ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στις 21 Μάρτη πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ νομού Μαγνησίας. 216 αντιπρόσωποι θα ψηφίσουν για το ενιαμελές ΔΣ ενώ για πρώτη φορά κατέρχεται η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ με 8 υπψηφίους.

Παραθέτουμε την ανακοίνωσή της:

Με ισχυρό μέτωπο, για την ανατροπή !

Το ασφαλιστικό τερατούργημα, που αφανίζει και πληβειοποιεί ολόκληρα κοινωνικά στρώματα, θυσιάζοντας την κοινωνική ασφάλιση και τη σύνταξη όλων των πολιτών στο βωμό του χρέους και των εταίρων, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Η συγκυβέρνηση  διαπρύσιος πλέον κήρυκας της  νεοφιλελεύθερης πολιτικής, παραδομένη κι ευθυγραμμισμένη στις επιταγές του ευρωπαϊκού μονόδρομου, παρουσιάζει στους Ευρωπαίους ληστές την ασφαλιστική βόμβα που της ζήτησαν και εκείνοι κυνικά της ζητάνε πολλαπλάσια, να τα δώσει όλα, όπως έκανε με τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ, τους πλειστηριασμούς, τα κόκκινα δάνεια, την Παιδεία, την Υγεία, τις εργασιακές σχέσεις. Είναι οι ίδιοι που προβάρουν διάδοχες πολιτικές λύσεις, πατρονάρουν τα συστημικά ΜΜΕ, τους τηλεκανίβαλους του «ναι», αυτούς που, αφού  πρώτα εναντιώθηκαν σε κάθε κοινωνικό αγώνα, εξήραν μετά τον διαπραγματευτικό ρεαλισμό του Τσίπρα και την ψήφιση του 3ου Μνημονίου, προβάλλουν σήμερα κάθε κοινωνική διαμαρτυρία, που αποδομεί τη δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης, αλλά όχι τον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της και κυρίως το «μένουμε Ευρώπη πάση θυσία».

Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες. Παρά τη γνωστή από παλιά κυβερνητική και συστημική προσπάθεια να διαχωριστούν κοινωνικά όσοι βγαίνουν στους δρόμους σε προνομιούχους και μη ή τη χυδαία επικοινωνιακή τακτική να χρεωθούν οι κινητοποιήσεις σε υποκίνηση από ακραίες συντηρητικές ή ακραίες αριστερές δυνάμεις, οι μαζικές ενωτικές κινητοποιήσεις με τα παλλαϊκά χαρακτηριστικά, σπάνε το πέπλο της σιωπής, της απογοήτευσης και της μαύρης προπαγάνδας. Το ασφαλιστικό απασφάλισε δυνάμεις και δυνατότητες κι η αναγκαιότητα του Μετώπου αντίστασης και ανατροπής, που τέθηκε ή έγινε αποδεκτή με διάφορους τρόπους από διάφορους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς χώρους, αποκτά δυναμική.

Όσες κινητοποιήσεις έγιναν το τελευταίο διάστημα, έδειξαν μαζικότητα και προοπτική, όταν υπερέβησαν τον κατακερματισμό και την περιχαράκωση, όταν χτίστηκαν πάνω στο πρόβλημα του εργαζόμενου κι όταν έβαλαν την κόκκινη γραμμή της ενότητας στον αντιμνημονιακό, αντινεοφιλελεύθερο, αντικυβερνητικό, αντι-ΕΕ, αντι-ΟΝΕ και ανατρεπτικό χαρακτήρα του κινήματος. Οι συντονισμοί των πρωτοβάθμιων σωματείων, αφαίρεσαν περιθώρια κινήσεων στους εξωνημένους συνδικαλιστές και τις οργανώσεις σφραγίδες τύπου Παναγόπουλου και ΓΣΕΕ, που μένουν χωρίς ακροατήριο και λόγο μέσα στο πραγματικό κίνημα.

Το ασφαλιστικό και οι διεκδικήσεις μας

Είμαστε απόλυτα πεισμένοι πως το ασφαλιστικό και η προσπάθεια να επιβληθεί από την πλευρά της κυβέρνησης και της Τρόικα έχει κομβική σημασία στην παρούσα συγκυρία. Αν κατεδαφίσουν ολόκληρο το οικοδόμημα της κοινωνικής ασφάλισης, θα έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα για την παγίωση της μνημονιακής βαρβαρότητας κι η δυνατότητα αντίστασής μας θα γίνει δυσχερέστερη την επόμενη μέρα. Είναι φανερό λοιπόν ότι οι διεκδικήσεις μας  για το ασφαλιστικό ξεπερνάνε τα στενά όρια του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί, αγγίζουν το πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα της χώρας και βάζουν τον πήχη ψηλά,  στην ανατροπή.

