ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ

 Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ τους, στη σημερινή της συνέλευση συζήτησε τη παρουσία μας στη ΔΕΘ και τα ζητήματα που έχουν προκύψει στο κίνημα μας και ανακοινώνει ότι:

  1. Υιοθετεί την καταγγελία μελών του κινήματος που δημοσιεύτηκε στις 9/9/2011, για το πραξικόπημα στο blog www.oxidiodia.gr ενόψει της μεγάλης κινητοποίησης στη ΔΕΘ και διαχωρίζει τη θέση της από τους πραξικοπηματίες.
  2. Η επιτροπή μας συνεχίζει τον αγώνα μέσα στο κίνημα και υπερασπίζεται τις αποφάσεις του 3ου πανελλαδικού μας (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/05/3_3823.html) που έγινε στις 15/5/2011 στην Αθήνα.
  3. Η υπαναχώρηση μιας μειοψηφίας (που σφετερίστηκε το blog μας) από τις πολιτικές αρχές του κινήματός μας γίνεται σε μια στιγμή που όλος ο εργαζόμενος και άνεργος πληθυσμός δηλώνει ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
  4. Η επιτροπή μας καταδικάζει όχι μόνο το πραξικόπημα αλλά και τη διολίσθηση των πρωταγωνιστών σε επικίνδυνες εθνικιστικές θέσεις με το να αποκαλεί τη νεολαία που μάχεται σε όλο το μέτωπο της παιδείας «κομματόσκυλα», δείγμα της υπαναχώρησης των πραξικοπηματιών σε όλα τα μέτωπα. Κατηγορώντας τα κόμματα γενικά και τη νεολαία τους ειδικά, ετοιμάζουν τη «κινηματική νεολαία», όπως οι πολιτικές οργανώσεις έχουν τις δικές τους οργανώσεις νεολαιών. Απίθανο αλλά αληθινό!
  5. Το κίνημά μας έχει αντιταχθεί εναντίον των κομμάτων εξουσίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, συμπεριλαμβανομένων των φασιστών και ρατσιστών που είναι η πέμπτη φάλαγγα της εξουσίας) που εκχώρησαν τους δημόσιους δρόμους στο ιδιωτικό κατασκευαστικό κεφάλαιο και τις τράπεζες, που ευθύνονται για την αφαίμαξη του εργαζόμενου πληθυσμού, τη καταστροφή της υγείας, της παιδείας, την ανεργία και όχι εναντίον όλων των κομμάτων γενικά και αορίστως. Μια τέτοια απολίτικη και αταξική προσέγγιση σπρώχνει τους πραξικοπηματίες σε εθνικιστικές, φασιστικές θέσεις που τις έχουμε πολεμάμε δυο χρόνια τώρα.
  6. Η επιτροπή μας καλεί όλες τις τοπικές συνελεύσεις του κινήματός μας να αναλάβουν την ευθύνη υλοποίησης των αποφάσεων του 3ου πανελλαδικού και τον επαναπροσανατολισμό του κινήματος που αγκαλιάζει όλη τη χώρα.
  7. Η επιτροπή μας εξουσιοδοτεί τους δυο αιρετούς και ανακλητούς συναγωνιστές για να αναλάβουν το έργο της επανασύνδεσης των επιτροπών καθώς ο σφετερισμός του blog μας δημιουργεί κενά στην καθημερινή μας επικοινωνία και την πανελλαδική δουλειά του κινήματός μας.
  8. Η επιτροπή μας δηλώνει ότι μόλις ενημερωθούν όλοι οι συναγωνιστές θα ζητήσουμε να αφαιρεθούν τα ονόματά μας από τα στοιχεία επικοινωνίας στο blog (www.oxidiodia.gr), καθώς δεν υφίστανται δημοκρατικά δικαιώματα και η ύπαρξή τους δίνει άλλοθι σε μια πολιτική που διαφωνούμε και σε διαδικασίες που δεν έχουμε συμφωνήσει.
  9. Καλούμε όλους τους συναγωνιστές να παραμείνουν επιφυλακτικοί σε ότι δημοσιεύεται στο blog www.oxidiodia.gr, οι αποφάσεις προδημοσιεύονται δεσμεύοντας την συζήτηση μέσα στις συνελεύσεις, να συμμετάσχουν στις τοπικές συνελεύσεις, να ζητήσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις από τους πραξικοπηματίες και να εκλέξουν εκπροσώπους σύμφωνα με το 3ο πανελλαδικό μας για την επανασύνδεση της δουλειάς του κινήματός μας.
  10. Για την επόμενη περίοδο η επιτροπή μας προσανατολίζεται εκεί όπου οι αποφάσεις του 3ου πανελλαδικού παρέπεμπαν στο τμήμα των προοπτικών και τις οποίες επαναλαμβάνουμε αυτολεξεί, ως επιβεβαίωση της ορθής πολιτικής προσέγγισης του πανελλαδικού μας:

 

«ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ: Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσει το μέτωπο των διοδίων υποσκάπτεται διαρκώς. Επιχειρώντας την ποινικοποίηση μέσω του ΚΟΚ, ταυτόχρονα διακηρύττει τη δήθεν μείωση των διοδίων. Ενώ η τροχαία κόβει κλήσεις, το προσωπικό της δεν επαρκεί και τα οχήματά της δεν έχουν καύσιμα.
Η χρεοκοπία του αστικού κράτους αποσαρθρώνει τον κατασταλτικό μηχανισμό και δημιουργεί έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ διαφορετικών ομάδων και κέντρων εξουσίας, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι επικίνδυνο επιστρατεύοντας ως εφεδρεία και τις φασιστικές συμμορίες.
Παρά τη καταστολή, το κίνημα μας έχει εδραιώσει ως σημαντικό παράγοντα της ανάπτυξής του τον πανελλαδικό του χαρακτήρα ενάντια σε κάθε τοπικισμό, την οικονομική του αυτοτέλεια ενάντια σε κάθε χορηγό και την αλληλεγγύη μεταξύ των όλων των αγωνιστών και αγωνιστριών ενάντια στο κυρίαρχο μοντέλο της ατομικής ύπαρξης και ατομικού αγώνα.
Καθώς ένα όλο και μεγαλύτερο τμήμα εργαζομένων μετατοπίζεται στον εφεδρικό στρατό των ανέργων, μαζί με το υποαπασχολούμενο εργατικό δυναμικό, η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών (ΔΕΗ, νερό, υποδομές) αλλά ακόμα και η λειτουργία των συγκοινωνιών από το ίδιο το κράτος με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα δώσει τη χαριστική βολή στη δυνατότητα επιβίωσης σε πλατιά λαϊκά στρώματα.
Η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών και η γενικευμένη ανέχεια μαζί με την ακρίβεια, μειώνει την μετακίνηση και παρεπόμενα τις διελεύσεις από τα διόδια. Αν το κίνημά μας αναγκαστεί να «φύγει» από τα διόδια, αυτό θα είναι ταυτόχρονα και η ταφόπλακα της πολιτικής των εκχωρήσεων που έχουν γίνει, καθώς η κατακόρυφη πτώση των εσόδων από τα διόδια θα εκτρέψει εκ νέου το περίφημο σχεδιασμό των νέων έργων, θα αποδυναμώσει τον τραπεζικό δανεισμό που βασίζεται αποκλειστικά στις εγγυήσεις των μελλοντικών εσόδων και μαζί με τους αγώνες μας θα επιταχυνθεί η αποχώρηση των κοινοπρακτικών σχημάτων από τους δρόμους.
Καθώς οι επιτροπές έχουν και τοπικό χαρακτήρα, θα πρέπει να είναι έτοιμες να στρέψουν τη πολιτική τους δράση σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν και που γρήγορα αποστερούνται των στοιχειωδών για την επιβίωση. Η διόγκωση της ανεργίας και η έλλειψη οποιουδήποτε μέλλοντος θα μετατρέψει τη γενικευμένη οργή και δυσφορία σε επαναστατικό άνεμο ενάντια στο σύστημα της διαρκούς εκμετάλλευσης.
Όπως και στα διόδια, πρέπει να νομιμοποιήσουμε την αδυναμία πληρωμής ως αναγκαίο μέτρο για το δικαίωμα στην ίδια την επιβίωση μέσω της παροχής δωρεάν των αναγκαίων για τη ζωή, στρεφόμενοι ενάντια στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών, την αποπληρωμή του καπιταλιστικού χρέους, δημιουργώντας συνελεύσεις δρόμου και γειτονιάς προκειμένου να υπερασπιστούμε έμπρακτα το δικαίωμα στη στέγη ενάντια στις κατασχέσεις από τις τράπεζες, την ενέργεια ενάντια στη διακοπή παροχής ρεύματος ή τη διακοπή νερού, τη παροχή δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών ή ακόμα και τον επισιτισμό κοινωνικά αποκλεισμένων και εξαθλιωμένων.
Αν οι Επιτροπές μετεξελιχθούν σε επιτροπές δρόμων και γειτονιών, τότε ίσως οι δρόμοι κι οι πλατείες πλημυρίσουν όχι από εξεγερμένους αλλά από έτοιμους αγωνιστές για την έφοδο στον ουρανό.
Το κίνημά μας παραμένει ασυμβίβαστο και αδιάλλακτο απέναντι στην εξουσία και τους μηχανισμούς της, δεν ταλαντεύεται και δεν υποχωρεί πάνω σε όσα έχει αποφασίσει. Μένουμε στους δρόμους για να νικήσουμε.
Το κίνημά μας δεν ονειρεύεται οάσεις δημοκρατίας και νησίδες ελευθερίας, δεν ζητάμε τίποτα λιγότερα από το όλα!
Οι μορφές οργάνωσής μας και συγκρότησής μας παραμένουν υποταγμένες στο σκοπό μας για να βρεθεί όλος ο εργαζόμενος και καταπιεσμένος από το κεφάλαιο πληθυσμός, στους δρόμους για την ελευθερία.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Για να φύγουν οι μπάρες από τους δρόμους, για να φύγουν όλες οι μπάρες που φράζουν τη ζωή μας για να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας κλέβουν κάθε μέρα, παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας και ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ» (3ο Πανελλαδικό, Νομική Αθήνας, 15/5/20,
 (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/05/3_20.html)

14/9/2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

2 Σχόλια

  1. που ακριβως υπάρχουν οι φασιστικές θέσεις?
    ρωτάω γιατί πρόκειται για πολύ βαριά κατηγορία που πρέπει να αποδυκνύεται με στοιχεία.

    Μου αρέσει!

    • Αγαπητέ φίλε,
      Η ανακοίνωση φιλοξενείται. Δεν μπορώ να σου δώσω μια προσωπική απάντηση εξ΄ονόματος της συνέλευσης.
      Η παραπάνω απόφαση είναι της συνέλευσης.
      Προφανώς μπορώ να σου απαντήσω τεκμηριωμένα σε προσωπικό επίπεδο ή αν μπορέσεις να συμμετάσχεις σε μια από τις συνελεύσεις που γίνονται. οι συνελεύσεις είναι ανοικτές.
      Ανάλογα την περιοχή μπορούμε να σε ειδοποιήσουμε πότε γίνεται κάποια την επόμενη περίοδο,, όπου συζητιούνται ανοικτά ότι έχει συμβεί μέχρι σήμερα και ποια είναι η πορεία που χαράζεται.

      Εφόσον θέλεις την προσωπική μου γνώμη μπορείς να στείλεις ένα μαιλ στο ergatisgr@gmail.com και να σου απαντήσω διεξοδικά για οποιαδήποτε απορία.

      Δυστυχώς σε μια καίρια στιγμή το κίνημα ΔΕν ΠΛΗΡΩΝΩ έχασε το μέσο επικοινωνίας του αλλά ευτυχώς όχι το κόσμο των συνελεύσεων.

      Φιλικά

      Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε