ΜΕΤΡΟ: Ιστορίες καθημερινής τρέλλας με θύματα τους άνεργους

Λάβαμε την παρακάτω διαμαρτυρία και αναδημοσιεύουμε για περιστατικό επιβολής προστίμου στο σταθμό Ομόνοια του ΜΕΤΡΟ.

https://i1.wp.com/swbanergwn.espivblogs.net/files/2012/06/eleytherh_metakinisi1.jpgΌπως είναι γνωστό, βάση των κανονισμών λειτουργίας των σταθμών του ΜΕΤΡΟ, δεν επιτρέπεται η είσοδος χωρίς εισιτήριο στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ μετά τη διέλευση των ακυρωτικών μηχανημάτων. Αν πρέπει να συνοδεύσεις κάποιον μέχρι την αποβάθρα ή να συναντήσεις επειγόντως κάποιον, εντός του χώρου του σταθμού, είναι ψιλά γράμματα για τη διοίκηση του ΜΕΤΡΟ. Δεν συζητάμε για το ημερήσιο κόστος μετακίνησης που έχει εκτιναχτεί στα ύψη λόγω της καταβαράθρωσης των ειοοδημάτων και της μαζικής ανεργίας.

Οι ελεγκτές του ΜΕΤΡΟ, με τη συνοδεία τις περισσότερες φορές και της εταιρείας security όταν υπάρχουν έντονες διμαρτυρίες, επιβάλλει ανεξέλεγκτα πρόστιμα. Κι όπως είναι φυσικό σε μια εταιρεία που δουλεύει με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και που θωρακίστηκε με νόμους για το αδίκημα της μη πληρωμής εισιτηρίου, εξαντλεί όλη την αυστηρότητα της στους άνεργους……  Το αίσχος των Μέσων μαζικής Μεταφοράς όταν ανήκουν στο αστικό κράτος και το πως νοείται το Δημόσιο Συμφέρον που ταυτίζεται με το Κρατικό Συμφέρον των Μνημονίων….

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Στις 5/6/13 βρισκόμουν από νωρίς το πρωί στον ΟΑΕΔ στην Σταδίου για να καταθέσω τα χαρτιά μου για ανεργία. Επειδή έλειπαν κάποια δικαιολογητικά, ζήτησα να μου τα φέρουν επειγόντως απο το λογιστικό γραφείο και πήγα στο σταθμό στην Ομόνοια για να τα πάρω.
Εκεί έπεσα σε έλεγχο και παρά τη διαμαρτυρία μου ότι δεν πήγα για να μετακινηθώ αλλά για το λόγο που αναφέρω και μάλιστα είπα να φωνάξουμε τον άνθρωπο να το πιστοποιήσουν, ο ελεγκτής μου έδωσε το πρόστιμο και με παρέπεμψε στο σταθμό του Κεραμεικού να κάνω αίτηση ζητώντας την ακύρωση.

Και βέβαια το έκανα αλλά πριν 2-3 μέρες πήρα την απάντηση οτι το πρόστιμο δεν ακυρώνεται, μόνο συγκεκριμένα πράγματα αναγνωρίζουν και τίποτα άλλο.

Έτσι είμαι υποχρεωμένη να πληρώσω τα 84 ευρώ άμεσα, το 60 – πλάσιο του εισιτηρίου, διαφορετικά θα πάει στην εφορία για είσπραξη στο δεκαπλάσιο του επιβληθέντος ποσού, δηλ. 840 ευρώ !!!! (Ν.2669/98).

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s