«Βγαίνουμε από τα μνημόνια» με 70 θέσεις εργασίας προσωρινής απασχόλησης

«Βγαίνουμε από τα μνημόνια»

Ο παραπλανητικός τίτλος του άρθρου, η μόνιμη επωδός των κυβερνόντων, περνά απαρατήρητη από τις ορδές των ανέργων.
Την εβδομάδα που διανύσαμε έληξε η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών για τις 70 θέσεις οκταμηνιτών που είχε προκηρύξει ο Δήμος Βόλου με αποτέλεσμα σχεδόν πάνω από 2.000 άνεργοι να περάσουν τις πόρτες δημοσίων υπηρεσιών προκειμένου να εκδώσουν τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν.

uneployment2
Μια λαοθάλασσα ανθρώπων κάθε ηλικίας, νέοι, μέσης ηλικίας και άνω των πενήντα, άνδρες και γυναίκες, περιμένουν καρτερικά να «βγούμε από τα μνημόνια» με 70 θέσεις εργασίας σε έναν ολόκληρο νομό.

Ορισμένοι, πιο νέοι, περιμένουν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για να σπάσουν τη μονοτονία της εξατομίκευσης, πολλοί λένε μακάρι, άλλοι είναι μια κοροϊδία αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο.
Ένας φίλος και σύντροφος στην ουρά, άρτι αφιχθείς από το εξωτερικό, να ετοιμάσει κι αυτός τα χαρτιά του. «Για να νοιώθουμε ότι κάνουμε», με πλήρη συνείδηση του αδιέξοδου των 70 θέσεων και των προγραμμάτων της άπειρης εκμετάλλευσης των πενταμηνιτών και των vouchers. Δεν άντεξε το ξένο ορίζοντα, βρήκε δουλειά έξω αλλά η γυναίκα πίσω. «Εκεί δουλεύεις αλλά δεν ζεις».

uneplpyment1

Αν δεν ήταν τόσο δραματικά τα πράγματα για εκατομμύρια ανθρώπους, η φράση «βγαίνουμε από τα μνημόνια», μόνο γέλια θα προκαλούσε.
Κι αυτό το καταλαβαίνουν μέσα από τη καθημερινότητα όλοι όσοι βρίσκονται σε μια άμεση αναζήτηση εργασίας για να τα βγάλουν πέρα στη ζωή τους.
Γιάννης Πευκιώτης

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s