ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Ανεξάρτητη Ταξική συγκέντρωση στο Ταχυδρομείο, 10πμ (Δημητριάδος και Αγ. Νικολάου, Βόλος)

πρωτομαγια τσα

Ανεξάρτητη Ταξική συγκέντρωση την Πρωτομαγιάς στις 10:00 στο Ταχυδρομείο (Δημητριάδος και Αγ. Νικολάου)

Η κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει η εργαζόμενη πλειοψηφία, οι άνεργοι και η νεολαία κάθε μέρα μοιάζει ολοένα και περισσότερο με εκείνη που ζούσαν οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου πριν τη μεγάλη άνοιξη του εργατικού κινήματος στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20 αιώνα. Η εργοδοτική ασυδοσία και δεσποτεία κυριαρχεί, η εργασία γίνεται η εξαίρεση στην κανονικότητα της ανεργίας και συνολικά οι δυνάμεις του κεφαλαίου κάνουν μια βουτιά στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου μόχθου.

Αυτή η πραγματικότητα είναι που φέρνει κοντά την Πρωτομαγιά του Σικάγο και της Θεσσαλονίκης με τις φετινές συγκεντρώσεις και όχι τα εθιμοτυπικά πέπλα με τα οποία επιχειρούν να κρύψουν την πραγματικότητα όλες οι εκδοχές της αστικής πολιτικής. Οι εμπειρίες της εργατικής τάξης, είναι που προσπαθεί να ξεγελάσει η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. Γιατί γνωρίζει πως μόνο η εργατική τάξη, με την υποστήριξη των λαϊκών στρωμάτων που στενάζουν, μπορεί να ανατρέψει αυτή τη πραγματικότητα σώζοντας τον εαυτό της και την κοινωνία από την καταστροφή και την ανθρωπιστική κρίση. Πως μόνο η τάξη μας μπορεί μέσα από την επαναστατική πράξη της να ενοποιεί το παρόν της με το τιμημένο παρελθόν της, με τα Σικάγο της πάλης.

Αυτή η πραγματικότητα δε διαμορφώνεται από μόνη της ως «φυσικός νόμος» αλλά στη βάση της καπιταλιστικής κρίσης που μετασχηματίζεται σε έναν ανηλεή πόλεμο των πλουσίων εναντίον των φτωχών. Στο πλευρό των πρώτων έχουν ταχτεί από τη δημιουργία τους όλοι οι υπερεθνικοί σχηματισμοί όπως η ΕΕ, αλλά και όλες οι αστικές κυβερνήσεις ανεξάρτητα με ποια «πολιτική φανέλα» εκλέγονται. Ακολουθητές και συνοδοιπόροι όλες οι εκφάνσεις του εργοδοτικού, γραφειοκρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που χρόνια τώρα σπέρνουν το σαράκι της ταξικής συμφιλίωσης, της προσκόλλησης στο δόγμα «ότι είναι καλό για τα αφεντικά είναι καλό και για τους εργαζόμενους», αλλά και συνολικά στην υποταγή και στο συμβιβασμό.

Αυτό το αντιδραστικό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο το ζούμε καθημερινά συνολικά στη χώρα μας, αλλά και στην  πόλη μας. Αυτό είναι το αντιδραστικό πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που προκειμένου να περάσει ένα 4ομνημόνιο (το οποίο το κουκουλώνουν πίσω από την «αξιολόγηση») επιχειρεί να διευρύνει τον κοινωνικό κανιβαλισμό (εργαζόμενοι εναντίον συνταξιούχων, μισθωτοί εναντίον ελεύθερων επαγγελματιών, άνεργοι εναντίον εργαζομένων, ντόπιοι εναντίον ξένων εργατών κτλ) να επιχειρηματικοποιήσει κάθε έκφανση της ανθρώπινης ζωής (από την εκπαίδευση μέχρι την υγεία και τις υποδομές) να σπείρει τόνους εθνικιστικού δηλητήριου με την πρωτοκαθεδρία των χειρισμών του υπουργείου άμυνας  και να νομιμοποιήσει εκ νέου τον υποτιθέμενο μονόδρομο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αυτό είναι το πρόσωπο που σε αγαστή συνεργασία (άμεση ή έμμεση) με τον υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και του τοπικού Εργατικού κέντρου, ανοίγουν το δόμο στις ιδιωτικοποιήσεις βασικών κοινωνικών υποδομών (ΟΣΕ, Αεροδρόμιο Αγχιάλου, Βιολογικός καθαρισμός και νερά, λιμάνι κτλ) και ταυτόχρονα στην εργοδοσία να αποφασίζει και να διατάζει για κλεισίματα εργοστασίων (Ιμάντας, ΒΙΣ, Κοκα κόλα κτλ) αλλά και για μεθόδους παραγωγής εχθρικές προς των άνθρωπο και το περιβάλλον (ΑΓΕΤ-Lafarge).

