ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΑΓΕΤ: Με τα φουράνια, σας στέλνουμε στα ουράνια…

PART_15226028127174300

Θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα αλλά δεν είναι. Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση της επιτροπής αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ που ανήκει στην πολυεθνική Lafarge. Εντοπίστηκε πλοίο το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο με φορτίο καύσιμο υλικό RDF (Refuse Derived Fuel), υλικό που πρέπει να τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές καθώς προέρχεται από υπολείμματα απορριμάτων μετά από διαλογή στους ΧΥΤΑ ανά τον κόσμο.

PART_15225777936094915

Η πρωινή κινητοποίηση σταμάτησε την φορτοεκφόρτωση καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους της επιτροπής αγώνα δεν επιτρέπεται η οδική μεταφορά του υλικού καθώς αυτό δεν προβλέπεται από τη σχετική αδειοδότηση. Ένα δεύτερο αίτημα ήταν να έρθει η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας προκειμένου να λάβει δείγμα του προς καύση υλικού για να διαπιστωθεί ο ισχυρισμός της ΑΓΕΤ ότι το καύσιμο υλικό τηρεί τις προδιαγραφές που θέτει η νομοθεσία σχετικά με τη σύσταση του υλικού κι ως εκ τούτου η εταιρεία δεν ρυπαίνει το περιβάλλον με καρκινογόνες ουσίες όπως διοξίνες, φουράνια, βαρέα μέταλλα (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BF).

Το σημερινό πρωινό στην πύλη του λιμανιού της ΑΓΕΤ ήταν νεφελώδες καθώς το δυνατό αεράκι μπορεί να μην έφερε στην πόλη την αφρικανική σκόνη αλλά διασκόρπιζε παντού τη τσιμεντένια σκόνη της ΑΓΕΤ που μπροστά της η αφρικανική έρημος μοιάζει προτιμότερη. Η φράση ῾τσιμέντο να γίνει῾ θα πρέπει να επανεξεταστεί. (τη φράση τσιμέντο να γίνει-χτίζουμε μαζί, τη χρησιμοποιούσε η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ ως εργαλείο marketing).

Η λήψη δειγμάτων δεν επιτεύχθηκε το πρωί καθώς η Υπηρεσίες πιθανόν να θεώρησαν πρωταπριλιάτικο ψέμα την επικοινωνία για την αναγκαιότητα παρουσίας τους στο εργοστάσιο.

Ότι δεν έγινε όμως το πρωί, έγινε το απόγευμα. Νταλίκα μεταφοράς του RDF (λιμάνι-εργοστάσιο) ακινητοποιήθηκε στα Αστέρια κι αυτή τη φορά υπεύθυνος της Περιφέρειας από την υπηρεσία περιβάλλοντος πήρε δείγματα από το φορτίο προκειμένου να ελεγχθεί αν πληροί τις προδιαγραφές. Με απαίτηση των πολιτών αντίστοιχο δείγμα έλαβε και εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα για να γίνει ανεξάρτητη μελέτη του υλικού σε εργαστήριο της επιλογής τους.

Καθώς ανοίχτηκαν οι συσκευασμένοι κύβοι RDF, από τον οπτικό έλεγχο διαπίστωνε κανείς ότι το υλικό περιείχε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα πλαστικού από αυτή που υποτίθεται θέτουν οι σχετικές προδιαγραφές. Αν η ανάλυση επιβεβαιώσει τον οπτικό έλεγχο τότε όλες οι διαβεβαιώσεις της ΑΓΕΤ περί προστασίας της δημόσιας υγείας πάνε περίπατο κι όλες οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για τη νομιμότητα της αδειοδότησης πάνε στον αγύριστο επιβεβαιώνοντας ότι σε  μια χρεοκοπημένη χώρα, η πραγματική εξουσία βρίσκεται  αλλού. Πολύ περισσότερο που υπάρχει πλέον και η εμπειρία της διαχείρισης του θέματος των Σκουριών όπου η κυβέρνηση μπατάρισε στα νερά της El-Dor;ado αδειάζοντας κυριολεκτικά όσους/ες την εμπιστεύτηκαν ότι η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ θα ανέστρεφε την τεράστια καταστροφή στη Χαλκιδική. Οι διακηρύξεις του Τσίπρα για ῾τη συνέχεια του κράτους῾ δεν  έγιναν έγκαιρα αντιληπτές τι σήμαιναν, δηλ. συνέχεια των μνημονίων, συνέχεια των συμβάσεων, συνέχεια της κοινωνικής καταστροφής. Γι αυτό όλες οι προσπάθειες των συριζαίων υποστηρικτών της επιτροπής αποτελούν μια παγίδα στην οποία τα κινήματα δεν πρέπει να ξαναπέσουν μέσα.

PART_15226028116016017

Και λίγο πριν κλείσει το άρθρο, η αστυνομία κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών άρπαξε όσους θεώρησε ένοχους για την απίστευτη αποκάλυψη. Δρομολόγιο για το Αστυνομικό Τμήμα στο Αλιβέρι Βόλου. ὀχι ούτε αυτό είναι πρωταπριλιάτικο.

1 σχόλιο

  1. Τρεις πολίτες έχουν συλληφθεί και με τη διαδικασία του αυτόφωρου οδηγούνται αύριο στον εισαγγελέα με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και σίγουρα με ότι άλλο είναι διαθέσιμο στον ποινικό κώδικα για τις περιπτώσεις αυτές. Δευτέρα, 2/4, 9πμ στα Δικαστήρια Βόλου.

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s