ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: Η κρίση βάζει λουκέτο αλλά οι εργαζόμενοι κρατούν το ίδρυμα ανοικτό

Σε 2ωρη στάση εργασίας προχώρησαν σήμερα οι 50 εργαζόμενοι/ες του Γηροκομείου Βόλου, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για σχεδόν 12 μήνες ενώ δεν τους καταβλήθηκε στις νόμιμες προθεσμίες το δώρο Χριστουγέννων με αποτέλεσμα να καταθέσουν αναφορά στον εισαγγελέα.

Το Γηροκομείο λειτουργεί αποκλειστικά με την αυτοθυσία των εργαζομένων που φιλοξενεί περίπου 75 ηλικιωμένους που αν οι εργαζόμενοι είχαν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά τους θα έπαυε να λειτουργεί από την επόμενη ημέρα.

Όπως δήλωσαν οι εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον ούτε τα εισιτήρια για να μετακινηθούν ενώ περιμένουν συναδέλφισες και γνωστούς να περάσουν από το ίδρυμα προκειμένου να μετακινηθούν.

Εκπληκτικό παραμένει το γεγονός παλαιότερων καταγγελιών ότι κάθε εργαζόμενος που ήθελε χρήματα από τα δεδουλευμένα ήταν υποχρεωμένος να κάνει αίτηση για να …δικαιολογήσει για πιο σκοπό θέλει χρήματα (της τάξης των 50-100€) από τις οφειλές χιλιάδων ευρώ.

Οι εργαζόμενοι αναμένουν το διορισμό προσωρινής διοίκησης από τους υπεύθυνους (Το Φιλανθρωπικό Σωματείο, την Εκκλησία, την Περιφέρεια) αλλά ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση παραμένει άγνωστο το πως θα επιλυθούν τα οικονομικά προβλήματα που σπρώχνουν το Γηροκομείο στο λουκέτο.

Η θητεία της διοίκησης του γηροκομείου έληξε στις 21/11, το ίδρυμα παραμένει ακέφαλο και λειτουργεί με τον αυτόματο πιλότο ενώ οι οφειλές δεσμεύουν κάθε χρηματική ροή προς το ίδρυμα για λογαριασμό του δημοσίου (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ)

Η οικονομική κρίση διαλύει τις μονάδες πρόνοιας και ψυχικής φροντίδας και εκατοντάδες εργαζόμενοι συσσωρεύουν χρέη προς την εφορία, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας κι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.

Εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών πρότεινε ξανά στις εργαζόμενες  τη σύμπτυξη ενός μετώπου όλων των εργαζομένων και των ληπτών των υπηρεσιών υγείας ενάντια στη χρεοκοπία που επιβάλλει η σημερινή καπιταλιστική κρίση κι η ανάλγητη κυβέρνηση με ένα υπουργό υγείας που επιθυμεί να είναι αυτός η τρόικα προκειμένου να λάβει τα εύσημα του ελληνικού λαού για το success story. Τιμητική θέση σε αυτό τον αστερισμό έχει πλέον και η βολιώτισα υφυπουργός υγείας Ζέτα Μακρή η οποία έχει αναλάβει να επιλύσει την ταξική γενοκτονία με τις πλαστές πινακίδες των υποσχέσεων.

http://www.taxydromos.gr/article.php?id=103140&cat=1

http://www.astratv.gr/index.php/local-news/87640-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85.html

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s