ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Η ταφόπλακα της κοινωνικής ασφάλισης με τη βούλα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ και ΔΝΤ

 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Η ταφόπλακα της κοινωνικής ασφάλισης

με τη βούλα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ και ΔΝΤ

Η μόνη εναλλακτική είναι η μαχόμενη καταπιεσμένη εργατική τάξη

 

Κανένας εργαζόμενος και συνταξιούχος δεν μπορεί πλέον να εξαπατηθεί: Η κυβέρνηση προχωρά στη ψήφιση ενός νομοσχεδίου που διαλύει τη κοινωνική ασφάλιση και στέλνει στα βάραθρα μαζί με αυτό υγεία, πρόνοια, συντάξεις. Μπορεί να υποστηρίξει κανείς να διαφωνήσει ότι η κυβέρνηση είν αι προσηλωμένη στο 3ο Μνημόνιο που ψήφισε πέρυσι; Το διατυμπανίζουν διαρκώς όλα τα κυβερνητικά στελέχη. Μπορεί να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση μάχεται για το μικρότερο κακό όταν στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για νομοθέτηση προληπτικών μέτρων ύψους 3,6δις€ απαντά με την αποδοχή ενός μόνιμου, αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλ. στη λήψη νέων μέτρων αν δεν επιτευχθούν οι ετήσιοι δημοσιονομικοί στόχοι.  Η ψήφιση του Ασφαλιστικού συμπαρασύρει, όπως και η μαζική ανεργία, όλους τους όρους ζωής μαζί με τις παροχές Υγείας και Πρόνοιας για ένα λαό που δεινοπαθεί, που έχει προδοθεί αλλά δεν έχει ακόμα ηττηθεί.

 

Ο λαός ξεσηκώθηκε στις 4 Φλεβάρη, μαζί με αγρότες κι ελευθεροεπαγγελματίες και τα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ορκίστηκαν να δώσουν τη μητέρα των μαχών. Η κλιμάκωση του αγώνα της 4ης Φλεβάρη έμεινε φυσικά στα χαρτιά. Οι επαγγελματίες γραφειοκράτες έχουν το ίδιο σθένος με τις κυβερνήσεις των μνημονίων. Διαμαρτύρονται όσο χρειάζεται για να διαλύσουν την οργάνωση οποιασδήποτε διαμαρτυρίας. Πρόκειται για πολιτική προδοσία η μετακίνηση της Πρωτομαγιάς στις 8 Μάη και η προετοιμασία μιας 48ωρης κατά τη ψήφιση του ασφαλιστικού εκτρώματος. Σε αυτή την άσφαιρη διαμαρτυρία συνομολόγησαν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.  Πρόκειται για την οργάνωση του επιταφίου της κοινωνικής ασφάλισης χωρίς τη προσδοκία μιας ανάστασης.

Η πολιτική ανεξαρτησία των εργαζομένων από τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, το κράτος και τη κάθε λογής εργοδοσία είναι ο όρος ώστε οι κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού να ενώσουν κλάδους, εργατική τάξη, μεσαία στρώματα, αγρότες, εργαζόμενους κι ανέργους.

Σήμερα δεν υπάρχουν ημίμετρα ή πολύ περισσότερο «να αλλάξει η κυβέρνηση πολιτική». Οι πολιτικές αλλάζουν όταν οι κυβερνήσεις ανατρέπονται και αυτό πρέπει να γίνει από τα κάτω κι αριστερά πριν οι ροζ διαφημιστές της ελπίδας δυσφημήσουν κάθε έννοια της αριστεράς. Η εφαρμογή του 3ου Μνημονίου από τη κυβέρνηση ταξικής συνεργασίας με το κεφάλαιο διαλύει τις αυταπάτες για μια Ευρώπη των λαών με την ηγεμονία του χρηματιστικού κεφαλαίου (που είναι οι επίσημοι συνομιλητές Τσίπρα), που έγινε φυλακή για εκατομμύρια άνεργους με τη λιτότητα, ένα απέραντο νεκροταφείο στη Μεσόγειο, αναπτύσσει εθνικισμούς, στρατόπεδα εγκλεισμού και κράτησης για πρόσφυγες και μετανάστες ως πρώτο βήμα για τον πολιτικό έλεγχο των κοινωνικών εκρήξεων σε μια Ευρώπη που διαλύεται.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, του άνεργους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενάντια στο κοινωνικό κανιβαλισμό προετοιμάζοντας τους όρους της κοινωνικής μας απελευθέρωσης, οργανώνοντας όχι ακόμα μια απεργία αλλά τη μαζική επαναστατική κινητοποίηση του λαού μας κατά της βαρβαρότητας του καπιταλισμού που στο έσχατο σημείο της σήψης του δεν θα διστάσει για νέους πολέμους και καταστροφές.

  • Για να μην περάσει το ασφαλιστικό: 5θήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις
  • Εκλογή απεργιακών επιτροπών σε κάθε χώρο δουλειάς, κεντρικός συντονισμός από τα κάτω, υπόλογοι μόνο στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων μας.
  • Κάτω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα μνημονιακά κόμματα, ακροδεξιοί και φασίστες. Να πάρουμε τη ζωής στα χέρια μας για τη διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και στρατηγικών τομέων της οικονομίας, χωρίς αποζημίωση στο κεφάλαιο και κάτω από τον έλεγχο των εργατών.
  • Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες, μετανάστες, ανοιχτά σύνορα και άσυλο για όλους, χωρίς στρατόπεδα εγκλεισμού, κράτησης και συγκέντρωσης.
  • Έξω το ΝΑΤΟ, κάτω η ΕΕ του χρηματιστικού κεφαλαίου, των μνημονίων, της λιτότητας, της ανεργίας και των πολέμων.

 

27/4/2016

Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής
συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s