ΒΟΛΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

υγεια_5_14_νεκταριος_mikro gia net

 

»Ασφαλισμένοι κι ανασφάλιστοι, απασφαλίζουμε αυτούς που καταστρέφουν τη ζωή μας. Παλεύουμε για δημόσια – δωρεάν υγεία για όλους !»

3.5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι, 2 εκατομμύρια άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι είναι το successstory της σημερινής κυβέρνησης και των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών ΕΕ και ΔΝΤ που αυτή εκπροσωπεί.

Αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα υγείας, άνθρωποι πεθαίνουν έξω από τις πόρτες των νοσοκομείων, επαληθεύοντας με φασιστικούς και απάνθρωπους όρους, το γνωμικό που λένε τα γερόντια μεταξύ τους, «αν δεν έχεις λεφτά, τέλειωσες»!

Ένα προμελετημένο εγκληματικό σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με ψηφίσματα έκτακτης ανάγκης, όπως τα εκτρωματικά ΠΕΔΥ και το πρόσφατο Πολυνομοσχέδιο. Οι  διατάξεις τους ορίζουν τη διάλυση κάθε δημόσιου αγαθού – δικαιώματος.

Διαθεσιμότητα, κινητικότητα, απολύσεις, κατάργηση τμημάτων σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας, νοσοκομεία, ΕΟΠΠΥ, αλλά και κλείσιμο ψυχιατρείων και δομών ψυχικής υγείας, είναι οι άμεσοι στόχοι του κυβερνητικού “σχεδιασμού”, οδηγώντας στην ανεργία, εξαθλίωση και κοινωνικό αποκλεισμό από την απαραίτητη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλα αγαθά.

Απέναντι στη βάρβαρη επίθεση του κράτους και στο σχέδιο της ταξικής γενοκτονίας, οργανώνουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους, ανέργους, ασφαλισμένους, ανασφάλιστους, γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό, να ενώσουμε τη φωνή μας και τη δράση μας, για τη συνδιαμόρφωση των επόμενων βημάτων μας, σε ανοιχτή συνέλευση-εκδήλωση, για ένα μέτωπο αγώνα για την υγεία και τη δημιουργία δικτύου προστασίας ανασφάλιστων ασθενών.

Απαιτούμε δημόσια υγεία σε όλο τον πληθυσμό, χωρίς την άδεια διοικητών, φασιστών υπουργών και ανεκδιήγητων πρωθυπουργών.

Δεν υπερασπιζόμαστε απλά τα δημόσια κοινωνικά αγαθά αλλά την ίδια μας τη ΖΩΗ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

 ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s