ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ: Δεμένοι χειροπόδαρα οι εργάτες από το εργοδοτικό ΔΣ

Πραγματοποιήθηκε τελικά (Τρίτη 2/7) η πολυπόθητη συνέλευση που είχε προγραμματίσει το ΔΣ των εργαζομένων της Χαλυβουργίας προκειμένου να συζητηθούν τα αποτελέσματα της διαβούλευσης με την εργοδοσία σχετικά με την εκ νέου απαίτηση των μισθών των εργατών.

Την προηγούμενη ημέρα η εργοδοσία απειλούσε σε εβδομαδιαία εκ περιτροπής εργασία σε περίπτωση μη αποδοχής των προτάσεών της κι έτσι το «ηρωϊκό» εργοδοτικό ΔΣ, στη συνέλευση που έγινε στο ΕΚΒ εξηγούσε με διακριτικότητα….. και απόλυτο κυνισμό, «καλύτερα 14% παρα 50%» .

Το αποτέλεσμα της προηγούμενης συνέλευσης ανατράπηκε, αν και σταθερά ενισχύονται (πριν μερικούς μήνες ήταν μόνο 50) οι δυσφορούντες εργάτες που πλέον σταθερά ψηφίζουν ΟΧΙ σε όλες τις προτάσεις Μάνεση-εργοδοτικού ΔΣ.

Έτσι για τους επόμενους 2 μήνες οι εργάτες θα δουλέψουν με μειωμένες αποδοχές και τίποτα δεν απόκλείεται με τη λήξη του διμήνου (εκ περιτροπής, απολύσεις κλπ).

Ο αριθμός των ψηφισάντων αυξήθηκε σε σχέση με την προηγούμενη γενική συνέλευση. Από τους  289 εργαζόμενους, 192 ψήφισαν υπέρ της πρότασης της εργοδοσίας, 92 ψήφισαν κατά και υπήρξαν 3 άκυρα.

Η μεγάλη και σταθερή μάζα εργατών που πλέον αντιτίθεται στις προτάσεις της εργοδοσίας και φυσικά του εργοδοτικού ΔΣ δεν έχει βρει ακόμα μια οργανωτική συγκρότηση ώστε να δοθεί η μάχη στις γενικές συνελεύσεις και μέσα στο εργοστάσιο.  Η οργάνωσή των πιο μαχητικών στοιχείων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη δύσκολη περίοδο.

Το γεγονός ότι το ΔΣ του σωματείου ελπίζει στις μειώσεις του βιομηχανικού ρεύματος από τη ΔΕΗ για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της μονάδας και να σταματήσει η κατρακύλα των μισθών ή η επίκληση του στο τι γίνεται σε άλλες βιομηχανικές μονάδες (που σημειωτέον δεν έχουν σωματείο όπως η SOVEL), δείχνει ότι οι εργάτες της Χαλυβουργίας πρέπει πρώτα να καθαρίσουν τις γραμμές τους από τους προδότες για να μπορέσει να δοθεί οποιαδήποτε μάχη με αξιώσεις.

Νέοι αγώνες ξεσπούν στην περιοχή καθώς οι βιομηχανικές ναυαρχίδες βουλιάζουν, δίνοντας μας την ευκαιρία να ενώσουμε όλους τους αγώνες της περιοχής σε ένα και μοναδικό στόχο: Να πάρουμε τα πάντα απο τα αφεντικά, από το πετραδάκι που έχουν στην αυλή τους μέχρι τη πολιτική εξουσία.

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s