MEGA: Οι δικαστές εν δράσει

Είναι αηδιαστικό να βλέπει κανείς το κεντρικό δελτίο του MEGA,  ιδιαίτερα όταν κάποιος κλάδος είτε εργατικός είτε επαγγελματικός βρίσκεται σε κινητοποίηση.

Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται είναι σχεδόν απαράλλακτοι είτε πρόκειται για ναυτεργάτες, εργαζόμενους της ΔΕΗ, φορτηγατζήδες και σήμερα για τους ιδιοκτήτες ταξί.

Τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια μαζί με τα μπλε βατοπεδινά τσικό προσπαθούν με κάθε τρόπο να βάλουν πλάτη και να υπάρξει μια συμβιβαστική πρόταση που να σώσει τη χρεοκοπημένη καπιταλιστική οικονομία.

Η αλήθεια είναι ότι αν οι ταξιτζήδες κάνουν ένα βήμα πίσω θα χάσουν όπως και οι φορτηγατζήδες. Τα πληθυσμιακά κριτήρια είναι απαραίτητα αν λάβει κανείς υπόψή του το κεντρικό σχεδιασμό των δημόσιων μέσων μεταφοράς. Αν η Αθήνα και η Θεσ/νίκη έχουν περισσότερα ταξί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι γιατί οι δημόσιες μεταφορές έχουν τα μισά χιλιόμετρα σταθερής τροχιάς και ανυπόληπτα σε μεγάλο βαθμό μέσα μη σταθερής τροχιάς. Η ανυποληψία βασίζεται κυρίως στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί σις δυο μεγάλες πόλεις, που μετά τις συγχωνεύσεις τωνσυγκοινωνιακών φορέων, τη μείωση προσωπικού θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στον εργαζόμενο και άνεργο πληθυσμό.Ακόμα και τα εκατομμύρια ΙΧ εντός των 2 μεγάλων πόλεων που συγκεντρώνεται το ήμισυ και πλέον του πληθυσμού, υποδηλώνει την ανεπάρκεια του σχεδιασμού των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και τη γιγάντιαια κατασπατάληση των κοινωνικών πόρων πρός όφελος πάντα των καπιταλιστών.

 

Ακόμα όμως και τα πληθυσμιακά κριτήρια δεν επαρκούν για να λύσουν σε πάρα πολλούς ιδιοκτήτες ταξί τα ζωτικά οικονομικά προβλήματα καθώς το μεταφορικό τους έργο έχει μειωθεί δραματικά, σχεδόν 40%, γεγονός που σημαίνει ότι ένα τμήμα από αυτούς θα αναγκαστούν να σταματήσουν να δουλεύουν, ιδιαίτερα μετά και τη νέα φοροεπιδρομή του Σεπτεμβρίου.

Πάντως για τα megaδικαστάκια, πέρισυ τέτοια εποχή, σε ένα από τα σημεία συγκέντρωσης των φορτηγατζήδων, σε ανοικτό φορτηγό ήταν τοποθετημένη τηλεόραση με εκατοντάδες απεργούς να βλέπουν τις βραδινές ειδήσεις. Όποτε γύριζαν το κανάλι στις ειδήσεις του Mega, όλοι μαζί έφτυναν το γιαλί…..

Ας πάρουν μαθήματα οι ταξιτζήδες από τη περισινή απεργία των φορτηγατζήδων και να ενώσουν τον αγώνα τους με τα εκατομμύρια των εργαζομένων και των χιλιάδων ανέργων που είναι οι μόνοι που μπορούν να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των ταξί αναδιοργανώνοντας τις δημόσιες μεταφορές και ολόκληρη τη κοινωνία.

Αν πιστέψουν τους πινόκιο της πολιτικής είναι σίγουρα χαμένοι.

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε