Η ΕΡΤ που αγωνίζεται, η ΕΡΤ που επιμένει

Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ3 την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015, στις 14.00 στο κτίριο της τηλεόρασης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΕΡΙ «ΚΟΨΙΜΑΤΟΣ» ΕΚΠΟΜΠΗΣ στην ΕΡΤ3

Να πάρει άμεσα θέση η διοίκηση της ΕΡΤ3

Αν ισχύει ότι κόβεται η εκπομπή ΖΟΝΑ ROSSA της ΕΡΤ3, ας αναλάβει κάποιος/κάποιοι θαρραλέα την ευθύνη με έγγραφη αιτιολόγηση της απόφασης αυτής (συμπεριλαμβανομένων των μελών αυτής της «επιτροπής» για την οποία όλοι έχουμε ακούσει αλλά κανένας δεν μας ενημέρωσε για το ποιοι την απαρτίζουν και πώς ορίστηκαν τα πρόσωπα, ποιες οι «θεσμικές» αρμοδιότητές τους, κλπ.).

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε ήδη και στο πλαίσιο αυτό καλούμε και τη διοίκηση της ΕΡΤ3 να πάρει άμεσα θέση και να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την πληροφορία αναφορικά με την «απόφαση»(;) παύσης μιας εκπομπής που –και σε συμβολικό και σε πραγματικό επίπεδο- αποτέλεσε και αποτελεί σημείο αναφοράς ενός αγώνα που κράτησε την υπόθεση της ΕΡΤ ζωντανή για μια σημαντική χρονική περίοδο την εποχή του «μαύρου» στην πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας.

Αναμένουμε την άμεση απάντηση των υπευθύνων ελπίζοντας ότι δεν έχει δρομολογηθεί καμία απόφαση παύσης της εκπομπής “ZONA ROSSA” με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο συνάδελφό μας Σταύρο Πανούση.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να θεωρήσουμε ως πραγματική τη βούληση (ή την απόφαση) για παύση της εκπομπής και θα πράξουμε σε εργασιακό/συνδικαλιστικό/θεσμικό επίπεδο ό,τι μας αναλογεί σε συνεργασία με τους συναδέλφους μας.

Με αφορμή το παραπάνω ζήτημα (και τις όποιες εξελίξεις προκύψουν) και στο πλαίσιο της συζήτησης περί «οργανογραμμάτων», «κανονισμών λειτουργίας», ωραρίων, σύναψης συλλογικής σύμβασης εργασίας και φημών για συρρίκνωση ή κατάργηση δομών της ΕΡΤ (και της ΕΡΤ3), καλούμε σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ3 την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015, στις 14.00 στο κτίριο της τηλεόρασης.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προκειμένου αύριο μεθαύριο να μη βρεθούμε απροετοίμαστοι προ δυσάρεστων εκπλήξεων που θα μας αφορούν ΟΛΟΥΣ!

Θανάσης Βικόπουλος, δημοσιογράφος ΕΡΤ3, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ

Γιάννης Γκίρμπας, δημοσιογράφος ΕΡΤ3, μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ, εργασιακός εκπρόσωπος ΕΡΤ3 στην ΕΣΗΕΜ-Θ,

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s