ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ: Χωρίς μια νέα ταξική ηγεσία μέσα στο σωματείο, το σημερινό ΔΣ θα θάψει όλους τους εργάτες στο αδιέξοδο της καπιταλιστικής χρεοκοπίας.

Όπως είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενη ανάρτηση, παρά τη καταψήφιση από τη μεγάλη πλειοψηφία των εργατών της πρότασης Μάνεση για νέα πρόσθετη μείωση μισθών κατά 17%, το ΟΧΙ δεν έχει μπορέσει να βρεί μια μαχητική και ταξική διέξοδο καθώς το ΔΣ του σωματείου δεν κατεβάζει στις γενικές συνελεύσεις καμιά άλλη πρόταση παρά μόνο τις προτάσεις του Μάνεση.

Έτσι, καθώς ο Μάνεσης άκουγε την Παρασκευή 28/6, το ΔΣ του σωματείου ότι η ΓΣ των εργαζομένων καταψήφισε την πρότασή του, έγινε «εύλικτος» και αντιπρότεινε 14% συν μια μέρα εκ περιτροπής την εβδομάδα που ισοδυναμεί με το αρχικό 17%.

Το σωματείο, στη «δημιουργική» συνάντηση με την εργοδοσία, δήλωσε ότι θέλει να μεταφέρει τη νέα πρόταση στην προγραμματισμένη ΓΣ της Τρίτης 2/7 αλλά η εργοδοσία τους είπε ευγενικά ότι έχουν όσο χρόνο θέλουν καθώς από Δευτέρα 1/7 και για όλο τον Αύγουστο (προς το παρόν) θέτει όλο το προσωπικό σε εβδομαδιαία εκ περιτροπής εργασία (μισά μεροκάματα το μήνα), όπως κι έγινε από σήμερα 1/7. Τέλος ανακοίνωσε στους εργάτες ότι αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι θα γίνουν απολύσεις από Οκτώβρη.

Τι πιθανότητες έχουν οι εργάτες της Χαλυβουργίας να υλοποιήσουν την απόφασή τους χωρίς αγωνιστικές κινητοποιήσεις κι ένα μαχητικό πρόγραμμα δράσης;

Μάλλον καμία αν δεν αντικαταστήσουν άμεσα ένα ΔΣ που στέκεται αλληλέγγυο στα προβλήματα των καπιταλιστών κι έκανε ότι ήταν δυνατόν για να αποκόψει τους εργάτες του Βόλου από τους απεργούς συναδέλφους τους στον Ασπρόπυργο.

Χωρίς μια νέα ταξική ηγεσία μέσα στο σωματείο, το σημερινό ΔΣ θα θάψει όλους τους εργάτες στο αδιέξοδο της καπιταλιστικής χρεοκοπίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s