ΑΘΗΝΑ: Ανεξάρτητη απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο

ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

 Ολοι στην απεργία την Tρίτη 16/7/2013 

Απεργιακή Συγκέντρωση Μουσείο 10 π.μ

Σύντροφοι και συντρόφισσες, εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, ταξικά αδέρφια μας μετανάστες. Με ένα νέο νομοσχέδιο, συνέχεια και συνέπεια των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων με την Tρόικα, η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου προχωράει στις απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο. Μετά την γενική δοκιμή με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που απολύθηκαν όλοι, αλλά και την μεγαλειώδη συμπαράσταση των εργαζομένων που τους οδήγησε σε οξεία κυβερνητική κρίση, τώρα προσπαθούν να ολοκληρώσουν την βρώμικη δουλειά διάλυσης της EPT. Όμως, η EPT ήταν μόνο η αρχή. Kαθώς τα μέτρα τους αποτυχαίνουν, παρά την κοινωνική καταστροφή που επιφέρουν, οι διεθνείς δανειστές δίνουν με δόσεις την «δόση», και απαιτούν νέα δυσβάστακτα αντεργατικά μέτρα – νέες μαζικές απολύσεις στο δημόσιο.

Yπολογίζοντας στην ανοχή, την αδράνεια, τη στήριξη και προδοσία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού επιχειρούν να ολοκληρώσουν την βίαιη προσαρμογή του δημόσιου τομέα στην κοινωνική και οικονομική κατάρρευση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Χιλιάδες εργαζόμενοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα πριν απολυθούν. Δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούσαν τον πολίτη καταργούνται και οι εργαζόμενοι σ’ αυτές απολύονται.

Ενώ όμως καταργείται το δημόσιο, και οι κοινωνικές υπηρεσίες διαλύονται, το καθαυτό κράτος, ο καταπιεστικός στρατιωτικο-αστυνομικός μηχανισμός, ενισχύεται· τμήματα μάλιστα της διαλυόμενης δημοτικής αστυνομίας φαίνεται να εντάσσονται στον  μηχανισμό της κρατικής καταστολής.

Αντίθετα, χιλιάδες καθηγητές απολύονται με συνέπεια να μη μπορούν να λειτουργήσουν τα δημόσια τεχνικά σχολεία – ένα ακόμη δώρο στους διαπλεκόμενους σχολάρχες των ιδιωτικών IEK. Χιλιάδες εργαζόμενοι στην υγεία βγαίνουν σε διαθεσιμότητα και δρομολογούνται απολύσεις με εντολή του αγράμματου έμπορου της ελληνικής αρχαιότητας φασίστα Α. Γεωργιάδη. Χιλιάδες σχολικοί φύλακες κρίνονται περιττοί, ενώ οι προσωρινές δικαστικές διαταγές που επιβάλλουν την απασχόληση των συμβασιούχων καταργούνται μαζί με το κλινικά νεκρό Σύνταγμα.

Είναι ατέλειωτος ο κατάλογος με τους εργαζόμενους που θίγονται ή που πρόκειται σύντομα να βρεθούν στην δεξαμενή της διαθεσιμότητας όπου υπουργοί όπως Α. Γεωργιάδης,  ο Κ. Μητσοτάκης ή ο βραβευθείς από το FBI Μ. Χρυσοχοΐδης, θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν, με την γνωστή τους αντικειμενικότητα βέβαια, ποιοι θα επιστρέψουν και ποιοι θα μακρύνουν την ουρά των ανέργων, των απελπισμένων και των αυτόχειρων.

Σύντροφοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα

Η κρίση στην χώρα μας είναι κρίκος της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που περνάει σε νέα φάση μετά την αλλαγή της στρατηγικής των HΠA για αύξηση των επιτοκίων. Η μαζική εξαθλίωση του πληθυσμού γίνεται για τα συμφέροντα μιας μειοψηφίας τραπεζιτών, χρηματιστών και μεγαλοκαπιταλιστών. Η κυβέρνηση αυτή είναι αποφασισμένη να στηρίξει τις απαιτήσεις  των διεθνών τοκογλύφων, καταστρέφοντας  κοινωνικές κατακτήσεις και τον πλούτο της χώρας. Δεν υπάρχει λύση στην κρίση μέσα στο σύστημα του καπιταλισμού.

Σ’ αυτό τον αγώνα νικητής θα είναι αυτός που θα δώσει διέξοδο στην πολιτική και κοινωνική κατάρρευση του συστήματος. Από την μεριά της αστικής εξουσίας διέξοδος δεν υπάρχει. Μόνο απολύσεις, ανεργία και απελπισία, βάρβαρη κρατική καταστολή και φασισμός. Δεν πρόκειται να δοθεί λύση ούτε από το νεκρό και ανυπόληπτο αστικό κοινοβούλιο, τους ακροδεξιούς, τους ναζιστές και διαπλεκόμενους. Ούτε από το «αριστερό» καταφύγιο των καιροσκόπων πρώην Πασόκων και των αριστερών θιασωτών της αστικής εξουσίας που βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ. Η διέξοδος είναι μόνο ο επαναστατικός αγώνας, ο αποφασιστικός αγώνας με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με ενωμένους όλους τους καταπιεσμένους, για την ανατροπή  της κυβέρνησης, ενάντια στον ιμπεριαλισμό της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η διέξοδος δεν είναι άλλη από την ανατροπή του κράτους των καπιταλιστών, από την εξουσία των εργατών, τον σοσιαλισμό, από την οργάνωση της παραγωγής με κεντρικό σχεδιασμό από τους ίδιους τους παραγωγούς για όλη την κοινωνία, στο πλαίσιο μιας επαναστατικής Ευρώπης και όχι μιας Ευρώπης δυνάστη των λαών.

Aθήνα 15 Iουλίου 2013

www.eek.gr eek@eek.gr

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s