ΕΑΚ ΕΦΚΑ Mισθωτών Μαγνησίας: Όχι στην καύση σκουπιδιών, όλοι στον αγώνα κατά των Μνημονίων

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
ΟΧΙ στις κυβερνήσεις των Μνημονίων της κοινωνικής και φυσικής καταστροφής

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Εργαζομένων ΕΦΚΑ Μισθωτών Μαγνησίας καλεί όλους/ες τους συναδέλφους/ισες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών (RDF) από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Βόλο και τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής καύσιμου υλικού σκουπιδιών (SRF) από το Δήμο Βόλου.
Τόσο η απόφαση της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, όσο και η απόφαση του Δήμου Βόλου να φτιάξει εργοστάσιο παραγωγής καύσιμου υλικού από σκουπίδια μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους την στιγμή που η πόλη μας κάνει πρωταθλητισμό στις καρκινικές νόσους, στα καρδιοαγγειακά νοσήματα και τις αναπνευστικές συστηματικές νόσους.
Η υγεία των εργαζομένων και όλων των πολιτών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τα Μνημόνια που έσπρωξαν εκατομμύρια στον καιάδα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Όταν υπεγράφησαν τα πρώτα μνημόνια, που συνεχίζονται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα, όλες οι εκθέσεις μας διαφώτιζαν ότι όπου εφαρμόστηκαν τα προγράμματα λιτότητας του ΔΝΤ και πλέον της Ε.Ε , το μέσο προσδόκιμο της ζωής μειώθηκε. Δημόσιες υποδομές ξεπουλήθηκαν στο ιδιωτικό κεφάλαιο και το φυσικό περιβάλλον γνώρισε από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, που άλωσαν τις χώρες αυτές, μια ανείπωτη καταστροφή.
Ο αγώνας κατά της καύσης σκουπιδιών είναι ο αγώνας του λαού μας κατά των Μνημονίων που συνεχίζεται αδιάκοπα εδώ κι οκτώ χρόνια. Είναι ο αγώνας κατά των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν και του κεφαλαίου που μέσα από τρόικες ή θεσμούς, ΕΕ & ΔΝΤ, υπαγορεύουν και υπονομεύουν την πορεία της ζωής μας.
Μια ημέρα πριν από το προγραμματισμένο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών, η Υπουργός Εργασίας επισκέπτεται τον Βόλο, την πόλη της ανεργίας. Χωρίς καμιά ντροπή, μας λανσάρουν τα προγράμματα φτώχειας, ως προγράμματα ….εργασίας. Όπως ακριβώς την καύση σκουπιδιών ως….ανακύκλωση.
Κυβέρνηση, Δημοτική Αρχή, Περιφέρεια, Πολυεθνικές βλάπτουν σοβαρά την υγεία του πληθυσμού!
Μόνο οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να λύσουν τα άλυτα προβλήματα του καπιταλισμού, της εκμετάλλευσης, της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Να είμαστε όλοι/ες το Σάββατο 5 Μάη, 12πμ στην πλ. Ελευθερίας κάτω από τη σημαία του διαρκούς ταξικού αγώνα χωρίς κανένα συμβιβασμό και καμιά υποχώρηση.

3/5/2018

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Εργαζομένων ΕΦΚΑ Μισθωτών Μαγνησίας

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε