ΕΕΚ: Όλοι/ες στις κινητοποιήσεις του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου για τη δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου.

Όχι στη συγκάλυψη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

Όλοι/ες στην πανελλαδική κινητοποίηση στο Βόλο

Σάββατο 15/10, 12πμ, πλ. Ελευθερίας & Παρασκευή, 21/10, 9πμ, Δικαστήρια Βόλου

Στις 21/10/2022 εκδικάζεται η αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας Βόλου κατά τριών μόνο αστυνομικών που χτύπησαν ανελέητα το Βασίλη Μάγγο έξω από τα Δικαστήρια Βόλου. Ένας τέταρτος απαλλάχθηκε, ενώ στην αφάνεια είναι όσοι τον χτύπησαν μέσα στο αυτοκίνητο της αστυνομίας κατά την προσαγωγή του και μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Αν και ουδέν προέκυψε για το Βασίλη κατά την προσαγωγή του, βγήκε από το τμήμα σακατεμένος σωματικά και ψυχικά για να φύγει τελικά από τη ζωή ένα μήνα μετά.

Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι έτερη Εισαγγελέας απέρριψε τη μήνυση της οικογένειας Μάγγου, κρίνοντας, αβάσιμα, ότι αρκεί η αυτεπάγγελτη δίωξη αν και η μήνυση της οικογένειας είχε προηγηθεί χρονικά και ο Συνήγορος του Πολίτη είχε επικρίνει με δριμύτητα την εσωτερική διαδικασία της αστυνομίας για λάθη, παραλείψεις, σκοπιμότητες και πολλά άλλα.

Η Εισαγγελέας απέρριψε και το αίτημα της οικογένειας να συνεκδικαστούν οι υποθέσεις (μήνυση οικογένειας,αυτεπάγγελτη δίωξη, συμπληρωματική μήνυση κατά των υπολοίπων αστυνομικών) καθώς φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη επειγότητα να κλείσει η υπόθεση, να περιοριστούν οι διωκόμενοι στους τρεις αστυνομικούς και το κυριότερο να πέσουν στα μαλακά αφού όπως και ο ίδιος εισαγγελέας στην παραγγελία του ισχυρίζεται περί άσκησης της απολύτως αναγκαίας βίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου “Με τη απορριπτική απόφαση, η εισαγγελέας, θεωρεί πλήρη την αρχική δικογραφία που σχηματίστηκε από την ίδια την αστυνομία, αποδέχεται ότι δεν ευθύνονται άλλοι αστυνομικοί στους πολλαπλούς τραυματισμούς του Βασίλη Μάγγου, ότι δεν συνδέεται ο θάνατός του με τα ψυχικά τραύματα που του προκάλεσαν, ό,τι συνέβη εντός του αστυνομικού οχήματος που τον μετέφερε ή εντός του αστυνομικού Τμήματος δεν συνιστούν βασανιστήρια αφού ως τέτοια νοούνται μόνο προμελεμετημένες ενέργειες, σχεδιασμένες με μεθοδικότητα και αντιδιαστέλλονται από την “προχειρότητα και την αμεσότητα της αντίδρασης του υπαλλήλου (εννοεί του αστυνομικού) ο οποίος λ.χ. ενεργώντας από εκνευρισμό, άμεσα και πρόχειρα, με ό,τι μέσα διαθέτει εκείνη τη στιγμή, τον ξυλοκοπεί άγρια.

Δεν θα μας εκπλήξει αν διαβάσουμε ανάλογες νομικές ερμηνείες από εισαγγελείς για τους αστυνομικούς του ΑΤ Ομόνοιας που βίασαν ένα νεαρό κορίτσι.

Αν η εργατική τάξη και τα καταπιεσμένα στρώματα έδωσαν μεγάλες μάχες όλη τη προηγούμενη περίοδο, η νέα γενιά βρέθηκε στη πρώτη γραμμή των αγώνων. Η εκτεταμένη κρατική αστυνομική βία στοχεύει στην καθυπόταξη του ευαίσθητου κοινωνικού θερμόμετρου της κοινωνίας, της νεολαίας, εξ ου και η θέρμη της ΝΔ και των ακροδεξιών ψαλτών της να βάλει “τάξη”στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Έχοντας ήδη μπει σε μια νέα περίοδο αναταραχών με τον πόλεμο δια αντιπροσώπων στην Ουκρανία, τους ανταγωνισμούς στο Αιγαίο για να γίνει η νεολαία κρέας για τα κανόνια των μεγαλοκαρχαριών, τη απέραντη θάλασσα των φτωχών και των απελπισμένων με τα νέα δεινά του πληθωρισμού, της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, αστυνομία και αστική δικαιοσύνη σφίγγουν τα χέρια για τη σωτηρία του καπιταλισμού, ενός κόσμου χωρίς παρόν και χωρίς μέλλον.

Η υπεράσπιση των καταπιεσμένων και κατατρεγμένων και των θυμάτων του αστικού κράτους είναι υποχρέωση του μαχόμενου λαού, μέχρι την κατάργηση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

14/10/2022

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε