Εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα της Άλλης Μεριάς

Πρόσφυγες και μετανάστες καλοδεχούμενοι.

ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ 11-11-2019

Στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, ρατσιστές, εθνικιστές και φασίστες, ανεπιθύμητοι.

Σε ένα νέο κύκλο αναμέτρησης μπαίνει το αντιφασιστικό κίνημα στη Μαγνησία και σε ολόκληρη τη χώρα. Παρά το γεγονός της εκλογικής ήττας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει, η επιχείρηση της ΝΔ για την μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα από τα μαρτυρικά νησιά και οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει, δείχνει ότι η ρητορική του ρατσιστικού μίσους, στενά συνδεδεμένη με τον εθνικισμό, δεν χρειάζεται τους ναζιστές για να εκδηλωθεί. Είναι βαθιά ριζωμένη στον αγριανθρωπισμό του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε και παραμένει ενσωματωμένη στην εχθρότητα του Άλλου, του διαφορετικού, του ξένου γιατί αποτελεί όρο ύπαρξης της ταξικής κοινωνίας.

Η κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που συνυπέγραψαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εγκλωβίσει χιλιάδες πρόσφυγες σε Τουρκία, Ελλάδα, ενώ ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται την μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών δημιουργώντας κλίμα ισλαμοβοφίας και ρατσιστικών πολιτικών. Ενώ οι πολιτικές ΕΕ και ΗΠΑ ισοπέδωσαν χώρες ολόκληρες, σήμερα διαμαρτύρονται για την μετακίνηση πληθυσμών που επιχειρούν να σωθούν.

Μαζί με τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις και οι “αγανακτισμένοι” κάτοικοι διάφορων περιοχών της χώρας μας, όπως και ορισμένοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι κάτοικοι της Άλλης Μεριάς στη Μαγνησία με τη συνδρομή ακροδεξιών του Βόλου αντιτίθενται στην εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής γιατί μάλλον τα θύματα ενός πολέμου θα διαταράξουν την καθημερινότητά τους και την αισθητική τους.

Φοβούνται να δουν το δράμα που ζουν εκατομμύρια άνθρωποι μπροστά στα μάτια τους και όχι από το καναπέ και τη τηλεόρασή τους. Αφήνουν τα παιδάκια τους να παίζουν αιματηρά βιντεοπαιχνίδια και δεν βγάζουν μιλιά όταν οι δολοφόνοι του συριακού λαού αποβιβάζονται στο λιμάνι του Βόλου με ελικόπτερα Απάτσι φορτωμένα με βόμβες και τα σπορ αυτοκινητάκια μεταφοράς προσωπικού Χάμβι. Οι ελληναράδες δεν διαμαρτύρονται για την παρουσία στην πόλη μας και σε ολόκληρη τη χώρα των δολοφόνων ενός ολόκληρου λαού αλλά φωνάζουν για τα θύματα των εγκληματικών τους ενεργειών.

Ξεχνούν ότι οι σύριοι άνοιξαν τις πόρτες τους στους ανθρώπους χωρίς διαβατήριο όχι μια αλλά πολλές φορές: Έλληνες, Αρμένιοι, Λιβανέζοι, Παλαιστίνιοι και Ιρακινοί σε καιρούς δύσκολους είχαν βρει στη δοκιμαζόμενη χώρα ένα «λιμάνι» ασφάλειας. Η θαυμάσια πολυπολιτισμική χώρα είναι σήμερα ένας σωρός από ερείπια, ένα απέραντο νεκροταφείο.

Ξεχνούν ότι οι Έλληνες που κατέφυγαν στο Χαλέπι της Συρίας και επαναπατρίστηκαν αργότερα εξοντώθηκαν (όπως οι Πόντιοι που κάηκαν ζωντανοί σε Κλειστό, Αμπελόφυτο, Κυδωνιά περιοχής Κρουσίων Κιλκίς) από τους ναζιστές εξαιτίας της αντιστασιακής τους δράσης στα πλαίσια της συλλογικής ευθύνης που εφάρμοσαν οι φασίστες.

Ο αγώνας κατά τους ρατσισμού, του εθνικισμού και του φασισμού δεν έχει τελειώσει γιατί είναι αλληλένδετος με το τέλος του καπιταλισμού, των κυβερνήσεων και του κράτους του.

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία πλήρως απελευθερωμένη από τα δεσμά της καταπίεσης, της φτώχειας και του πολέμου. Ακριβώς γι αυτό το λόγο είμαστε στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s