ΤΕΕ Μαγνησίας: Στάση εργασίας για να ακυρωθεί η μετακίνηση της συναδέλφου

Στάση εργασίας τη Δευτέρα 12:00 έως τις 15:00
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ,
Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  
Συνάδελφοι,
Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε από το Δ.Σ. του συλλόγου μας την Δευτέρα 7 Ιουλίου, αποφασίστηκε 3ωρη στάση εργασίας, τη Δευτέρα 14 Ιουλίου από τις 12:00 έως τις 15:00. Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και τον Πρόεδρό της, την ακύρωση της μετακίνησης της συναδέλφου Ελένης Χριστοδούλου στη Λάρισα, η οποία είναι σύζυγος και μητέρα με ανήλικο παιδί και κατοικεί στον Βόλο, υποχρεώνοντάς την να διανύει καθημερινά 120 χιλιόμετρα για να πάει στην δουλειά της.
Ιστορικό
Η συνάδελφός μας απασχολούνταν από τον Δεκέμβριο του 2004 στο Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας (Βόλος) μέχρι και την απόλυσή της το Φεβρουάριο του 2011. Απολύθηκε μαζί με όλους τους συμβασιούχους, όταν για λόγους που αφορούσαν στη μείωση προσωπικού στο δημόσιο στο πλαίσιο της υλοποίησης των μνημονίων απολύθηκαν όλοι οι συμβασιούχοι που εργαζόταν στο ΤΕΕ. Με υποσχέσεις πως θα ανανεωθεί η σύμβασή της, συνέχισε να εργάζεται απλήρωτη έως και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου. Δηλαδή εργάζονταν για 7,5 ολόκληρα χρόνια ανελλιπώς, όταν πετάχτηκε στον δρόμο μαζί με δεκάδες ακόμη συναδέλφους.
Η συνάδελφος έκανε αγωγή και δικαιώθηκε με μια απόφαση δικαστηρίου που με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα διαπίστωσε ότι η Ελένη κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΤΕΕ στον Βόλο και η σχέση εργασίας της χαρακτηρίστηκε αορίστου χρόνου. Προεκτείνοντας ο δικαστής Παναγιώτης Λεβενιώτης τα νομικά του συμπεράσματα μέχρι τις πρακτικές τους συνέπειες διέταξε την προσωρινή εκτέλεση της απόφασης αυτής και την άμεση κατάταξή της σε προσωποπαγή θέση αορίστου χρόνου στο Περιφερειακό Τμήμα όπου εργάζονταν.
Το ΤΕΕ αποδέχτηκε την απόφαση παραιτούμενο από την προσφυγή στο εφετείο και έτσι η απόφαση αυτή τελεσιδίκησε και έγινε αμετάκλητη.
Απλήρωτη εργαζόμενη
Παρ’ όλα αυτά η συνάδελφος από τον Σεπτέμβριο του 2013 που προσελήφθη, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση σαν αορίστου χρόνου, έμεινε απλήρωτη μέχρι τις 27 Ιουνίου του 2014! Αγνοώντας το ΤΕΕ το εργατικό δίκαιο αλλά και τους άγραφους νόμους άφησε απλήρωτη εργαζόμενη μητέρα με ανήλικο παιδί για 9 μήνες! Όταν τελικά η συνάδελφος άρχισε να πληρώνεται, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ με απόφασή του, που χαρακτηρίστηκε «τιμωρητική»,  τη μετακίνησε στο Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στη Λάρισα.
Τι σηματοδοτεί αυτή η παράνομη και αντεργατική μετακίνηση
Η μετακίνηση αυτή, με την ιδιαίτερη σκληρότητα που τη χαρακτηρίζει, εγκαθιστά το βασίλειο της αυθαιρεσίας στο ΤΕΕ. Δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά εφαρμογή του κανόνα που θα γενικευθεί σε όλο το ΤΕΕ και υλοποιεί δηλώσεις που έκανε πέρυσι ο Γενικός Γραμματέας της ΓΓΔΕ, κ. Σιμόπουλος, στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας για δραστικό περιορισμό του προσωπικού και μείωση των δομών του. Η παράνομη αντεργατική και άδικη αυτή μετακίνηση εφαρμόζει πιλοτικά τις κατευθύνσεις του κ. Σιμόπουλου στο ΤΕΕ. Αφορά δηλαδή κάτι περισσότερο από μια απλή τιμωρία.
Στο πρόσωπο της Ελένης Χριστοδούλου και στους συμβασιούχους εφαρμόστηκε η πρώτη φάση του περιορισμού του προσωπικού στο δημόσιο με την απόλυση των συμβασιούχων, που την εμφάνισαν σαν «χρηστή διαχείριση». Σήμερα με την μετακίνηση της Ελένης γίνεται το πρώτο βήμα για την υλοποίηση και στο ΤΕΕ της δεύτερης φάσης του μνημονίου και αφορά στο τακτικό προσωπικό και δεν έχει καμιά σχέση με τις υπηρεσιακές ανάγκες του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.  
 
Συνάδελφοι, η στάση εργασίας που εξαγγέλθηκε από το Δ.Σ. αφορά λοιπόν όχι μόνο στην αλληλέγγυα στάση μας για μια συνάδελφο που υφίσταται μια εργοδοτική αυθαιρεσία, αλλά την κόκκινη γραμμή πέρα από την οποία υπάρχει η συρρίκνωση του ΤΕΕ και οι απολύσεις.
 
11/7/2014
 Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ
Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s