ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΟΜΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Γιατί τόσο βιαστικά χωρίς καμιά συζήτηση;

Παραθέτουμε την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου (ΛΣΑΝ) στο Βόλο με τις εύλογες ενστάσεις και παρατηρήσεις.

Το γεγονός ότι η απόφαση καλλιεργήθηκε εσπευσμένα και πιθανότατα από τη πίσω πόρτα, παρακάμπτοντας το περιεχόμενο του διημέρου, στη λογική του take it or leave it, δημιουργεί μια εσωτερική διάσπαση στο μέτωπο αγώνα των κοινωνικών ιατρείων που αναρωτιούνται ποιο είναι το περιεχόμενο του διημέρου και το οποίο πιθανότατα να ανακοινωθεί αύριο μετά από τη σύσκεψη των Αθηνών.

☆

Μετά από τρεις πανελλαδικές συναντήσεις των ΚΙΑ & ΚΙΦΑ, μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη, τη συμμετοχή εθνικιστών στη κυβέρνηση, την εκλογή Προκόπη, το eurogroup της 20ης Φλεβάρη και τις ατέρμονες διαπραγματεύσεις και τις «κόκκινες» γραμμές, το σημαντικότερο ερώτημα που έχει τεθεί από την εσωτερική αλληλογραφία των ιατρείων είναι το εξής:

Ποια είναι η «νέα κατάσταση και τα νέα καθήκοντα». Η ΛΣΑΝ που συμμετείχε ενεργά στο Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης στις 3-6 Απρίλη, δίνει τη δική της απάντηση.

1η πανελλαδική συνάντηση δομών αλληλεγγύης, στις 9-10 Μαίου στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο!

Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου και το Ιατρείο Αλληλεγγύης, πήρε την απόφαση να μη συμμετέχει στο διήμερο δομών αλληλεγγύης, 9 – 10 Μαΐου στην Αθήνα.

Είμαστε αντίθετοι στη διαδικασία συγκρότησης του συγκεκριμένου διημέρου.

Η πρόσκληση στάλθηκε με έτοιμες θεματικές, χωρίς να τίθενται όροι συνδιαμόρφωσης. Δεν κοινοποιήθηκε στη δημόσια  πλατφόρμα των ιατρείων, βάζοντας έτσι εξαρχής κριτήρια διαχωρισμού, που δε γνωστοποιούνται.

Κριτήρια όμως που, πιθανώς, μπορούν να αφορούν θεσμικούς και εξωθεσμικούς φορείς, που καλούνται όλοι μαζί κατά το διήμερο, να μπουν σε ένα διάλογο ώστε τελικά να συνδράμουν, ελέγξουν την κυβερνητική πολιτική.

Τα καθήκοντά μας παραμένουν τα ίδια, όπως και η κατάσταση:

Απέναντι στην ανεργία, τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τις μειώσεις των μισθών, συντάξεων και την διαγραφή των κοινωνικών αγαθών για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι, έχουμε αντιτάξει το σύνθημα «Δεν πληρώνουμε τη κρίση του καπιταλισμού, Ούτε ένα ευρώ για τους τοκογλύφους».

Απέναντι στην «εθνική» υποχρέωση να πληρώσουμε το χρέος των καπιταλιστών έχουμε αντιτάξει το σύνθημα «Όλο το χρέος να διαγραφεί», σύνθημα που μας διαχωρίζει από τη ρηχή κινηματική διαμαρτυρία και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες του λαού.

Απέναντι στην εξαΰλωση των κοινωνικών αγαθών και την αποστέρηση των στοιχειωδών για τη ζωή, τη πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση, έχουμε αντιτάξει το σύνθημα «Όλα τα κοινωνικά αγαθά είναι δωρεάν».

Η Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Παιδεία και κάθε αγαθό και δικαίωμα όπως στέγαση, σίτιση, είναι αυτονόητα. Δε θέλουμε να γίνουμε συμμέτοχοι σε ένα κυβερνητικό έργο που θέτει κριτήρια σε «δικαιούχους «.

Στην ανθρωποφάγο κρίση του καπιταλισμού, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή και την εδραίωση της ζωής μας. Καμιά συμμετοχή σε μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζουν να στηρίζουν την κρίση.

Οι κοινωνικοί και εργατικοί αγώνες για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτοι.

http://denplirono-anatropi.blogspot.gr/2015/05/1-9-10.html

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s