ΙΜΑΣ: Να απορριφθούν τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας και να κηρυχτεί πανεργατική απεργία.

Ασφυκτικά γεμάτα από του εργάτες αλλά και πλήθος συνδικαλιστών ήταν χθες 10/9 τα δικαστήρια Βόλου προκειμένου να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας κατά των σωματείων των εργατών ΙΜΑΣ και ΣΥΡΜΑ. Η πρόεδρος της έδρας αφού έδωσε πλήρη χρόνο στην εργοδοσία να αναπτύξει τα επιχειρήματά της, πετσόκοψε με παρατηρήσεις πάσης φύσεως τα μέλη του σωματείου που κατέθεσαν τα δικά τους επιχειρήματα προκαλώντας τη δυσφορία των εργατών για τη μεταχείριση των μελών των ΔΣ των σωματείων. Η πρόεδρος αφού «τα άκουσε» από τους εργάτες που παρεβρίσκονταν μέσα στην αίθουσα διέταξε την εκκένωση της αίθουσας, βρήκε αφορμή και για μια διακοπή και όταν επανήλθε διέκοψε για σήμερα. Έτσι η σχετική απόφαση θα βγει πιθανότατα σήμερα 11/9 κι αφού εκδικαστεί και η δεύτερη υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά του σωματείου των εργατων ΣΥΡΜΑ, δίκη που γίνεται στις 13.00 στα δικαστήρια Βόλου.

Το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε χθες:

ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ 24ωρης ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κανείς δεν πρέπει να είναι έκπληκτος για τη λήψη νομικών μέτρων κατά της απεργίας διαρκείας από την εργοδοσία. Αντίθετα το σωματείο έπρεπε να είναι προετοιμασμένο για τέτοιες ενέργειες παίρνοντας υπόψη του και τις προηγούμενες προσφυγές της εταιρείας σε κινητοποιήσεις των εργατών.

Το σημαντικότερο ζήτημα δεν είναι ο χαρακτήρας της απόφασης, εμείς ζητάμε να απορριφθούν τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας, αλλά το αν θα υπάρξουν ταλαντεύσεις στην ηγεσία του σωματείου ή οι ταλαντεύσεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας θα μεταφερθούν μέσα στους εργάτες και θα διασπάσουν το ηθικό τους.

Σε ανακοίνωσή μας την 1/9 προειδοποιούσαμε: «Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές μπορεί να εμφανίστηκαν στο πλευρό των εργατών (ΓΣΕΕ, Ομοσπονδία, ΕΚΒ) αλλά εκτός από ψηφίσματα, παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία και να στρέψουν τους αγώνες σε νομικές διεκδικήσεις δεν πρόκειται ποτέ να αναλάβουν το καθήκον να κινητοποιήσουν την τάξη ολόκληρη. Αν εννοούσαν τη στήριξη θα είχαν ήδη συζητήσει τη κήρυξη απεργιακού αγώνα σε όλη τη Μαγνησία, σε όλο το κλάδο της χημικής βιομηχανίας και θα απαιτούσαν την πλήρη εθνικοποίηση της βιομηχανικής μονάδας χωρίς καμιά αποζημίωση στο γερμανικό κεφάλαιο για να περάσει ο έλεγχος του εργοστασίου στα χέρια των εργατών».

Οι δικαστικές ενέργειες της εργοδοσίας δίνουν το βήμα στο να μετατραπεί ο αγώνας των εργατών σε υπόθεση των αστικών δικαστηρίων κι ένα βήμα για μια πιθανή άτακτη υποχώρηση. Αντίθετα με ότι πιστεύουν οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές, που δεν πρέπει να ξεχνάμε λαμβάνουν εντολές από τη κυβέρνηση, δηλαδή από όσους σήμερα έχουν δανείσει τη χώρα κι έχουν φορτώσει τους εργάτες με τα χρέη των 321δις€, μπορούμε να νικήσουμε τους εκμεταλλευτές μας και να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια όταν κινηθούμε σα σύνολο εργαζόμενων και άνεργων, με διάρκεια και μ΄ένα κεντρικό πολιτικό στόχο:

• Την άμεση εθνικοποίηση όλων των εργοστασίων, που θέτουν εκ περιτροπής εργασία, μειώνουν μισθούς, απολύουν, κλείνουν ή μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους σε άλλες χώρες, χωρίς αποζημίωση στους καπιταλιστές και κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.
• Να ανοίξουν όλα τα λογιστικά βιβλία της ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ και να γίνει έλεγχος από τους εργάτες.
• Να διαγραφεί πλήρως και μονομερώς το χρέος που μας φόρτωσαν στις πλάτες και να πληρώσουν αυτοί τη κρίση απαλλοτριώνοντας τις τράπεζες που έφαγαν ένα ολόκληρο ΑΕΠ για να σταθούν όρθιες. Μόνο τότε μπορεί να χρηματοδοτηθεί η βιομηχανία χωρίς μίζες, κόλπα και προς όφελος των εργατών.

Όπως είχαμε γράψει: «Για να νικήσουν οι εργάτες του ΙΜΑΝΤΑ πρέπει να υπερβούν τα όρια της σύγκρουσης με την εργοδοσία, να διευρύνουν το ορίζοντα του αγώνα τους, ενώνοντας με τη δικιά τους πρωτοβουλία τη τάξη μας, θέτοντας το κρίσιμο ερώτημα ποιος παράγει για ποιον και τι διανέμεται στους εργάτες». Το σύνθημα μας είναι: Τα εργοστάσια κι όλη η εξουσία στους εργάτες

10/9/2014

Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ (Μαγνησίας)

http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr
Τηλ. Επικοινωνίας: 6972004219, 6970967338

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s