Τι μας δεσμεύει στην απόλυση του Ν.Παλαιστίδη από τον εκδοτικό οίκο ΑΓΡΑ

Το ΕΕΚ  συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του Σωματείου Βιβλίου & Χάρτου στη βάση της παρακάτω απόφασης.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΕΕΚ για την απολυση του Ντίνου Παλαιστίδη από την ΑΓΡΑ

Ο συνάδελφος Ντίνος Παλαιστίδης απολύθηκε από την εργασία του γιατί τόλμησε να προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας ζητώντας να του αναγνωριστεί το πραγματικό εργασιακό καθεστώς με το οποίο τον απασχολούσαν οι εκδόσεις «Άγρα». Η εταιρεία ενώ τον απασχολούσε σαν πωλητή αρνιόταν να του αναγνωρίσει την ειδικότητα στην σύμβασή του.

Ο εργαζόμενος λάστιχο, ο εργαζόμενος πολυεργαλείο… Αυτό είναι το όνειρο του κάθε εργοδότη ώστε ο εργαζόμενος να μην μπορεί να ξεχωρίσει πότε εργάζεται και πότε όχι. Πάντοτε στην διάθεση της επιχείρησης και να καλύπτει όποια ανάγκη προκύπτει στην επιχείρηση. Κι όταν τολμήσει να προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας, σ’ αυτό τον Ταρτούφο υποκριτή, τον σύγχρονο Πιλάτο, να τιμωρείται με την ποινή της απόλυσης για το θράσος του.

Όχι μόνο το εργατικό δίκαιο μα και τα πολιτικά δικαιώματα σταματούν μπροστά στην πόρτα των επιχειρήσεων. Δεκάδες συνδικαλιστές αλλά και εργαζόμενοι που τόλμησαν να ασκήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους που απορρέουν από το εργατικό δίκαιο βρέθηκαν στον δρόμο. Όταν όμως ο Πόντιος Πιλάτος της αστικής δικαιοσύνης σιωπά προς όφελος της εργοδοσίας, τον λόγο πρέπει να τον παίρνει το εργατικό κίνημα.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα – τροτσκιστές στέκεται δίπλα στον αγωνιστή συνδικαλιστή Ντίνο Παλαιστίδη και απαιτεί την ακύρωση της απόλυσής του. Στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που καλεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου & Χάρτου. Καλεί σε συμπαράσταση όλο το εργατικό συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα. Το χτύπημα στον ένα είναι χτύπημα σε όλους, προπαντός στην εποχή αυτή της καπιταλιστικής χρεοκοπίας.

Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του συνάδελφου Ντίνου Παλαιστίδη από τις εκδόσεις «Άγρα».

  • Να απαγορευτούν οι απολύσεις.
  • Κάτω τα χέρια από τις κοινωνικές κατακτήσεις και τους αγωνιστές.
  • Ενότητα στη δράση όλων των καταπιεσμένων, μέχρι την τελική νίκη.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

 2/2/10

 

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε