ΑΕΡΙΝΟ: Ο καταυλισμός των προσφύγων, παραπλεύρως της εθνικής οδού

Τόπος – άτοπος, εκτός.

Ου-Τόπος

DSC_0008_17

Τόπος όπου ο αόριστος, αφηρημένος Άλλος γίνεται συγκεκριμένος, απτός με πρόσωπο, όνομα, φωνή και άγγιγμα.

Τόπος όπου αυτός ο ξένος, ο «άλλος» γίνεται  η Φεριστέ, η Ρεχάνα, ο Μοχάμετ από το Αφγανιστάν.

DSC_0005_20

Τόπος όπου αυτός ο άλλος, βρίσκεται εγκαταλελειμμένος  χωρίς ενημέρωση στη μέση του πουθενά, χωρίς τα στοιχειώδη, χωρίς πόσιμο νερό, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς στεγνό και ζεστό χώρο να στεγάσει τον εαυτό του και την οικογένειά του.

DSC_0007_16

Τόπος όπου η Φεριστέ, η Ρεχάνα, ο Μωχάμετ σε ρωτούν πότε θ’ ανοίξουν τα σύνορα για να πάνε στον άλλο τόπο που δεν είναι σαν τον δικό τους τόπο αλλά ούτε σαν κι αυτόν τον τόπο.

DSC_0002_25

Τόπος όπου θέλουν να ανταλλάξουν κουβέντες μαζί σου, να μοιραστούν εμπειρίες για το παρελθόν και αγωνίες για το μέλλον.

Τόπος όπου συναντάς τον Άνθρωπο.

 σημείωμα της ΝΛ από τη σημερινή επέμβαση στο Αερινο

1 σχόλιο

 1. Αφού είχε προηγηθεί χθες μια σύντομη επίσκεψη προκειμένου να δούμε από κοντά τις ανάγκες τους, πήγαμε και σήμερα (25/3/16) με αναγκαία πράγματα.
  Καθώς συνεχίζουν να κοιμούνται καταγής πάνω σε χαρτόνια, η επιδείνωση του καιρού τους έκανε να μας ζητήσουν σήμερα κουβέρτες, σόμπες κυρίως για τις τέντες των παιδιών και για κάποιους μεγαλύτερους σε ηλικία.

  ¨Εχουν εξασφαλίσει τη κύρια σίτιση αλλά προφανώς είναι καλοδεχούμενη extra βοήθεια κυρίως για τα παιδιά (γάλα, μπισκότα κλπ), ίσως κάποια είδη καθαριότητας (σαπούνι, ή σκόνη πλυσίματος για τα ρούχα), τσιγάρα, τσάι (πράσινο & μαύρο) αλλά και φρούτα εποχής.

  Η πιο μεγάλη τους ανάγκη είναι για ενημέρωση (ζητούσαν αν υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης wi-fi) για το θέμα των συνόρων και για την τύχη τους εφόσον λήξουν οι άδειες παραμονής τους καθώς είναι αφγανοί και ορισμένοι από Ιράν. Πολύ φοβόμαστε ότι όλοι αυτοί θα αποτελέσουν τους πρώτους ανθρώπους που θα μπουν σε συνθήκες εγκλεισμού κα φύλαξης καθώς απαιτείται να καταθέσουν αιτήσεις ασύλου αλλιώς θα επαναπρωθηθούν. πίσω…….Πάνω σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση.
  Συνολικά 57 άτομα, περίπου 15-20 παιδιά, 15 γυναίκες, και οι υπόλοιποι άνδρες.

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφού επέλεξε στην αρχή τα ΣΕΑ Αλμυρού, επί της εθνικής οδού, τώρα φρόντισε να τους βάλει παραπλεύρως αυτής στο Αερινό, κοντά στο Βελεστίνο σε συνθήκες εξίσου τραγικές με τις πρώτες.
  Για ζητήματα ενημέρωσης σχετικά με τις ανάγκες στο Αερινό και τα σημεία συγκέντρωσης βοήθειας στο Βόλο: 6972004219 & ergatisgr@gmail.com

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s