ΔΕΘ 2016: για ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΩΝΑ 11/9

Tην Κυριακή 11/9 στο κτήριο της ΕΔΟΘ, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική συνέλευση αγώνα, έπειτα από  κάλεσμα του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης και του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης και με την συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών από εργατικούς χώρους και κοινωνικά κινήματα. Η συνέλευση αγώνα ήρθε ως συνέχεια της μεγάλης συγκέντρωσης της Καμάρας το Σάββατο 10/9  και της μαχητικής διαδήλωσης που ακολουθήσε σπάζοντας το κλίμα  αστυνομοκρατίας και φόβου που προσπάθησε να επιβάλλει η κυβέρνηση.
Εκφράστηκε η θέληση να συνεχιστεί η προσπάθεια συντονισμού των κινημάτων, σε μια κατεύθυνση δημιουργίας ανεξάρτητου κέντρου αγώνα κόντρα και στην συνδικαλιστική εργοδοτική γραφειοκρατία. Μίλησαν αγωνιστές από τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη στις Σκουριές, τον Χώρο Αλληλεγγύης Γυναικών, το Ασύνταχρο Μέτωπο Αγώνα δημοσιογράφων, την Λαϊκή Συνέλευση δυτικής Θεσσαλοίκης, την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα ΕΚΑ, κοινωνικά ιατρεία, κινήσεις πολιτών και σωματεία (ΒΙΟΜΕ, Αλουμίνιο της Ελλάδας, ΕΛΜΕ, διδασκαλικοί σύλλογοι, βιβλίου-χάρτου, εργαζομένων στην ειδική αγωγή).
Από την συνέλευση αποφασίστηκε η στήριξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, συντονισμών και συνελέυσεων που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα, όπως:
-ο Συντονισμός ενάντια στους πλειστηριασμούς την Πέμπτη 15/9 στις 7μμ στην ΕΔΟΘ
-η αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 17/9
-η κινητοποίηση για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας την Κυριακή 18/9 στις 11πμ, Τσιμισκή με Αριστοτέλους
-η ευρωμεσογειακή συνάντηση «Η Οικονομία των Εργαζομένων» στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ στις 28-30/10
Κοινή συνισταμένη κάθε συνέλευσης και συντονισμού  η αγωνιστική συμπόρευση στην κοινή δράση και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργατικών αγώνων και των κοινωνικών κινημάτων, μέσα από την οποία θα προκύψουν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία με σταθερούς όρους μιας μεγάλης Συνέλευσης Αγώνα.
Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s