ΠΕΣΙΝΕ: Καταψηφίστηκε η απεργία της 6/11 και από την αριστερά!

 Το ΔΣ του σωματείου «ΕΝΩΣΗ»

των εργατών στο Αλουμίνιον της Ελλάδος,

 καταγγέλλει την απεργία της ΓΣΕΕ.

 

Παρασκευή 1/11/2013 με την ανακοίνωση του το  ΔΣ ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά σωματεία της Ελλάδος δηλώνει πως δεν θα απεργήσει στην 24ωρη της 6/11 μιας και την θεωρεί σαν προσπάθεια της ΓΣΕΕ να θολώσει τα νερά και όχι να αντιταχθεί στην αντεργατική πολιτική.  Η απόφαση αυτή του σωματείου «ΕΝΩΣΗ», των εργαζομένων στην εταιρία Αλουμίνιον της Ελλάδος, πάρθηκε στις 29/11/13 σε έκτακτο ΔΣ κατά πλειοψηφία.

Από το ΔΣ έλειπαν δυο μέλη, ο πρόεδρος στου σωματείου και ο βουλευτής του Σύριζα Γιάννης Σταθάς. Από τους παρόντες η παράταξη ΕΚΕ (Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων, προήλθε από την ένωση της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), διασπάστηκε δίνοντας από τους 5 παρευρισκόμενους, 2 υπέρ της απεργίας. Οι δυο παρευρισκόμενοι της παράταξης Εκτός Γραμμής (με την οποία έχει εκλεχτεί ο Σταθας), ψήφησαν ενάντια στην απεργία μαζί με τον εκπρόσωπο του ψηφοδελτίου ΠΑΜΕ-ΕΣΑΚ. Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων ψήφησε υπέρ της απεργίας.

Η αναποτελεσματικότητα των 24ωρων απεργιών είναι καταφανής, αλλά με τη μη συμμετοχή στην κινητοποίηση και απεργοσπασία, μπορείς να παλέψεις για αποτελεσματικές κινητοποιήσεις;

Η απάντηση είναι καθαρή, δεν μπορείς να παλέψεις για την δημιουργία των προϋποθέσεων που χρειάζονται (συντονισμό, συμμετοχή, διάρκεια) ώστε μια απεργία να γίνει πραγματικό όπλο για μάχη και όχι διακοσμητική περγαμηνή και παράσημο συνδικαλιστικής εξέλιξης, αν δεν παλέψεις μέσα από τις συνελεύσεις της απεργίας για τον συντονισμό, την συμμετοχή και την διάρκεια που χρειάζεται για να επιτύχει τους στόχους της.

Και από ότι είναι γνωστό, σε όλη την επαρχία Λιβαδειάς, είναι πως σε τέτοια πάλη για συντονισμό και διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, το σωματείο αυτό δεν συμμετείχε με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ, ΕΚΕ που σήμερα υποκριτικά διαμαρτύρονται και παρέσυραν με τους εκπροσώπους και των άλλων παρατάξεων σε απεργοσπασία τους εργάτες του Αλουμινίου.

Οι 24ωρη μάχη της 6/11 όσο μικρή και ανεπαρκής και αν είναι, κηρύχτηκε όχι με την θέληση των γραφειοκρατών της ΓΣΕΕ αλλά ενάντια τους. Η πείνα, η φτώχια και η ταξική οργή των εργαζομένων είναι που εξανάγκασε την κήρυξη της. Αν δεν φοβόντουσαν να κυκλοφορήσουν, οι γραφειοκράτες ούτε αυτή την απεργία θα κήρυτταν. Οι εργαζόμενοι πρέπει να μην υπακούσουν σε προτροπές για απεργοσπασία, αλλά να παλέψουμε να μετατραπεί η απεργία αυτή σε διαρκείας.

 4/11/2013

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤ,

Εργάτης στο Αλουμίνιο της Ελλάδος

Η ανακοίνωση του ΔΣ: ΑΝΑΚ. 01.11.13 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ & ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

1 σχόλιο


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s