ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΣΤΟ 25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΣΤΟ 25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

Η επιχείρηση παραπλάνησης των εργαζομένων από την ΑΔΕΔΥ για την “απεργία” στις 30 Μάη πρέπει να αποκαλυφθεί. Η ΑΔΕΔΥ μας ενημερώνει στη σχετική της ανακοίνωση (http://adedy.gr/24vriapergia3052018) για το σύνολο των αιτημάτων για τα οποία γίνεται η “απεργία” αλλά δεν μας εξηγεί τι αφορούν οι παρακάτω είκοσι λέξεις στον πρόλογο του κειμένου της “Οι δέκα φορείς που συγκροτήσαμε την κοινωνική Συμμαχία, προκρίναμε αυτή τη μορφή δράσης ύστερα από επίπονο διάλογο και αμοιβαίες υποχωρήσεις…” .
Οι μυστικές συναντήσεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που πήραν τη μορφή ενός μνημονίου συναντίληψης των συνδικαλιστικών οργάνων με τμήματα του κεφαλαίου περιέχονται στο πρόγραμμα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.
Ο “επίπονος διάλογος και (οι) αμοιβαίες υποχωρήσεις” συνίστανται στον να μην υπάρχουν στο κείμενο οι λέξεις “Μνημόνιο, Χρέος, ΕΕ, ΔΝΤ, Τράπεζες, Σκάνδαλα, Διαφθορά, Φασισμός, Πόλεμος”. Πιθανόν δεν ενδιαφέρει ποιος θα πληρώσει το Δημόσιο Χρέος που φτάνει το 180% του ΑΕΠ, χρέος που δημιουργήθηκε για τη σωτηρία του ελληνικού καπιταλισμού και των τραπεζών, επιταχύνθηκε στα πλαίσια των ανισομερειών που δημιούργησε η ΕΕ και η παγκοσμιοποίηση των αγορών κεφαλαίου που ανέδυσαν ακροδεξιούς, φασίστες και φέρνουν όλο και πιο κοντά το κίνδυνο του πολέμου. Η ουσία του μνημονίου συναντίληψης είναι ότι για να σωθούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι , τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να σωθεί ο καπιταλισμός και όλοι όσοι μας έφεραν σε ελεύθερη πτώση στο γκρεμό της χρεοκοπίας.

Η σκληρή κριτική στις ενέργειες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχει οδηγήσει πολλές Ομοσπονδίες να μην εκδώσουν ανακοίνωση για την “απεργία” στις 30 Μάη, διοικήσεις πρωτοβάθμιων σωματείων που πλειοψηφούν οι θιασώτες της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ να μην έχουν κάνει γενικές συνελεύσεις και απλά να μοιράζουν τη χαρτούρα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στην πραγματικότητα συμφωνούν μαζί τους αλλά για να περάσει στο απυρόβλητο η αισχρή και προδοτική συμφωνία, προτιμούν να κρυφτούν από πίσω από την ήδη προκηρυχθείσα “απεργία”.
Έτσι και στο 25ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) που έγινε στις 22-25 Μάη στην Αλεξανδρούπολη, που συζητήθηκαν πλήθος προβλημάτων που αφορούν τους εργαζόμενους αλλά και κάθε ασφαλισμένο του ΕΦΚΑ, δηλ. την πλειοψηφία του πληθυσμού, το ζήτημα της “πανεθνικής ημέρας δράσης και απεργίας” και το πρόγραμμα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ εξοβελίστηκαν στο πυρ το εξώτερο. Η μούγκα στη στρούγκα είναι ένδειξη απόλυτης συνενοχής. Οι ενέργειες αυτές των συνδικαλιστικών μας οργάνων νομιμοποιούν τους εργαζόμενους να απορρίψουν το πρόγραμμα και την “απεργία” των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μαζί με τους εργοδότες χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι αγωνιστές που διαφωνούν πλήρως με την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δείχνουν νομιμοφροσύνη στο κέλευσμα της επιχειρώντας να δώσουν ..ταξικό πρόσημο στις ενέργειές της με το ανεδαφικό επιχείρημα, “μια απεργία είναι απεργία, δεν τους χαρίζουμε τις απεργίες κλπ.”. Πιθανόν ξεχνούν τις μεθόδους μέσα από τις οποίες το κεφάλαιο κινητοποιεί την εργατική τάξη ενάντια στον ίδιο της τον εαυτό αποδεικνύοντας την τέχνη της να εξουσιάζει.
Το πολιτικό λάθος πολλών βρίσκεται στην έλλειψη μιας σωστής ανάλυσης της πορείας των πραγμάτων την τρέχουσα χρονιά στο εθνικό και διεθνές περιβάλλον. Νομίζουν ότι αυτή η “απεργία”, κάτω από τη σημαία του κεφαλαίου, είναι μια από τα ίδια. Μοιάζει με το να θέλεις οκτώ δικούς σου υπουργούς σε μια αστική κυβέρνηση για να αποκτήσει αυτή ταξικό πρόσημο και να μπεις στην κανονικότητα μετά από μια δεκαετία ανελέητου ταξικού πολέμου.

