ΙΜΑΣ: Απορρίφθηκε η προσφυγή της εργοδοσίας, αύριο η απόφαση για το ΣΥΡΜΑ

Λίγο μετά τις 3μμ, κι ενώ τα δικαστήρια Βόλου είχαν κλείσει, ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για τη προσφυγή που είχε κάνει η εργοδοσία κατά του σωματείου των εργατών στην ΙΜΑΣ. Η απόφαση είναι απορριπτική για τις αιτιάσεις της εργοδόσίας (παράνομη, καταχρηστική η απεργία κλπ), απόφαση που δίνει αισιοδοξία για τη συνέχισή της χωρίς νομικά κωλύματα.

Νωρίτερα είχε διεξαχθεί η δεύτερη προσφυγή της εργοδοσίας κατά του σωματείου των εργατων της ΣΥΡΜΑ, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι δεν έχουν τεθεί σε εκ περιτροπής εργασία, δεν έχουν διαπράξει το σφάλμα να διαχωρίσουν τη τύχη τους από τους συναδέλφους τους στην ΙΜΑΣ, λάθος που στοίχισε ακριβά στον αγώνα των Χαλυβουργών.

Πλήθος εργατών βρίσκονταν στα δικαστήρια, συνδικαλιστών και αλληλέγγυων δυνάμεων που από νωρίς πλημμύρισαν ξανά, όπως και χθες, τα δικαστήρια Βόλου για την εκδίκαση της δεύτερης προσφυγής της εργοδοσίας.

Αναμφίβολα, η εργοδοσία θα επανέλθει με νέες προσφυγές αφού μελετήσει το σκεπτικό της απόφασης.

Το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι εργάτες παλεύονας αυτή τη στιγμή για τη κήρυξη πανεργατικής απεργίας αλληλεγγύης για την ανατροπή της εκ περιτροπής εργασίας και τη πλήρη, χωρίς αποζημίωση στο γερμανικό κεφάλαιο, εθνικοποίηση και των δυο μονάδων με σκοπό να τεθούν κάτω από τον έλεγχο και διαχείριση των εργατών.

Αναπόφευκτα το αίτημα της εθνικοποίησης θέτει το ζήτημα των τραπεζών και της χρηματοδότησης της βιομηχανίας κι έτσι το ζήτημα της εξουσίας (ποιος σκέφτεται ότι η κυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων ενδιαφέρεται έστω και στο ελάχιστο για τους εργάτες χρεοκοπόντας ολόκληρη τη χώρα), δηλ. ποια κοινωνική τάξη θα κυβερνά αυτό το τόπο και με ποιο τρόπο.

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s