ΣΕΛΜΑ: «Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια» δεν γίνεται με συντονισμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ανακοίνωση κατά του επονομαζόμενου  «Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια» εξέδωσε το σωματείο ΣΕΛΜΑ απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα του Συντονισμού για την απεργία 30 Μάη των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ, όπου αναφέρεται ότι «Οι εργαζόμενοι των Μέσων Μαζικής μεταφοράς όπου δεξιοί συνδικαλιστές αρνήθηκαν την οποιαδήποτε συμμετοχή στην απεργία» (http://syntonismoskd.blogspot.com/2018/05/30_30.html).  Απεργία που βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με τα εθνικιστικά συλλαλητήρια της 6 Ιούνη για το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας σε μια απελπισμένη προσπάθεια οι εργατικοί αγώνες να αποκτήσουν εθνικό άρωμα.

Το ΣΕΛΜΑ, όπως και πολλά άλλα σωματεία, απέρριψαν το εθνικό προσκλητήριο και δεν απέργησαν παλεύοντας για μια απεργία εντός Ιουνίου. Οι γονυπετείς στη ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ σεκίτες, που μονίμως στήνουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις των γραφειοκρατών, έχουν το θράσος να κάνουν κριτική. Ο «Συντονισμός» πρώτα συντονίζεται με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και μετά με τους εργαζόμενους.

ὀμως δεν είναι μόνο αυτό. Αρέσκονται να δηλώνουν ότι η απεργία είχε χιλιάδες διαδηλωτές,  ανάμεσα στις πόλεις αναφέρεται και ο Βόλος. Οι σεκίτες που στέλνουν πλαστά ρεπορτάζ στις εφημερίδες τους και τα blog τους, έχουν τεράστια ευθύνη για την παραπληροφόρηση περί χιλιάδων απεργών, όταν στο Βόλο δεν απέργησε κανείς και στην πλ. Ελευθερίας δεν παραβρέθηκαν ούτε καν τα ΔΣ των φορέων που δήλωσαν συμμετοχή. Μοναδικοί σύμμαχοι των γραφειοκρατών ο «Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια». Ο τοπικός τύπος που τις προηγούμενες ημέρες προπαγάνδιζε ότι χιλιάδες θα απεργήσουν (εξαιτίας των δεκάδων υπογραφών φορέων τοπικά), αναγκάστηκαν την επομένη της απεργίας να γράψουν ότι οι εργαζόμενοι απέρριψαν την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. (http://www.taxydromos.gr/T2%20Fores/299423-skeptikismos.html). Στη Κοινωνική Συμμαχία του Βόλου συμμετείχε και ο Σύλλογος Τριτέκνων του νομού που λίγες ημέρες πριν την απεργία είχε καλέσει τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλιόπουλο σε τελετή βράβευσης……Κουβέντα και για αυτό.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΛΜΑ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 30 Μαΐου ο «Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια» σε ανακοίνωσή του για τα συμπεράσματα από την απεργία ΓΣΕΕ – Κοινωνικής Συμμαχίας καταγγέλλει στο κείμενό του ότι: αρνήθηκαν στους εργαζόμενους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς την οποιαδήποτε συμμετοχή στην απεργία δεξιοί συνδικαλιστές. Επειδή δύο εκ των εκπροσώπων του ̈Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια’ ́, ο κύριος Αναστασιάδης Τάσος και ο συνάδελφος Σμπαρούνης Νίκος ήταν παρών στην συνεδρίαση του διοικητικού μας συμβουλίου ως παρατηρητές, είναι λογικό να σκεφτούμε ότι η καταγγελία περί δεξιών συνδικαλιστών προέρχεται από αυτούς τους δύο. Έχουμε να δηλώσουμε λοιπόν στον κύριο Αναστασιάδη, στον Συντονισμό του και στην παρέα τους τα εξής:
Πιστοποιητικά κομματικής νομιμότητας να ζητήσουν στα μέλη τους, στους υποτακτικούς τους και στους παρατρεχάμενους γύρω από το συντονισμό τους. Εμείς αναφορά δίνουμε στους εργαζόμενους του μετρό, μόνο, που μας γνωρίζουν, ξέρουν τις πεποιθήσεις μας και μας εμπιστεύονται. Ωστόσο δεν πρόκειται να τους χαριστούμε με μία απολίτικη απάντηση.
Όλοι γνωρίζουν όπως και ο Συντονισμός και ο κύριος Αναστασιάδης επίσης, ακόμη και αν δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο, ότι είναι μέσα από την δεξαμενή των εργαζόμενων που αντλούν υποστηρικτές όλα τα κόμματα από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Όπως γνωρίζουν επίσης ότι οι συσχετισμοί που επικρατούν στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων είναι άμεση αντανάκλαση των συσχετισμών σε μια δεδομένη περίοδο μέσα στους εργαζόμενους. Άρα το επίδικο σε ένα συνδικάτο δεν είναι η ιδεολογική του ομοιογένεια ούτε καν η πολιτική τοποθέτηση των μελών του.
Το στοιχείο που προσδιορίζει την ποιότητα ενός συνδικάτου είναι, ήταν και θα είναι η σχέση του με την εργοδοσία. Η πάλη των εργαζόμενων μέσα απο τα συνδικάτα τους για την πολιτική και ιδεολογική ανεξαρτησία τους από τους εργοδότες τους συνεργάτες τους και ενίοτε κύριε Αναστασιάδη από την κυβέρνησή τους.
Το σωματείο μας εναντιώθηκε στην απεργία της 30/5, της ΓΣΕΕ και της κοινωνικής συμμαχίας όχι λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων των μελών του αλλά λόγω της ξεκάθαρης θέσης ότι αυτή η απεργία οργανώθηκε από την ΓΣΕΕ από κοινού με τις οργανώσεις των εργοδοτών. Και αυτή η θέση δεν έχει αμφισβητηθεί από κανένα είτε συμμετείχε είτε όχι ούτε και από την ίδια την ΓΣΕΕ. Ο κύριος Αναστασιάδης
και η παρέα του όμως έχουν κάθε λόγο να λένε ψέματα, να συσκοτίζουν και να μπερδεύουν τα γεγονότα μπροστά στο ιερό καθήκον να καλύψουν την δική τους στροφή. Να καλύψουν την μεταστροφή τους από επικριτές σε απολογητές της ΓΣΕΕ και των συνεργατών της. Φαίνετε ότι είναι τόσο ιερός ο σκοπός τους ώστε να δικαιολογεί τις επιθέσεις σε ένα σωματείο που πορεύεται μόνο του ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις,
στο υπερταμείο, στην διάλυση των συγκοινωνιών, στην διάλυση των δημόσιων αγαθών.
Ο ́ ́Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια ́ ́ διάλεξε τον δρόμο του και εμείς τον δικό μας. Έτσι κι αλλιώς ούτε δοξολογούμε ούτε περιμένουμε από κανέναν τίποτα. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας σαν να μην συνέβη τίποτα.

Υ.Σ. Στην τελευταία απεργία μας κατηγορηθήκαμε από τον πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ ότι πίνουμε νερό από το πηγάδι της δεξιάς. Ο ποιητικός λόγος του προέδρου ίσως αντλεί την έμπνευση του από τον κύριο Αναστασιάδη!!
Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος Ρεβύθης                                                   Θανάσης Τζίνης

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s