Το ΠΑΜΕ και ο Συντονισμός των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στις 12 Γενάρη 2018 συγκρότησαν ένα άτυπο μπλοκ όταν ψηφιζόταν ο αντισυνδικαλιστικός νόμος με τα προαπαιτούμενα και κήρυξαν απεργία όταν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ οργάνωσαν ανοικτή απεργοσπασία. Αμέσως μετά έγιναν δυο μεγάλα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το όνομα μιας άλλης χώρας (Δημοκρατίας της Μακεδονίας) που ο εθνικός αστικός κορμός συγκροτήθηκε γύρω από εθνικιστικές και φασιστικές οργανώσεις και ορισμένους θλιβερούς απολογητές που αυτοαποκαλούνται αριστεροί. Το εθνικό περιβάλλον γέμισε δηλητηριώδες άρωμα πολέμου στο Αιγαίο και γι αυτό το λόγο έγινε απαραίτητο, τα εθνικιστικά συλλαλητήρια να αποκτήσουν θεσμικό πρόσωπο (εργατικές οργανώσεις, τμήματα του κεφαλαίου, αγκαζέ με τη κυβέρνηση) κι ευρύτερο κοινό. Η “πατρίδα κινδυνεύει και να σώσουμε τη χώρα” είναι το απαραίτητο μοτό προετοιμασίας για τα δεινά που έρχονται. Η πολιτική ανεξαρτησία του εργατικού κινήματος από το κράτος, την εργοδοσία και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία είναι άμεσο καθήκον για να συνεχιστεί ο δρόμος που άνοιξε στις 12 Γενάρη.

Η επιστροφή στην “κανονικότητα” που υπόσχεται η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (και οι επόμενες εφόσον υπάρξουν) θα είναι αντίστοιχη της Αργεντινής όταν ο πρόεδρός της Μάκρι υποσχόταν ακριβώς το ίδιο το 2015 για να φέρει ξανά το μισητό ΔΝΤ στη χώρα το 2018. Οι εθνοσωτήρες της δραχμής ας αναλογιστούν τη δραματική υποτίμηση της τουρκικής λίρας κι ας σκεφτούμε όλοι την κανονικότητα της χώρας μας αν η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, η Ιταλία, με 2τρις€ χρέος, 300δις€ κόκκινα δάνεια (προ κρίσης) και με μια κυβέρνηση των 5S (Πέντε Αστέρων) και φασιστών της Λίγκας του Βορρά βρεθεί εκτός ευρώ, κάτι που ήδη συζητείται στις Βρυξέλλες.

Σήμερα, της Πεντηκοστής του σωτήριου έτους 2018, μετά από 10 χρόνια διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, είναι άσκοπο να περιμένουμε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους απόστολους της ταξικής προδοσίας.

της Πεντηκοστής του 2018

Γιάννης Χατζηγιάννης
εργαζόμενος ΕΦΚΑ Μισθωτών Μαγνησίας

 

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s