 Να αποσυρθεί και να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό τερατούργημα! Παλεύουμε για το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Για ένα αποκλειστικά Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Να σταματήσει η διάλυση της δημόσιας υγείας. Για να έχουν ελεύθερα και χωρίς προϋποθέσεις δωρεάν περίθαλψη από ένα αποκλειστικά Δημόσιο υγειονομικό σύστημα, όλοι οι πολίτες που διαμένουν στη χώρα, ‘Ελληνες ή μετανάστες, εργαζόμενοι ή άνεργοι. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα.

Για να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία τα κλεμμένα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος: τα 70 δις ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010 και τα δεκάδες δις που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, αλλά και τα δις που αρπάχτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ.

Για πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια και στα 55, για κύρια σύνταξη ίση με το 80% του ύψους του τελευταίου μισθού. Για Να σταματήσει η διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, του μετοχικού ταμείου και η μείωση του εφάπαξ. Για αυξήσεις στις συντάξιμες αποδοχές και αποκατάσταση των απωλειών των μισθών και των συντάξεων της τελευταίας εξαετίας

 Για  την ανατροπή  και τη νίκη

Όταν ανοίγει με τέτοιο τρόπο ο ασκός του Αιόλου, ο παλλαϊκός χαρακτήρας των κινητοποιήσεων δίνει στο μέτωπο δυνατότητες μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας για την ανατροπή των μνημονίων, που δεν πρέπει να απεμπολήσουμε. Οι αγροτικές κινητοποιήσεις για την επιβίωση στην ύπαιθρο, ο ξεσηκωμός των αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων, οι ιστορικές αντιστάσεις κρίσιμων κλάδων (Εκπαίδευση, Υγεία, ΟΤΑ, Συγκοινωνίες, Ενέργεια) και η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της 4 Φλεβάρη αποτελούν ένα κινηματικό δεδικασμένο που δεν πρέπει να εκτονωθεί.

Σύλλογοι, σωματεία, συνδικάτα αλλά και συλλογικότητες, συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, άλλες εκφράσεις αυτοοργάνωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας πρέπει να συντονιστούν και να οργανώσουν τον αγώνα. Η μάχη  του ασφαλιστικού κορυφώνεται και η συνολική μάχη για την ανατροπή δεν πρέπει να αφομοιωθεί από λογικές επανάληψης του απεργιακού κύκλου των δύο πρώτων μνημονίων. Ας συνεχίσουμε παντού τις καμπάνιες ενημέρωσης και τη συντονισμένη δράση σε χώρους εργασίας και σε γειτονιές, δημιουργώντας επιτροπές που θα απευθυνθούν σε κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, συνταξιούχο, διακηρύττοντας ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει, ότι τα μνημόνια πρέπει να ανατραπούν.

Ένα μέτωπο, που θα στοχεύει στην ανατροπή της Κυβέρνησης και της πολιτικής των μνημονίων, τη ρήξη και την έξοδο από την ΕΕ και την ΟΝΕ, την εκδίωξη της τρόικα και του κουαρτέτου, την ακύρωση όλων των μνημονίων και των συμβάσεων που υπογράφτηκαν μαζί τους, τη μη αναγνώριση-διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των τραπεζών,  την επανάκτηση όλου του κλεμμένου κοινωνικού πλούτου για τη στήριξη του εισοδήματος και των κοινωνικών αγαθών: στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Ασφάλιση, στο δικαίωμα για  σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους.

Αλήθεια είναι πως τίποτα δεν τελειώνει με την ψήφιση ενός νόμου, αλήθεια είναι επίσης ότι όταν δίνουμε τη μάχη για να αποτρέψουμε την ψήφισή του νόμου, πάμε για να νικήσουμε και  κάνουμε ό,τι χρειαστεί για αυτό.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Όλα τα ψηφοδέλτια: http://www.taxydromos.gr/Topika/217451-stis-kalpes-oi-dhmosioi-ypallhloi.html

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s