Ο γίγαντας που κοιμάται. Αν ξυπνήσει..

Χιλιάδες βροντοφώναξαν “ποτέ ξανά φασισμός” στην ΑΘήνα

15-20.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια χτες το απόγευμα, για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που οργάνωσε η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή»και συμμετείχαν δυνάμεις από τον αριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο.

η μαζική συμμετοχή των ίδιων των μεταναστών (μακράν οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές). Πράγμα που σημαίνει, ότι παρά τις αντιξοότητες (κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί, δολοφόνοι φασίστες που έχουν μάλιστα κοινοβουλευτική κάλυψη) οι μετανάστες αυτοοργανώνονται –πράγμα που, ενδεχομένως, δώσει κουράγιο στους «κουρασμένους» ιθαγενείς Έλληνες.

Κατάφερα να πάω πάνω-κάτω 2-3 φορές σε όλη τη γραμμή της πορείας και είδα τα πράγματα από πολλές πλευρές. Όντως, οι μετανάστες που συμμετείχαν ήταν όλοι τους νεαροί άντρες. Τα πλακάτ που κρατούσαν ήταν κυρίως στα Ελληνικά και έγραφαν διεθνιστικά, αριστερά, εργατικά συνθήματα. Ωστόσο, από το ύφος τους, και λίγη μετάφραση που μου έκανε ένας διαδηλωτής όταν του το ζήτησα, κατάλαβα ότι αρκετά από αυτά που φωνάζουν έχουν θρησκευτικό περιεχόμενο. Δηλαδή, προτάσσουν ως μείζον θέμα τις προσβολές προς τη θρησκεία και το Μωάμεθ και τις δυσκολίες τους στην άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, χωρίς να ασχολούνται τόσο άμεσα με τα πραγματικά τους προβλήματα (ρατσισμός, ανεργία, φτώχεια).

Αυτή η περίεργη συμμαχία αριστερών/προοδευτικών/κλπ. με ισλαμιστές δεν είναι και τόσο περίεργη, αφού δεν συμμαχούμε με ισλαμιστές σαουδάραβες πετρελαιάδες, αλλά με ισλαμιστές εργάτες, μετανάστες και γενικά ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας, ανθρώπους του λαού. Η θρησκεία τους παρέχει το συμβολικό και εκφραστικό σύστημα για να διαμαρτυρηθούν, όπως ακριβώς κι εμείς χρησιμοποιούμε το λεξιλόγιο της παλιάς αριστεράς για να εκφράσουμε τα ίδια πράγματα. Και το λεξιλόγιο της παλιάς αριστεράς μπορεί να μην ξυπνά και τόσο ευχάριστες αναμνήσεις σε Άραβες και Αφγανούς… Στην ουσία, όμως, παλεύουμε για το ίδιο πράγμα, διότι υποφέρουμε από τους ίδιους δυνάστες, κι αυτό πιστεύω ότι το νιώθαμε όλοι όσοι ήμασταν εκεί εχθές.

..

Οι μελαψοί μετανάστες δεν έχουν την πολυτέλεια να κρύβουν τους νέους τους σε απομονωμένους ακαδημαϊκούς μικρόκοσμους. Με τα μέτρα που πάρθηκαν και θα παρθούν, ούτε κι εμείς θα την έχουμε πλέον. Κι αν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτό τον κόσμο, είναι οι οργισμένοι, αφυπνισμένοι νέοι, ντόπιοι και ξένοι.

http://www.aformi.gr/

Ligo prin thn poreia egine mia parekshgish anamesa se syntrofous kai metanastes kai h teleyteoi xtyphsan tous syntrofous sthn synexia tous dwsane ths protes voithies zhtontas tous para polles fores sygnwmh gia auto pou poroigithike.Afto pou me ”nevriase” htan pou h metanastes stamatisan thn poreia epeidh edeie o hlios kai eprepe na proseuxithoun kai epeishs fwnazan shnexws synthimata gia ton alax,prepei na leme ta pragmata opws exoun,egw prwsopika kai pisteyw kai polloi syntrofoi den anexonte proseyxes kai thriskeutika synthimata se antifasistikes diadhloseis.O AGWNAS EINAI TAXIKOS KAI OXI THRISKEYTIKOS

το συλλαλητήριο ήταν αντιρατσιστικό και τα θρησκευτικά πιστεύω των μουσουλμάνων συγκροτούν ανάμεσα σε άλλα αυτό που διώκεται σήμερα (από όλο το φασιστικό πολιτικό σύστημα) σαν μουσουλμάνος μετανάστης.

 https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1418309

Κι ενώ ο κόσμος φώναζε συνθήματα στο Σύνταγμα, ένα φασιστόμουτρο-βολευτής επιτέθηκε στους ανθρώπους που πήγαν να επιδώσουν ψήφισμα στη Βουλή

Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ,  μπήκαν στη Βουλή για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος στον Ε.Μειμαράκη.

