ΙΜΑΣ: Έφεση η εργοδοσία, γενική συνέλευση οι εργάτες

«Όπως έχουμε επισημάνει, η εργοδοσία μετρά τις συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων προκειμένου να λάβει αποφάσεις. Νέες δικαστικές ενέργειες ή προσωρινή υποχώρηση και νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου;»

Αυτά γράφαμε πριν δυο μέρες μετά τη δικαστική νίκη των εργατών. Προφανώς δεν πρόκειται για μια δικαιοσύνη που άνοιξε τα μάτια της, όπως ισχυρίζεται η συνδικαλιστική γραφειοκρατία αλλά για το νομότυπο του πράγματος στη διαδικασία της εκ περιτροπής εργασίας.

Έτσι παρά τους ψιθύρους, από ορισμένους αισιόδοξους ή βαλτούς  ότι η εργοδοσία πρόκειται να κάνει πίσω (οι πρώτοι συγχωρούνται, οι δεύτεροι όχι), γνωστοποιήθηκε ότι η εργοδοσία πρόκειται να εφεσιβάλλει την πρωτόδικη απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει και απορρίφθηκαν από το Πρωτοδικείο Βόλου.

Ορισμένοι νομίζουν ότι αν βρουν συνομιλητές στα κεντρικά της CONTINENTAL (όπως δυστυχώς πίστευαν και οι εργάτες της ΚΟΝΤΙ, θυγατρική της ARCELORMITTAL, που τελικά έβαλε λουκέτο στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου) και παρακάμψουν την ντόπια διοίκηση, πλανώνται ικτρά, καθώς οι πολυθενικές εταιρείες σε όλες τους τις αποφάσεις τηρούν αυστηρό έλεγχο και είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι παπουστόγλου και σια έχουν την απόλυτη έγκριση των ενεργειών τους.

Η χθεσινή ενέργεια από συναγωνιστές στο ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ να οργανώσουν συλλογική κουζίνα έξω από το εργοστάσιο, ενέργεια που ενισχύθηκε από συνδικαλιστές και αγωνιστές, δείχνει που πρέπει να βασιστούν οι εργάτες για να νικήσουν. Εξάλλου το μήνυμα ήταν «θα είμαστε εδώ , όσο χρειαστεί».

Στη χτεσινή ενέργεια, έγινε πρόσκληση στους εργάτες να συμμετάσχουν στην διαδήλωση της Πέμπτης, 18/9 στις 6μμ, στην πλ. Ελευθερίας για τον 1 χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι εργάτες έχουν αύριο Τρίτη 16/9 στις 10πμ γενική συνέλευση έξω από το εργοστάσιο για να καθορίσουν παραπέρα τον αγώνα τους ενώ τη Τετάρτη 17/9 έχουν συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s