Βόλος: Κυριακή 8/5, 11πμ (Ταχυδρομείο)

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Ταξικού Συντονισμού για τις 8/5 που πλέον αποτελεί συνέχεια της 48ωρης απεργίας κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του 3ου Μνημονίου. Στο τέλος του κειμένου δημοσιεύουμε και την ανακοίνωση για τη συλλογική κουζίνα που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα με τους σύριους πρόσφυγες στο στρατόπεδο ΜΟΖΑΣ δείχνοντας το διεθνιστικό δρόμο που πρέπει να λάβουν οι αγώνες μας καθώς πλέον είμαστε όλοι πρόσφυγες.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Παλαϊκός – Πανεργατικός ξεσηκωμός παντού, με απεργίες, καταλήψεις, μαζικά συλλαλητήρια, με κάθε μέσο και κάθε μέρα από εδώ και εμπρός, για τα νικηφόρα Σικάγο της εποχής μας!

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά από «διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς (ΕΕ-ΔΝΤ), καταργεί τη δημόσια, καθολική, κοινωνική ασφάλιση, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα τόσο στους άμεσους, όσο και στους έμμεσους φόρους, που είναι ακόμα πιο αντιλαϊκοί. Εξαναγκάζει σε έξοδο από το επάγγελμα και σε ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, και οδηγεί σε ξεκλήρισμα την μικρομεσαία αγροτιά. Παράλληλα, ετοιμάζονται να παραδώσουν τη λαϊκή κατοικία μέσω των κόκκινων δανείων στα ξένα funds, και τη δημόσια περιουσία στις ορέξεις των δανειστών και των αρπακτικών του κεφαλαίου με επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Ήδη, ο λογαριασμός των 5,5 δις που θα πληρώσει ο λαός αυξάνεται με άλλα 3,6 δις ευρώ «προληπτικά μέτρα», με άμεση προοπτική το επόμενο 4ο Μνημόνιο και τη συνέχιση και άλλων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ.

Η άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης να ψηφίσει όλα τα μέτρα (ασφαλιστικό και φορολογικό) και τη συμφωνία της με την τρόικα μέσα στο Σαββατοκύριακο, πάνω στις εκδηλώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς μάλιστα, δείχνει το βάθος της αντιλαϊκής της πολιτικής: όλα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όλα στους δανειστές ΕΕ και ΔΝΤ! Οι εργαζόμενοι πρέπει να μπουν μαζικά σε θέσεις μάχης, δεν υπάρχει άλλη λύση από τη σύγκρουση για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας!

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΒ έχει οδηγήσει στην αποκλιμάκωση και το ξεπούλημα των αγώνων των εργαζομένων εξυπηρετώντας φανερά την κυβέρνηση και το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο. Για να έχουν οι αγώνες μας προοπτική νίκης απαιτείται, ο σχεδιασμός οι μορφές, τα αιτήματα και οι κινητοποιήσεις, να περάσουν στα χέρια των εργαζόμενων και της νεολαίας μέσα από γενικές συνελεύσεις και όχι στα χέρια του υποταγμένου, γραφειοκρατικού συνδικαλισμού.

Ξεσηκωμός λοιπόν ενάντια στην βάρβαρη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που η πολιτική τους είναι που γεννά τα μνημόνια, τη φτώχια, τον ιμπεριαλισμό, τους πολέμους. Και οι ντόπιοι και οι πρόσφυγες είναι θύματα αυτής της πολιτικής, γι’ αυτό το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει να συμπορευτεί με τον αγώνα των προσφύγων για μία αξιοπρεπή ζωή, για να σταματήσει ο πόλεμος και να ανοίξουν τα σύνορα. Για ένα αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στα χέρια των εργαζομένων και της νεολαίας που θα δώσει την χαριστική βολή στην βάρβαρη σταυροφορία του κεφαλαίου ενάντια στους λαούς, στο φασισμό και τον ρατσισμό.

Σήμερα είναι ανάγκη να συμβάλουμε στη συσπείρωση των αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων και να αναπτύξουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα σηματοδοτήσουν την επανεμφάνιση με ενωτικούς και συντονισμένους αγώνες εργαζομένων, συνταξιούχων, νέων επιστημόνων, ανέργων, μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών,  με κοινά πανεργατικά και παλλαϊκά συλλαλητήρια, απεργίες και διαδηλώσεις με στόχο να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ το νομοσχέδιο από τη Βουλή.

Καλούμε το λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να αποτρέψει την ψήφιση του νόμου έκτρωμα με κάθε τρόπο. Διακηρύσσουμε ότι όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει αυτό το νόμο που υποθηκεύει τις ζωές μας θα είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο παντού, και θα βρει απέναντί του το λαό. Ρήξη με την ΕΕ και το ΔΝΤ και διαγραφή του χρέους. Ο δρόμος των συμβιβασμών και της διαπραγμάτευσης έχει αποτύχει, εμπρός να βαδίσουμε στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής σε μια επαναστατική διεθνιστική κατεύθυνση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/6, 11:00 πμ στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (Δημητριάδος και Αγ. Νικολάου)

ΤΑΞΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων

 

Ανακοίνωση για τη Συλλογική Κουζίνα

Σας προωθώ την ανακοίνωση του Ταξικού Συντονισμού για τη κινητοποίηση της Κυριακής η οποία είχε προγραμματιστεί ως εορτασμός για την αναβληθείσα εργατική Πρωτομαγιά.
Η κινητοποίηση έρχεται πλέον ως συνέχεια της 48ωρης απεργίας εξαιτίας της ψήφισης του ασφαλιστικού εκτρώματος.

Ως μέρα διεθνιστικής πάλης της εργατικής τάξης σε όλο το κόσμο, έχουμε αποφασίσει τη Κυριακή το μεσημέρι  να οργανώσουμε συλλογική κουζίνα μαζί με τους σύριους πρόσφυγες στου ΜΟΖΑ, στο ΧΩΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (Ιωλκού 33 & Τάκη Οικονομάκη, Βόλος).

Καλούμε όλους όσους στέκονται σθεναρά ενάντια στα μνημόνια, τη λιτότητα την ανεργία, το πόλεμο  και το ξεριζωμό όλων μας, να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή τη προσπάθεια για την οποία χρειάζεται η συνδρομή όλων.

Για το ζήτημα μεταφοράς των προσφύγων τη Κυριακή μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σπύρο (6980 245647).

Θα χρειαστούν ορισμένα διαθέσιμα ΙΧ. Επικοινωνήστε για τις ανάγκες που υπάρχουν.

Για το ζήτημα της συλλογικής κουζίνας τη Κυριακή μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ελένη (6974 719511).

Θα σας ενημερώσει τι έχουμε ετοιμάσει από φαγητό και για τις ελλέιψεις που υπάρχουν ακόμα.

Επίσης, τη Κυριακή 8/5 και από τις 13.00-17.00, στο ΧΩΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, θα συλλέγονται τα παρακάτω είδη, τα οποία θα δοθούν άμεσα στους πρόσφυγες.

1. Παιδικό γάλα σε σκόνη 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας.

2. Κρέμες, φρουτόκρεμες σε σκόνη και παιδικές τροφές σε βαζάκια για τις μικρές ηλικίες.

3. Μπισκότα, μπάρες δημητριακών, cornflakes

4. Πάνες μωρών για ηλικίες από 0-12 ετών

5. Γυναικείες σερβιέτες

6. Είδη προσωπικής υγιεινής: σαπούνι χεριών, αφρόλουτρο, σαμπουάν μαλιών, σφουγγάρι μπάνιου, ξυραφάκια, αφρός ξυρίσματος, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες.

7. Γάλα μακράς διαρκείας που διατηρείται εκτός ψυγείου.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε και μαζί μου.
Αγωνιστικά,

Γιάννης Χατζηγιάννης
6972004219

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s