ΔΙΟΔΙΑ: Η βιομηχανία δικών δεν μας λυγίζει

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ &
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
16.10.2014
Μόνο μέσα στον Οκτώβρη (1, 17 & 10/10) παραπέμφθηκαν και παραπέμπονται σε δίκες μερικές δεκάδες πολίτες για τις κινητοποιήσεις των περασμένων χρόνων στους σταθμούς διοδίων. Το σήριαλ της παρατεταμένης ομηρίας και το σύρσιμο στα δικαστήρια όσων αντιστάθηκαν στην ληστρική εκμετάλλευση των δημόσιων δρόμων από ιδιώτες αλλά και όσων συνεχίζουν να αντιπαλεύουν στην πράξη τις πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας και του ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών και κοινωνικών δομών, συνεχίζεται.
Η δικαιοσύνη είναι  τελικά «τυφλή»;
Δεν είδε ούτε καν το αίμα των τριών αθώων παιδιών, ούτε τα δεκάδες τροχαία, θανατηφόρα, πολλές φορές, ατυχήματα που κάθε λίγο γίνονται στους παράδρομους και στην Π.Ε.Ο.;
Όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Αυτοί που ψήφισαν τις αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων στους μεγαλοεργολάβους.
Ακόμα κι αν σήμερα παριστάνουν τις όσιες παρθένες από την καρέκλα του αυτοδιοικητικού, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια και στον πόνο των ανθρώπων που κάθε λίγο και λιγάκι χάνουν τα παιδιά τους, μερικές εκατοντάδες μέτρα έξω από τα σπίτια τους.
Το αίμα των αθώων παιδιών βρίσκεται στα χέρια τους.
Αυτοί είναι που φέρνουν ακέραια την ευθύνη γιατί έχουν τελικά εκτρέψει την κυκλοφορία της πλειοψηφίας των οχημάτων σε ένα επαρχιακό οδικό δίκτυο καρμανιόλα και μας γυρνάνε πολλές δεκαετίες πίσω.
Τελικά το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι υπέρογκες και δυσβάσταχτες αυξήσεις των διοδίων αλλά το πως η «αναγκαστική» εκτροπή της κυκλοφορίας στο γνωστό οδικό δίκτυο καρμανιόλα, μετατρέπει όλους όσους κινούμαστε σε αυτή σε «μελλοθάνατους» 

Όμως δεν παραπέμπεται  κανένας από αυτούς για τα αθώα θύματα που θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων  των μεγαλοεργολάβων.
Αντί αυτών, η ανοιχτόματα, αυτή τη φορά, δικαιοσύνη συνεχίζει αδιαλείπτως να παραπέμπει σε δίκες τους πολίτες που αντιστάθηκαν στο ξεπούλημα της ασφάλειας των δρόμων στους μεγαλοεργολάβους «κολλητούς» των κυβερνήσεων.
Όλοι εμείς όμως, που βιώνουμε καθημερινά τις πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας και του ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών και κοινωνικών δομών, με όπλο την αλληλεγγύη των «από τα κάτω», δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να οργανωθούμε και να μαζικοποιήσουμε τη δράση μας με στόχο την κατάργηση όλων των διοδίων που βάζουν μπάρες στη ζωή μας.
·            Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα όλες οι ποινικές διώξεις των αγωνιστών για την κατάργηση των διοδίων.
·           Απαιτούμε να δικαστούν οι ηθικοί αυτουργοί των ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s