Κατά την έξοδο τους από το κοινοβούλιο και ενώ βρίσκονταν ακόμη στο προαύλιο της βουλής δέχτηκαν τη βίαιη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος αφού όρμηξε εναντίον των κ.Ασλάμ και Κωνσταντίνου, προπηλάκισε και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που παρενέβη.

Εντύπωση προκαλεί όμως και η αντίδραση των αστυνομικών της βουλής που παρατηρούσαν ατάραχοι τον Χρυσαυγίτη τραμπούκο βουλευτή να επιτίθεται σε βουλευτή και δημοτικό σύμβουλο, ενώ ενήργησαν μόνο ο όταν ο Κουκούτσης επιχείρησε να χτυπήσει τη Βασιλική Κατριβάνου.

 http://alterthess.gr/content/epithesi-boyleyti-tis-xa-sti-boyleyti-bkatribanoy-toy-syriza

Χιλιάδες βροντοφώναξαν «ποτέ ξανά φασισμός» στην ΑΘήνα

 

 

1 σχόλιο

  1. Μεγάλη η σημερινή διαδήλωση μεταναστών και ελλήνων εργαζομένων ενάντια στο φασισμό που έγινε στην Αθήνα!

    Μιά πολύ σημαντική εξέλιξη και πρακτική απάντηση στο κλιμα που διαμορφώνεται, ιδιαίτερα αυτήν την χρονική στιγμή. Είναι κρίμα που ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ απουσίαζαν (σαν κεντρική εκπροσώπηση).

    ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ συμμετείχαν στη σημερινή απογευματινή πορεία στην Αθήνα ενάντια στα κρατικά πογκρόμ της αστυνομίας και στις δολοφονικές φασιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής. Ήταν η μεγαλύτερη αντιρατσιστική πορεία στην Ελλάδα και οργανώθηκε από την Πακιστανή Κοινότητα στην Ελλάδα, την Ένωση Μεταναστών Εργατών και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

    Στην Ομόνοια ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ μίλησε στους διαδηλωτές (στα ούρντου και στα ελληνικά) ζητώντας από την κυβέρνηση να σταματήσουν οι επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες. «Είμαστε εργατική τάξη», τόνισε ο Ασλάμ και απαίτησε την τιμωρία των ενόχων των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες και σε σπίτια που έχουν μετατραπεί σε τζαμιά. (Η Ελληνική Κυβέρνηση, σε αντίθεση με τις διεθνείς συμβάσεις, απαγορεύει την οικοδόμηση έστω και ενός τζαμιού στην Αθήνα).

    Σ’ όλη τη διάρκεια της εξαιρετικά μαχητικής πορείας οι μετανάστες (στη συντριπτική τους πλειοψηφία από το Πακιστάν) φώναζαν θρησκευτικά συνθήματα (στα ούρντου) και επίσης ενάντια στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Κρατούσαν πλακέτες της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας που ανάφεραν «Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι – Όχι στην ισλαμοφοβία» και «Να τιμωρηθούν οι φασίστες για τις επιθέσεις στα τζαμιά και γράψιμο στους τοίχους βρισιών κατά Προφήτη και Κορανίου».

    Όταν τα πρώτα τμήματα της πορείας φτάσανε έξω από τη Βουλή, τα τελευταία τμήματα της ήταν ακόμη στην Ομόνοια.

    Στην πορεία πήραν μέρος με τα πανό τους οι κοινότητες των μεταναστών στην Αθήνα, αντιπροσωπείες της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) από Περιστέρι-Αιγάλεω, Ν. Ιωνία, Πετράλωνα, Ζωγράφου, το ΣΕΚ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ. Δεν υπήρχαν πανό από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

    Ν.Α
    http://wwwpraxisred.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1851.html

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε