Δύο ανακοινώσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η πρώτη είναι καταγγελία ενάντια στον δήμαρχο της Νέας Ιωνίας Αττικής για ωμή παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του συλλόγου εργαζόμενων και την προσπάθεια που έκανε να τους συκοφαντήσει. Η δεύτερη καταγγέλει όλη την δημοτική αρχή  για τη μεθόδευση απόλυσης 12 εργαζόμενων στον καθαρισμό και εκφράζει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις.

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2013

Αριθμ. Πρωτ.: 1137

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση για την «ωμή» παρέμβαση που έκανε στα εσωτερικά θέματα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου και την εκστρατεία σπίλωσης συνδικαλιστών.

Με πρωτοφανή έγγραφό του ζητά τα πρακτικά συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συλλόγου σχετικά με απόφαση καταγγελίας που ελήφθη από το Σωματείο απέναντι στη Δημοτική Αρχή για μια σειρά άλλων θεμάτων όπως:

–           Τη συμπεριφορά και δράση του Προϊστάμενου Καθαριότητας τρία (3) χρόνια τώρα. Συμπεριφορά προς τους συναδέλφους προβληματική, υβριστική και εκβιαστική σε όλα τα επίπεδα. Ενεργεί χωρίς κανένα φραγμό, παραβιάζοντας ασύστολα όχι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων αλλά προσβάλλοντας βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.  Γνωρίζει πως εκκρεμούν αναφορές και μηνύσεις σε βάρος του, ακόμη και του γιατρού εργασίας και συνεχώς προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός.

–           Πως διόρισε  στη θέση του Προϊσταμένου, αυτόν τον υπάλληλο, χωρίς καν να έχει απολυτήριο, όπως και ότι λαμβάνει με ψευδείς βεβαιώσεις, επιδόματα και υπερωρίες χιλιάδων ευρώ συσσωρευτικά αυτό το διάστημα από την υπηρεσία.

–           Πως συνειδητά δεν υλοποίει τις αποφάσεις για τις κρίσεις Προϊσταμένων και την εφαρμογή του Ο.Ε.Υ.

Σε αυτά που καταγγέλλονται ο Δήμαρχος αντί να κάνει κάποιες ενέργειες για την αντιμετώπισή τους έπραξε το αντίθετο και προχώρησε σε πειθαρχικές διώξεις  κατά συναδέλφων και συνδικαλιστών που έκαναν τις αναφορές και τις καταγγελίες.

Επιπλέον, με τους Αντιδημάρχους του πέρασε σε μια άνευ προηγούμενου συκοφαντική επίθεση στο Σωματείο, τον Πρόεδρο του και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας μας Νίκο Αδαμόπουλο, χρησιμοποιώντας μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές.

Φαίνεται πως στην εκστρατεία λάσπης, σπίλωσης και συκοφάντησης των συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας μας, που πρωτοστατούν στους αγώνες ενάντια στην διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων εντάσσονται σήμερα Δήμαρχοι και Δημοτικές Αρχές που δεν περιμέναμε. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που Αντιδήμαρχος της Νέας Ιωνίας, αυτής  της Δημοτικής Αρχής, ανακίνησε ζητήματα με έγγραφά του στα Υπουργεία για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθερίων συνολικά, όπως και τότε το είχαμε καταγγείλει.

Ας αποφασίσει λοιπόν  και ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας με ποιους είναι; Μαζί (και όχι όπως τον συμφέρει), με  τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους που αγωνίζονται  ή με τη συγκυβέρνηση και την τρόικα και τις πολιτικές που εφαρμόζουν στους Δήμους, των σύγχρονων σκλαβοπάζαρων μέσω Μ.Κ.Ο., των προγραμμάτων Ο.Α.Ε.Δ., τις εκχωρήσεις μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων; Διότι, ο αυταρχισμός, οι διώξεις, οι απίστευτες παρεμβάσεις στη συνδικαλιστική δράση, η  σπίλωση και συκοφάντηση όσων αντιστέκονται πάνε με τα προηγούμενα, και είναι συστατικά στοιχειά των αντεργατικών πολιτικών σήμερα.  Και τα δύο μαζί δεν γίνονται.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

        Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                          Γιάννης Τσούνης

                                                                               

  Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2013

                                                                                 Αριθμ. Πρωτ.: 1146


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Νέας Ιωνίας που «μεθοδεύει» την απόλυση δώδεκα (12) εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου, αγνοώντας ή παρερμηνεύοντας κατά το δοκούν δικαστικές αποφάσεις.

Στηρίζει και συμπαραστέκεται στους δώδεκα (12) εργαζόμενους του Δήμου Νέας Ιωνίας που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή, καθώς και στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή επιμείνει στην αυταρχική και αντεργατική απόφασή της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας και το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσουν την απόφασή τους και να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους οι συνάδελφοι και η Δημοτική Αρχή να βάλει ένα τέλος στον αυταρχικό και αντεργατικό κατήφορό της, σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσει την αντίδραση του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

        Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                           Γιάννης Τσούνης

 

Advertisements

1 σχόλιο


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s