ΙΩΑΝΝΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ: Σα να μη πέρασε μια μέρα

Έξι μήνες πέρασαν από το τραγικό τροχαίο ατύχημα στην Παλαιά Εθνική Οδό Βόλου-Λάρισας, μεταξύ Ριζόμυλου και Στεφανοβίκειου, όταν το νήμα της ζωής κόπηκε από μια νταλίκα.

Εξι μήνες πέρασαν αλλά στο σημερινό μνημόσυνο που τελέστηκε στο μνήμα που έχει χτιστεί στο σημείο του ατυχήματος ήταν σα να μην πέρασε ούτε μια μέρα.

Το πένθος και ο θρήνος ήταν εδώ σήμερα σα νατανε χτες. Οι γονείς, συγγενείς, συγχωριανοί και συμμαθητές και φίλοι των άδικα χαμένων παιδιών κρατούσαν από ένα μικρό λευκό κερί σαν τα όνειρα που κάναμε παιδιά.

Ο δρόμος έκλεισε περίπου στις 4μμ και για περίπου 40′ καθώς το πλήθος του κόσμου κατέλαβε το οδόστρωμα περιμένοντας μέσα στο αγιάζι την επιμνημόσυνη δέηση που έκαναν οι δυο ιερείς των δυο χωριών που θρηνούν ακόμα και σήμερα.

Το μαρμάρινο μνήμα βρίσκεται στην άκρη του δρόμου, χωρίς τις καλαμιές που έγιναν το χώμα που τους σκέπασε, με μια μεγάλη μαρμάρινη καρδιά και τη φωτογραφία τους και τα τρία μαζί αφήνοντας πίσω το πλατύ τους χαμόγελο. Μπροστά από αυτό ένα μαρμάρινο παγκάκι για να συλλογίζονται όσοι περνάνε ποιος είναι ο επόμενος.

Πέρυσι, στις σαράντα μέρες και μετά από την επιμνημόσυνη δέηση στο ίδιο σημείο, έγινε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις κατά των διοδίων του θανάτου, όπως τα ονόμασαν οι κάτοικοι της περιοχής. Εξάλλου κι εμείς προειδοποιούσαμε ήδη από το 2010: «από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα».

Εδώ και δυο μήνες η αστυνομία του Βελεστίνου καλεί κατοίκους σε απολογία για την κινητοποίηση αυτή.

Όπως και το 2010-2011, όταν ανοίξαμε το μέτωπο του ξεπουλήματος των εθνικών δρόμων σε εργολάβους και τραπεζίτες κι αργότερα μας φόρτωσαν με δεκάδες κλήσεις σε απολογία και δικαστήρια, αυταπάγγελτα ή κατόπιν μηνύσεων των ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ, έτσι και τώρα καλούνται οι κάτοικοι για τα περαιτέρω.

Αγωνιζόμαστε για να θυμόμαστε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σα να μην πέρασε μια μέρα.

Γιάννης Χατζηγιάννης

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s