Η απολογιστική συνέλευση των εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3-7, μετά από δύο αναβολές, λόγω  έλλειψης απαρτίας, στο Δημαρχείο Βόλου, η συνέλευση για το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του Δ.Σ του σωματείου.

Μετά την τοποθέτηση του προέδρου για τα πεπραγμένα της διοίκησης(όλα καλά, αποκτήσαμε γραφεία και ιστοσελίδα!), ακολούθησαν τρίλεπτες τοποθετήσεις.

Ο συναγωνιστής Α.Ξ(ΚΙΝ.Μ.Α ΟΤΑ) αναφέρθηκε στην μεταστροφή των όρων ύπαρξης της ζωής, στη λειτουργία της «Δημοκρατίας» με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, στη δημιουργία ενός εργασιακού μεσαίωνα, επισημαίνοντας το ρόλο των  σωματείων σήμερα, που δεν μπορεί να είναι πια «διεκδικητικός», αλλά πρέπει να έχει το αίτημα της ανατροπής, μέσα από τη δημιουργία κέντρων αγώνα εργαζομένων, που θα ενώσουν όλους τους μαχητικούς εργαζόμενους(δημόσιους και ιδιωτικούς), έξω από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, με μοναδικό πρόσταγμα τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. Δεν ψήφισε τον απολογισμό, γιατί το ΔΣ, αν και είχε στα χέρια του ψηφισμένο πλαίσιο που έβαζε τα παραπάνω ζητήματα, δεν έκανε τίποτα για την υποστήριξή του.

ΔΑΣ-ΟΤΑ και προεδρείο αναλώθηκαν σε αλληλοκατηγορίες και ύβρεις, οδηγώντας αρκετό αριθμό συναδέλφων να αποχωρήσουν από τη συνέλευση.

Τελικά στη ψηφοφορία, καταψηφίστηκε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός, με τη ΔΑΣ να αποχωρεί, μόλις πήρε το λόγο ομόσπονδος, μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

 

ΥΣ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ:  Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη περίοδο των περσινών κινητοποιήσεων, μαζική συνέλευση των εργαζομένων είχε υπερψηφίσει πρόταση για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, συντονισμό με άλλους μαχόμενους κλάδους αλλά είναι προφανες ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει με το συγκεκριμένο ΔΣ.

Επίσης η ΔΑΣ-ΟΤΑ (παράταξη του ΚΚΕ στους ΟΤΑ) έχει προαναγγείλει τη δημιουργία ενός νέου σωματείου στους ΟΤΑ που θα περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σύμβασης εργασίας, παρά το γεγονός ότι στις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ του σωματείου είχε αγγίξει το 47% των ψηφισάντων.

 

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s