ΙΚΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

Κοινοποιήθηκαν σήμερα 10/4/14 οι διαθεσιμότητες στους υπαλλήλους που εργάζονται στο ΙΚΑ.

Από τους 6 υπαλλήλους στο ΙΚΑ Βόλου του τμήματος παροχών (5 υπάλληλοι και 1 προϊστάμενος) οι 4 υπάλληλοι τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας (στο σύνολο των 90 που προβλέπεται Ν. 4254/14 και με κριτήριο το χρόνο υπηρεσίας στο αντικείμενο) ενός μηνός με αναδρομική ισχύ από τις 7/4/14 και μετακινούνται στον ΕΟΠΥΥ εφόσον υπάρχουν οργανικές θέσεις ή σε θέσεις που δημιουργούνται γι αυτό το σκοπό σε επίπεδο περιφέρειας.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία των εργαζομένων ΙΚΑ(ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) αναμένεται να μετακινηθεί και το αντικείμενο των εργασιών του τμήματος στον ΕΟΠΥΥ (παροχές σε είδος, παραμένουν οι παροχές σε χρήμα) αν και σήμερα δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση του Ιδρύματος που να ενημερώνει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ για τις τυχόν αλλαγές

Στο ΙΚΑ Βόλου δεν υπήρχαν εργαζόμενοι από τη τεχνική υπηρεσία που να προέρχονται από τον ΟΑΕΔ (σύνολο 51 εργαζόμενοι τίθενται σε διαθεσιμότητα).

Οι επιπτώσεις του «μικρότερου κακού» που η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ επεσήμαινε σε σχετική της ανακοίνωση μετατρέπονται σε δραματικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους του ΙΚΑ και τους ασφαλισμένους του οργανισμού.

Οι αποτυχημένη κινητοποίηση της χθεσινής απεργιας (9/4/14) που οργανώθηκε από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μετά την υπογραφή της κατάπτυστης εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας από τη ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και μια μέρα πρίν την ανακοίνωση των ονομάτων των διαθέσιμων υπαλλήλων και της διάταξης περί αποζημίωσης κι επίδομα απόλυσης στους δημοσίους υπαλλήλους, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι χωρίς την ήττα του κυβερνητικού συνδικαλισμού οι πύλες της κόλασης είναι ανοικτές για όλους.

Κι όλοι ξέρουμε ότι η λίστα δεν έχει τελειώσει.

Έξοδος στις αγορές κι έξοδος υπαλλήλων, συγκοινωνούντα δοχεία.

 

Γιάννης Χατζηγιάννης

Εργαζόμενος ΙΚΑ Βόλου

(τμήματος παροχών και ο μόνος εναπομένων υπάλληλος)

 

ΥΣ. Η τελευταία ανακοίνωση της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ καταγγέλει τη κυβέρνηση για ανοργανωσιά. Οι συνδικαλιστές δεν έχουν πάρει πρέφα ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει, ούτε έχουν καταλάβει τι σήμαινε το μαύρο στην ΕΡΤ.

http://www.poseika.gr/index.php/activities-ds-pose/actions-ds-seperator/announcements-menu/1859-kataggeloume-tin-proxeirotita-tous

και η θεωρία «του μικρότερου κακού».

http://www.poseika.gr/index.php/activities-ds-pose/actions-ds-seperator/announcements-menu/1838-anakoinosi-gia-diathesimotites-sto-ika

 

 

Advertisements

1 σχόλιο

  1. Κλειστό παρέμεινε σήμερα το τμήμα παροχών στο ΙΚΑ Βόλου.
    Δημοσίευμα του σημερινού τύπου.

    http://www.taxydromos.gr/article.php?id=119379&cat=1

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s