Σωματείου Ανειδίκευτων Ιατρών Αχαΐας: ζητάμε δουλειά με αξιοπρέπεια

Οι γιατροί θεωρούνται το πιο εξιδεικευμένο σώμα εργαζομένων. Για το παραμικρό, υπάρχει και η αντίστοιχη ειδικότητα. Όλα αυτά όμως μάλλον ίσχυαν μέχρι χτες, προ μνημονίου, προ, προ,προ.
Ένα μεγάλος αριθμός νέων γιατρών μεταναστεύουν κι όσοι επιλέγουν αν μείνουν βιώνουν το πλήρες αδιέξοδο της χρεοκοπίας του δημόσιου νοσοκομείου αλλά και τη συνολική υποβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας. Η παρακάτω ανακοίνωση είναι σημάδι των καιρών.
Πάτρα, 23-3-2015
Δελτίο Τύπου Σωματείου Ανειδίκευτων Ιατρών Αχαΐας
Ως νέοι ανειδίκευτοι γιατροί βιώνουμε μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα από τους υπόλοιπους συναδέλφους μας.
Οι ειδικευόμενοι με τα εξαντλητικά ωράρια, τη σωματική και ψυχική εξαθλίωση, τη χαμένη εκπαίδευση, οι αγροτικοί με τις αυθαίρετες μετακινήσεις και τα εντέλλεσθαι για διακομιδές, οι νέοι συνάδελφοι άνεργοι που αδυνατούν ακόμα και να εγγραφούν στους ιατρικούς συλλόγους, οι ανειδίκευτοι ιατροί που δουλεύουν σε συνθήκες επισφάλειας σε ιδιωτικές κλινικές, εργαστήρια, κέντρα αισθητικής, οινέοι γιατροίμε μπλοκάκι που στελεχώνουν τις ΜΚΟ της περιοχής. Για όλους εμάς που ζητάμε δουλειά με αξιοπρέπεια, για όλους τους νέους ιατρούς που θέλουμε να ζούμε από το μισθό μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους συγκροτούμε το πρώτο Σωματείο Ιατρών Άνευ Ειδικότητας:
-επιλέγοντας να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους νέους γιατρούς είναι έξω από τις υπάρχουσες συλλογικότητες στα νοσοκομεία να συνταχθούν μαζί μας.
-εκφράζοντας την αδυναμία του ιατρικού συλλόγου να εκπροσωπήσει τα αιτήματα των νέων ιατρών και να προασπίσει τις συλλογικές συμβάσεις για τους νέους συναδέλφους.
-δίνοντας το μήνυμα στην κοινωνία ότι αυτό το νέο υπό μετανάστευση δυναμικό είναι αυτό που επιλέγει να δώσει από κοινού τη μάχη και να κρατά σε μεγάλο βαθμό το Δημόσιο σύστημα Υγείας.
Με αυτό το σκεπτικό εγκρίθηκε σήμερα το καταστατικό του σωματείου μας και έγινε συγκρότηση προσωρινής διοικούσας επιτροπής ως τη διεξαγωγή εκλογών και την εκλογή ΔΣ.
Στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή ορίστηκαν οι: Χριστοδούλου Παναγιώτης (Πρόεδρος), Γουλιμή Ευαγγελία (Αντιπρόεδρος), Κυριακόπουλος Διονύσιος(Γραμματέας), Δουλγέρης Κυριάκος(Αναπληρωτής Γραμματέας), Νιφόρα Μάρθα(Ταμίας), Ζαζιάς Δημήτριος(Έφορος), Γιαμαρέλου Αδαμαντία(Μέλος).
Για το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε να εγγράφουμε νέα μέλη, ενώ καλούμε σε συνέλευση την επόμενη Τρίτη 31/3 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο στην πλατεία  Όλγας, για προγραμματισμό δράσης.
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                      ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s