ΕΔΕ ΣΤΟ ΙΚΑ: Επιτροπή Διοικητικού Εκφοβισμού

ΕΔΕ ΣΤΟ ΙΚΑ
Μάλλον πρέπει να είναι η μοναδική περίπτωση ανώνυμης καταγγελίας για την οποία η Διοίκηση του ΙΚΑ διατάσσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).
Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του τύπου, κατόπιν των συνηθισμένων διαρροών, το τραυματισμένο ΙΚΑ Βόλου, ξαναμπαίνει σε περίοδο φόβου και έντασης.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ανάλογες «ανώνυμες» καταγγελίες θα έπρεπε να μπαίνουν στο καλάθι των αχρήστων, πολύ περισσότερο όταν ο καταγγέλλων ή καταγγέλλουσα, είναι υπάλληλος του ΙΚΑ, δυσαρεστημένος/η από την υπάρχουσα κατάσταση που ζει το περιφερειακό κατάστημα μας από τον Οκτώβρη και μέχρι σήμερα.
Ανεξάρτητα από τις προθέσεις, υποκινούμενος/η ή από προσωπικά ελατήρια, προσφέρεται μια μεγάλη υπηρεσία: Να συντηρηθεί το κλίμα φόβου, ανασφάλειας και αποπροσανατολισμού από τα μεγάλα ζητήματα της εποχής που συνθλίβουν τη ζωή μας.

Ποιος είναι ο λόγος που η Διοίκηση του ΙΚΑ διατάσει μια τέτοια είδους ΕΔΕ εμπεδώνοντας το κλίμα ότι κάθε ανώνυμη καταγγελία θα διερευνάται με αυτό τον τρόπο;
Τα πολιτικά κόμματα που προσχώρησαν στα Μνημόνια ενδιαφέρονται να προετοιμάσουν το νέο νόμο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων προετοιμάζοντας κατάλληλα το κλίμα για την υποταγή μας σε αυτό.

Γιατί η Ομοσπονδία μας (ΠΟΣΕ) δεν κατήγγειλε την ανάρμοστη συμπεριφορά της Διοίκησης με τις ανώνυμες ΕΔΕ; Γιατί η Διοίκηση πρέπει να κάνει τη δουλειά της και ότι δεν πρόκειται για μια ενέργεια συκοφάντησης και καθυπόταξης των εργαζομένων.

Γιατί ο σύλλογός μας δεν διαμαρτυρήθηκε σε αυτές τις μεθόδους; Γιατί η πλειοψηφία αγωνίστηκε για να διατηρηθεί η υπάρχουσα τάξη πραγμάτων που μας έφερε μέχρι εδώ. Η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου μας όχι μόνο συντήρησε, επί μήνες ολόκληρους, το σχετικό κλίμα αλλά αγωνίστηκε για τη πλήρη αποκατάσταση των «αδικιών» (μετακίνηση προσωπικού σε άλλες θέσεις εργασίας μετά τα απαράδεκτα γεγονότα του Οκτωβρίου 2014), αυτό που ο πράσινος συνδικαλιστής και πρώην Διοικητής του ΙΚΑ είχε κατονομάσει «να σπάσουν οι κλίκες».

Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Να απορρίψουμε πλήρως τις ευτελείς μεθόδους δημιουργίας ενόχων και να αντισταθούμε πλήρως στο δρόμο που έχει χαράξει η πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου μας προκειμένου να διατηρείται μια αδιέξοδη συζήτηση προσωπικών αναγκών αντί για το συλλογικό συμφέρον όλων των εργαζομένων κι ενώ γύρω μας καίγεται το σύμπαν.

Στη πραγματικότητα πρόκειται για μια Επιτροπή Διοικητικού Εκφοβισμού για τη καθυπόταξη όσων μάχονται για το συλλογικό συμφέρον με αγώνες και όχι με ανώνυμες προσωπικές διαδρομές μέσω διαρροών.

9/9/2015

Γιάννης Χατζηγιάννης
Μάκης Συνάτικας
Μέλη της
ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Εργαζομένων ΙΚΑ Μαγνησίας

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s