Σωματείο ΟΤΑ Μαγνησίας: Να υπερασπιστούμε τα σωματεία μας και τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες

Να υπερασπιστούμε τα σωματεία μας όργανα αγώνα και τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες ως μέσα πάλης

Όλοι στα Δικαστήρια Βόλου, Πέμπτη, 3 Μάρτη 2016, ώρα 13.00

Την Πέμπτη 3 Μάρτη 2016 και ώρα 13.00 παρουσιάζεται στον εισαγγελέα Βόλου η πρόεδρος του Σωματείου των ΟΤΑ Μαγνησίας προκειμένου να απολογηθεί μετά από μήνυση που κατέθεσε ο αναπληρωτής δήμαρχος Βόλου Θ. Θεοδώρου.
Η μήνυση συνυπογράφεται από άλλους δέκα δημοτικούς συμβούλους και αφορά το «έγκλημα» κάθε εκπροσώπου σωματείου να υπερασπίζεται τα μέλη που εκπροσωπεί.
Η μήνυση αυτή έρχεται σε συνέχεια της παραπομπής της προέδρου του σωματείου σε πειθαρχική δίωξη και σκοπό έχει σωματεία εργαζομένων σε απόλυτη σιγή και αρμονία με τις επιλογές των δημοτικών αρχών
Ο συνδυασμός Μπέου «Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική 2014» δεν αποτελεί απλά μια συνέχεια του προηγούμενου πολιτικού σκηνικού, αλλά κλιμάκωση των πιο επιθετικών σχεδίων τοπικών και ευρύτερων επιχειρηματικών συμφερόντων. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές σε συνδυασμό με την τρομερή καπιταλιστική κρίση οδήγησαν αργά αλλά σταθερά στην άνοδο δυνάμεων στηριγμένων πολιτικά από ακροδεξιά και φασίστες και σε άμεση πολιτική και οικονομική συσχέτιση με το επιχειρηματικό κατεστημένο. Η πολιτική απογοήτευση και η έλλειψη προοπτικής έφερε στην επιφάνεια ότι χειρότερο μπορούσε να αναδυθεί από τα βάθη της ιστορίας. Τον φολκλόρ επιχειρηματικό κανιβαλισμό.
Η δημοτική αρχή στη μήνυσή της επικαλείται το δημοκρατικό δικαίωμα της κριτικής. Όποιος όμως πολίτης έχει παρακολουθήσει έστω κι ένα δημοτικό συμβούλιο μπορεί να βεβαιώσει ότι η δημοτική αρχή έχει ως πολιτική αρχή το «καμία κριτική». Αλάθητη στις επιλογές της, με δημοκρατικό ήθος προς τους εργαζόμενους, πολίτες και συλλογικότητες της πόλης, προετοιμάζει την επόμενη μέρα: την ενός ανδρός αρχή που αποτέλεσε ένα από τα βασικά μοτίβα όλων των αναχρονιστικών και αντιδημοκρατικών καθεστώτων.
Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του σωματείο των ΟΤΑ Μαγνησίας και στη πρόεδρό τους ενάντια σε κάθε απόπειρα εκφοβισμού και φίμωσης των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών μέσα στους χώρους δουλειάς. Αγωνιζόμαστε για ένα εργατικό κίνημα που δε θα χειραγωγείται ούτε από κυβερνήσεις, ούτε από θεσμικούς παράγοντες, ούτε από αφεντικά και θα επιβάλει τα συμφέροντα των εργαζομένων σε αντιπαράθεση με εκείνα της αστικής τάξης.
02-03-2016
Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής
συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s