Η εργατική Πρωτομαγιά δεν έχει χώρο για όλο αυτό το συρφετό. Η συμμετοχή τους το μόνο που επιδιώκει είναι να εκφυλίσει και να λερώσει τον εργατικό αγώνα ως το κύριο μέσο της πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης. Θέλουν να φορτώσουν τη σκόνη του χρόνου στις εξεγέρσεις της εργατικής τάξης και να τις καταστήσουν μουσειακά αξιοθέατα. Δε θα τους αφήσουμε. Όσο υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο οι καταπιεσμένοι θα ξεσηκώνονται για το ψωμί, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια τους.

Αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή είναι ένας αντικυβερνητικός-αντιεργοδοτικός-αντικαπιταλιστικός αγώνας που να επιδιώκει να συγκροτήσει όλη την κατακερματισμένη εργαζόμενη πλειοψηφία. Όλους εκείνους που ο υποταγμένος συνδικαλισμός αντιμετωπίζει ως αόρατους. Όλους εκείνους που την Πρωτομαγιά  θα εργάζονται σε καφέ, σε ξενοδοχεία, σε ταβέρνες και στα λιγοστά εναπομείναντα εργοστάσια, όχι από επιλογή τους, αλλά με την απειλή της απόλυσης και λόγω της ανυπαρξίας συλλογικής και συνδικαλιστικής έκφρασης.

Ταυτόχρονα όμως απαιτείται και η σύνδεση της καθημερινής πάλης για την επιβίωση με την πάλη για το χτίσιμο μιας κοινωνίας που θα έχει προτεραιότητα τα θέλω και τις ανάγκες του λαού και όχι της ολιγαρχίας και των μονοπωλίων. Ένας αγώνας για να απελευθερωθούν οι παραγωγικές μονάδες, οι επιστήμες, ο δημόσιος χώρος και το περιβάλλον από τα δεσμά του κέρδους και του καπιταλισμού και να προσαρμοστούν στις κοινωνικές ανάγκες, ενάντια στις επιθέσεις των «θεσμών», των υπαλλήλων τους και στα ολοένα και περισσότερο αποθρασυνόμενα αφεντικά..

Για να ανοίξουμε μαζί τον δρόμο στη ρήξη με τον καπιταλισμό και το κράτος, ανεξάρτητα από τα αστικά κόμματα και τις γραφειοκρατίες. Ενάντια σε όσους λένε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την υποταγή, να παλέψουμε για να αναδειχθεί η ίδια η μαχόμενη εργατική τάξη σαν τάξη, επικεφαλής όλων των καταπιεσμένων, σε δύναμη εξουσίας και κοινωνικής χειραφέτησης.

Για να ξεφύγει ο άνθρωπος από τον καταστροφικό κύκλο της αλληλοεξόντωσης και να βαδίσει την πραγματική του ιστορία της χειραφέτησης και της κοινωνικής ελευθερίας.

Όλοι στην Ανεξάρτητη Ταξική συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10:00 στο Ταχυδρομείο (Δημητριάδος και Αγ. Νικολάου)

Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής

Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s