ΟΤΕ: Συγχωνεύσεις και απολύσεις, ενώ η ΟΜΕ-ΟΤΕ εμπιστεύεται την εργοδοσία…

ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ & ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

 

Συνάδελφοι

Στις 27 Φεβρουαρίου η διοίκηση της Ηellascom μας επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζαμε από φήμες, δηλαδή, πως σχεδιάζεται συγχώνευση της εταιρείας που δουλεύουμε με την επίσης θυγατρική του ΟΤΕ την OTEplus. Στο έγγραφο, μάλιστα, που μας κοινοποιήθηκε, προσπαθούσαν να μας καθησυχάσουν επισημαίνοντας πως:

«…είναι σημαντικό, στο επόμενο διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας συγχώνευσης, να συνεχίσετε να εργάζεστε με τον ίδιο ζήλο και συνέπεια, απερίσπαστοι από κάθε φημολογία.

Η επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση θα προέρχεται από την Διοίκηση της εταιρείας μας.»

Την επόμενη μέρα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ  με ανακοίνωσή της τοποθετείται επίσης πάνω στο ζήτημα. Αφού σαν εισαγωγή δίνει στον εργοδότη μας λογιστικού τύπου συμβουλές πως θα μειώσει παραπέρα το «κόστος διαχείρισης εργαζομένου» (προς το κοινό όφελος εργαζόμενων και εργοδοτών, βέβαια) μας πληροφορεί για το θέμα της συγχώνευσης πως στην παρέμβασή τους στο Δ.Σ. του ΟΤΕ:

«…Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος δεσμεύτηκαν ότι καμιά* θέση εργασίας δεν κινδυνεύει και ότι αυτή είναι η πρώτη φάση συγχωνεύσεων, η οποία θα έχει και συνέχεια.»

Τα παραμύθια της διοίκησης και της ΟΜΕ – ΟΤΕ δεν ήταν παρά στάχτη στα μάτια μας και τίποτε άλλο. Συγχώνευση σημαίνει προσπάθεια για μείωση αποδοχών, προσωπικού, περιστολή εργασιακών δικαιωμάτων (μετατροπή συμβάσεων αορίστου χρόνου σε ορισμένου κλπ). Οι διαβεβαιώσεις τους δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη αξία. Η διοίκησης της ομοσπονδίας είναι συνυπεύθυνη (μαζί με την ηγεσία της ΓΣΕΕ) για τη σημερινή αθλιότητα που βιώνουμε.

Παρά τα κέρδη που εμφανίζει ο ΟΤΕ αυτήν την περίοδο, δεν μπορεί να αποτελέσει όαση στην έρημο της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας και όλων των συνεπειών της Καπιταλιστικής Χρεοκοπίας της χώρας. Την ίδια στιγμή, μάταια προσπαθούν οι κυβερνώντες να παρουσιάσουν τον ΟΤΕ σαν πρότυπο ιδιωτικοποιημένης δημόσιας επιχείρησης. Ο ΟΤΕ δόθηκε πιτ – παρά στην DeutscheTelekom. Ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο για να πληρώνουν ένα “Δημόσιο” χρέος που δεν μπορεί ποτέ να ξεπληρωθεί και για το οποίο δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Μόνοι κερδισμένοι θα είναι τα ξένα καπιταλιστικά μονοπώλια και όχι ο λαός αυτής της χώρας και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες επιχειρήσεις

Το τελευταίο διάστημα οι φημολογίες για απολύσεις και «εθελουσία» έξοδο πύκνωσαν. Μετράνε τις αντιδράσεις μας καθώς ετοιμάζουν σοβαρές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στον ΟΤΕ και στους επινοικιαζόμενους της Ηellascom και της OTEplus. Όσο πυκνώνουν οι φήμες για απολύσεις και μειώσεις μισθών, τόσο η σιωπή περισσεύει από την μεριά της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Η σιωπή των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ όμως δεν μας επαναπαύει. Αντίθετα μας κάνει περισσότερο ανήσυχους για το τι επιφυλάσσει για τους επινοικιαζόμενους η διοίκηση της DeutscheTelekom. Το επιχειρησιακό σωματείο που εμφανίστηκε λίγο πριν την συγχώνευσή μας με την OTEplus γεννά ερωτήματα καθώς δεν κατάφερε να καλέσει ούτε μια συνέλευση όλο αυτό το διάστημα. Άμεσα θα πρέπει να απαιτήσουμε να γίνει συνέλευση που θα συζητήσει το ζήτημα της συγχώνευσης ώστε να μην αιφνιδιαστούμε και να εκλέξουμε Επιτροπή Αγώνα. Η επιτροπή αυτή θα πρέπει να μεταφέρει στην διοίκηση την απαίτηση των εργαζόμενων ενάντια σε πιθανές απολύσεις «εθελούσιες» ή μη και μειώσεις αμοιβών με αφορμή την συγχώνευση και την απόφασή μας να αγωνιστούμε αποφασιστικά για αυτά.

Συνάδελφοι, ας κοιτάξουμε γύρω μας. Ανεργία φτώχεια και ληστρική υπερφορολόγηση μας ωθούν σε εξευτελιστικούς όρους ζωής. Η οικονομική κρίση του καπιταλισμού έχει πυροδοτήσει μια πρωτόγνωρη κοινωνική καταστροφή. Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε απόπειρα να περιοριστούν τα δικαιώματα μας είναι δεμένος με τον αγώνα ενάντια στην δικομματική κυβέρνηση των υπαλλήλων της τρόικας που σπέρνει την μιζέρια σε όλη την κοινωνία. Είναι δεμένος με τον αγώνα για κατάργηση των μνημονίων και την διαγραφή του χρέους που φόρτωσαν στον λαό, οι διεθνείς τοκογλύφοι και τα αφεντικά. Είναι δεμένος με τον αγώνα για την συντριβή του εργοδοτικού και  κρατικού συνδικαλισμού. Είναι δεμένος με τον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης των καπιταλιστών από το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

§          Καμιά απόλυση εργαζόμενου στον ΟΤΕ – Καμιά μείωση στις αμοιβές μας.

§          Κάτω η κυβέρνηση της ανεργίας, της καταστολής και των ιδιωτικοποιήσεων. Να καταργηθούν τα μνημόνια, να διαγραφεί το χρέος, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για την οικονομία (μαζί και ο ΟΤΕ) χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

* ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ / 11 ΙΟΥΛΗ  / 6μ.μ. Ε.Κ.Α.

με θέμα:
¨Απολογισμός των μαχών που έδωσαν οι εργαζόμενοι και η προετοιμασία για τις νέες μάχες που έρχονται¨.

http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr / kaergazwmenwnote@yahoo.com

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s