ΒΟΛΟΣ: Μαζική η πορεία μνήμης και αγώνα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μαζική και με παλμό η ημέρα μνήμης και αγώνα, ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζιστές χρυσαυγίτες.

Περισσότερα από 1000 διαδηλωτές δήλωσαν παρών στο Βόλο, στον αγώνα κατά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, του φασιστικού βούρκου και των πάσης φύσεως ενθνικισμών που αναπτύσσονται στο πάνω στο πτώμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, κινηματικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις του αναρχικού χώρου, ξεκίνησαν από την πλ. Ελευθερίας, διέσχισαν την Ιωλκού Ιάσωνος, Δημητριάδος και κατέληξαν στην πλ. Πανεπσιτημίου όπου έχει οργανωθεί μουσική βραδιά.

Μεγάλος απών το σωματείο των εργατών του ΙΜΑΣ-ΣΥΡΜΑ που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας εξαιτίας της εκ περιτροπής εργασίας και που έγκαιρα και από πολλές πλευρές είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν στη σημερινή διαδήλωση με σκοπό να διευρυνθεί ο αγώνας τους με όλους εκείνους που στηρίζουν τον αγώνα τους.

Το γεγονός αυτό δείχνει τα μεγάλα ελλείμματα που παρουσιάζονται στη συνδικαλιστική δράση η οποία οριοθετείται στη σύγκρουση με το εργοδότη και παραμένει τεχητά ή πραγματικά αποκλεισμένη από το σύνολο της πολιτικής πάλης της εργατικής τάξης.

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s