ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ INOX ΑΒΕΕ: Να ανακληθεί η απόλυση του Θανάση Αποστολόπουλου

7/9/14
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να ανακληθεί η απόλυση του συνδικαλιστή Θανάση Αποστολόπουλου από την ΙΕΡΩΝΥΝΑΚΗΣ ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ

Την Πέμπτη στις 18/09/14 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θήβας εκδικάζεται η προσφυγή του συνδικαλιστή Θανάση Αποστολόπουλου κατά της ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ INOX ΑΒΕΕ ζητώντας να ανακληθεί η απόλυση που η εναγόμενη του κοινοποίησε με δικαστικό επιμελητή στις 2/7/14 ως άκυρη παράνομη και καταχρηστική.
Ο Θανάσης απολύθηκε γιατί αρνήθηκε δύο φορές (το 2011 και το 2014) να δεχθεί μονομερή βλαπτική μεταβολή της σύμβασής του (μείωση των μικτών ημερήσιων αποδοχών του από τα €61,00 στα €51,00) την ώρα που ο εργοδότης κ. ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ συνεπικουρούμενος από την αόρατη χειρ της αγοράς επέβαλλε δικτατορικά σε όλους τους άλλους εργαζόμενους της εταιρίας ανάλογες και ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις. Η εταιρία απαίτησε και πήρε οι εργαζόμενοί της να εργάζονται υπερωρίες και να λαμβάνουν ρεπό όταν εκείνη ευκολύνεται κάτι στο οποίο ο Θανάσης δεν συγκατατέθηκε. Η δίψα των εργοδοτών για ανθρωποθυσίες στα χρόνια του μνημονίου είναι ακόρεστη και ο εργασιακός μεσαίωνας που οραματίζονται για να διασώσουν το σύστημα της σήψης και της παρακμής θα έχει και νέα επεισόδια αν δεν συνεχίσουμε να υψώνουμε τείχος ατίθασο.
Η αλληλεγγύη στο πρόσωπο του Θανάση ήταν πολύμορφη και συγκινητική. Απλοί αγωνιστές και συλλογικότητες από όλο το φάσμα της Αριστεράς βοήθησαν με κάθε τρόπο.
Αυτή η μικρή μάχη κορυφώνεται στις 18/9/14. Ο αγώνας της εργατικής τάξης όμως πρέπει να συνεχιστεί από κάθε χαράκωμα μέχρι τη νίκη.

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s