Απόλυση συνδικαλιστή εν όψη νέου κύματος περικοπών

Απόλυση συνδικαλιστή εν όψη νέου κύματος περικοπών
Η απόλυση του συνδικαλιστή Θανάση Αποστολόπουλου, από την Ιερωνυμάκης ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ, μέλος του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Θήβας και αναπληρωματικού μέλους της διοίκησης του, είναι αυθαίρετη-άδικη και καταχρηστική γιατί σκοπό έχει να φοβίσει και να υποτάξει τους εργάτες της σε έναν νέο κύκλο περικοπών εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Ως μέλος του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Θήβας και αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης, δεν έλειψε από κανένα εργατικό αγώνα και έδωσε μάχες να μην περάσουν οι συνεχείς περικοπές μισθών στην επιχείρηση που εργαζόταν.
Όμως έμεινε ο μοναδικός εργαζόμενος της Ιερωνυμάκης ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ που άντεξε τόσο στον προηγούμενο κύκλο εκβιαστικών περικοπών, αρνούμενος να υπογράψει την ατομική σύμβαση που πρότεινε η εργοδοσία όσο και πρόσφατα όταν αρνήθηκε κατηγορηματικά για δεύτερη φορά πρόταση της εργοδοσίας για εφάπαξ μείωση των αποδοχών του κατά 20% (από 61€ σε 51€ μεικτά).
Η απόλυση ανακοινώθηκε στις 27/6/14 με «πρόσχημα» τη «δύσκολη οικονομική συγκυρία» και την «πτώση του τζίρου».
Η Ιερωνυμάκης ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ που είχε επιβάλει εκβιαστικά τις νέες ατομικές συμβάσεις (εργασιακό νομοθέτημα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις της τελευταίας τετραετίας), δεν μπόρεσε να ανεχτεί άλλο την συνεχή άρνηση υποταγής του αγωνιστή. Κάθε τέτοια περίπτωση αποτελεί ένα «κακό» παράδειγμα για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, παρακαταθήκη για το τι πραγματικά θα συνέβαινε αν οι εργάτες δεν είχαν αποδεχτεί συλλογικά τις απαιτήσεις της εργοδοσίας.
Αυτός είναι ο λόγος της απόλυσης.
Οι εργοδότες δεν μπορούν να ανεχτούν ένα παράδειγμα αντίστασης ανάμεσα στους εργάτες, την στιγμή μάλιστα που ετοιμάζουν ένα νέο κύκλο περικοπών.
Σ’ αυτή τη μάχη ο Θανάσης ΔΕΝ είναι και δεν πρέπει να είναι μόνος του.
Η άμεση ανάκληση της αυθαίρετης και καταχρηστικής απόλυσης του Θανάση Αποστολόπουλου είναι η πρώτη και άμεση αντίδραση αντίστασης προκειμένου να συσπειρωθούν οι εργάτες για να αντιμετωπίσουν τις νέες περικοπές που τους ετοιμάζει η Ιερωνυμάκης ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ.
Οι εργάτες της Ιερωνυμάκης ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ, με το κλαδικό σωματείο τους και το Εργατικό Κέντρο Θήβας, άμεσα πρέπει να καλέσουν σε ανοιχτή σύσκεψη κάθε αλληλέγγυο αγωνιστή και να οργανώσουν την πάλη ενάντια στην εργοδοτική επίθεση που για να επιβάλει τις φρικτές της επιλογές, αποκεφαλίζει μέσα στο εργοστάσιο τους πρωτοπόρους αγωνιστές.
Κανείς μόνος αντιμέτωπος με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και το κράτος της. Οι μοναχικοί αγώνες, όσο ηρωικοί κι αν είναι, πολύ δύσκολα μπορούν να έχουν πλέον νικηφόρα προοπτική, έστω και προσωρινή. Μόνος του ο καθένας δεν θα πετύχει τίποτα.
Η εργατική τάξη ενωμένη στη βάση της, ντόπιοι και μετανάστες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι, μπορεί να νικήσει.!
30/6/2014
Κ.Ο. Βοιωτίας του ΕΕΚ.

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s