ΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Στηρίζουμε τα αιτήματα του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη – 321 00 ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΤΗΛ. {22610} 28344-23912
FAX 22610-28344 – MAIL : ergkliv@otenet.gr
WORKERS’ UNION OF LEVADIA
SECTION: GENERAL WORKERS’ UNION OF GREECE

AΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ : Λιβαδειά 2/4/2015

Στο ετήσιο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, οι εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι αποφάσισαν ομόφωνα τo παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ, των Τσιμέντων Χαλκίδας, η ΕΡΤ3, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, σωματεία, συνδικαλιστικές κινήσεις, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες, κινήματα έχουν αποφασίσει να ανοίξουν στις 3-6 Απρίλη ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους που αφορούν ολόκληρη την εργατική τάξη.

Στηρίζουμε τα αιτήματά τους:

• Να επαναλειτουργήσει άμεσα και πλήρως το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ κάτω από τον έλεγχο των εργατών, να ανακοπούν όλες οι δικαστικές απαιτήσεις που οδηγούν στο ξεπούλημα ολόκληρου του εργοστασίου.
• Να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ στο αυτοδιαχειριστικό μοντέλο που προτείνουν οι εργαζόμενοι γιατί κανείς δεν θέλει ξανά ένα πολιτικό μαγαζί της εκάστοτε κυβερνητικής προπαγάνδας αλλά μια δημόσια τηλεόραση ανοικτή στη κοινωνία.
• Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει άμεσα το τσιμεντάδικο στη Χαλκίδα, γιατί η πολυεθνική εταιρεία παρά τις δικαστικές αποφάσεις για επαναπρόσληψη των εργαζομένων, αρνείται το άνοιγμα του εργοστασίου.
• Να επαναπροσληφθούν τώρα όλοι οι απολυμένοι, διαθέσιμοι στο δημόσιο, να καταργηθούν όλες οι εργολαβικές σχέσεις εργασίας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Καλούμε κάθε αγωνιστή να στηρίξει, να ενισχύσει και να συμμετάσχει στην πανελλαδική καμπάνια που ξεκινά από Θεσσαλονίκη και καταλήγει Αθήνα με ενδιάμεσους σταθμούς σε Λάρισα, Βόλο, Άσπρα Σπίτια, Χαλκίδα. Έναν αγώνα ενάντια στην ανεργία, τη φτώχια και τη κοινωνική καταστροφή, για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας που απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων χωρίς καθυστερήσεις, περιστροφές και υποσχέσεις.

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s