Μομφές εναντίον αριστερών συνδικαλιστών

 ΜΟΜΦΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

ΜΟΜΦΗ ΣΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ

Η συνδικαλιστική επιτροπή του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος καταγγέλλει στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα, την μομφή που έγινε στο Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ, με πρόταση της ΠΑΣΚΕ, ενάντια στον σύντροφό μας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων ΤΕΕ, Κώστα Αβραμίδη. Η πρωτοφανής ενέργεια αυτή, βρήκε σύμμαχους δύο πρόθυμους συνδικαλιστές της «αριστεράς»: τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ και ένα μέλος της Αριστερής Πρωτοβουλίας (σ. ΕΡΓΑΤΗ: αν δεν απατώμαστε το συγκεκριμένο μέλος του ποιας τάσης της εξ. αριστεράς?) στο Δ.Σ..

Η μομφή στρέφονταν στην σταθερή, από άποψη αρχών και αυτονόητη για κάθε ανεξάρτητο από την εργοδοσία συνδικαλιστή, διεκδίκηση των αναδρομικών που όφειλε το ΤΕΕ και η διοίκηση του στους εργαζόμενους με την εφετειακή απόφαση 4118/2012. Για έξι μήνες ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, σύσσωμος, παραπληροφορώντας και εκφοβίζοντας τους εργαζόμενους απέτρεπε την διεκδίκηση των χρημάτων τους από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Πρωτοφανείς εκβιασμοί σε εργαζόμενους,  συνδιαλλαγή με την Δ. Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου, χωρίς καν τυπική, έστω, απόφαση κάποιου συνδικαλιστικού οργάνου, στηρίζονταν από «αριστερούς» συνδικαλιστές.

Το έγκλημα του συντρόφου μας, είναι ότι με συλλογικό τρόπο και επικοινωνώντας με τους συναδέλφους του, όπως είχε υποχρέωση σαν εκλεγμένος συνδικαλιστής, συνέβαλλε στην ενημέρωση των εργαζομένων του ΤΕΕ απέναντι στην νομική παραπληροφόρηση των εργοδοτικών συνδικαλιστών και της εργοδοσίας. Στις 21 Μαΐου στο δικαστήριο του Αρείου Πάγου καταρρίφθηκε η προπαγάνδα των εργοδοτικών και με την απόφαση 93/2013 αναγκάζει την ΔΕ του ΤΕΕ, να πληρώσει άμεσα μέρος των οφειλών της προς τους εργαζόμενους και την καταδικάζει στην δικαστική δαπάνη των 1800 €.

Το πολιτικό ζήτημα που βρίσκεται πίσω από την διεκδίκηση της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης για τα 176€ και την μομφή, δεν είναι άλλο από το ζήτημα της κρίσης και τις πολιτικές και συνδικαλιστικές τοποθετήσεις γύρω από αυτό το θέμα. Ο καθεστωτικός συνδικαλισμός τοποθετήθηκε από την σκοπιά του εργοδότη και της κυβερνητικής τρόικας, πιέζοντας τους εργαζόμενους να μην διεκδικήσουν τα αναδρομικά και να υποστούν «εθελοντικά» τις συνέπειες της κρίσης. Η ίδια παρελκυστική τακτική, εφαρμόστηκε από τους ίδιους συνδικαλιστές για την τελεσίδικη και αμετάκλητη δικαστική απόφαση για την πρόσληψη των 11 συμβασιούχων συναδέλφων που δικαιώθηκαν.

Η άλλη αντίληψη ήταν πως για την κρίση δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι. Για το έλλειμμα του προϋπολογισμού του ΤΕΕ όπως και κάθε δημόσιου οργανισμού, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που αρνείται την χρηματοδότηση. Για τα οικονομικά του ΤΕΕ πρέπει να λογοδοτήσουν αυτοί που «κούρεψαν» τα αποθεματικά του και όσοι σιώπησαν. Οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ όμως δεν πρέπει να σιωπήσουν. Ενθαρρυμένοι από την έκβαση του ζητήματος με τα αναδρομικά, πρέπει να απαιτήσουν από το ΤΕΕ  να τα καταβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους του εξωδικαστικά, όπως και να απαιτήσουν την πλήρη κάλυψη των αναγκών του ΤΕΕ από τον δημόσιο προϋπολογισμό.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρισκόμαστε μπροστά σε μαζική μετατροπή των εργασιακών σχέσεων από δημοσίου σε ιδιωτικού δικαίου, κατάργηση οργανισμών και σε χιλιάδες απολύσεις. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, είναι το ίδιο με αυτό που αντιμετώπισαν οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ με την εκτέλεση της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης: Ποιος θα πληρώσει την κρίση; Θα ανεχθούμε για άλλη μια φορά να μας φορτώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν ή θα αντισταθούμε;

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, πιο ανυπόληπτος από ποτέ, στηρίζει την κυβέρνηση και αδρανεί. Στο συνδικαλιστικό κίνημα, εκτός από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό εκφράζεται και η πολιτική συμμαχία της κυβέρνησης με την «αριστερά» της βουλής. Τυπικό παράδειγμα και συνέπεια αυτής της συμμαχίας, ο αγώνας των καθηγητών ο οποίος υπονομεύτηκε από το ΠΑΜΕ που στάθηκε εχθρικό από την πρώτη στιγμή απέναντί του, μέχρι και το ξεπούλημα από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ, αγνοώντας την απόφαση για απεργία που πήραν οι καθηγητές σε μαζικές συνελεύσεις τους. Δυστυχώς ακόμη και ορισμένες τάσεις μέσα στις «Παρεμβάσεις», στην ίδια απεργία, έδειξαν πως ανάμεσα στην ρήξη με τον καθεστωτικό συνδικαλισμό και την εγκατάλειψη μιας ψηφισμένης απεργίας προτιμούν το δεύτερο.

Ο αγώνας για την απόκρουση των κυβερνητικών μέτρων είναι πολιτικός αγώνας για την κατάργηση των μνημονίων και την πτώση της κυβέρνησης. Είναι αγώνας ενάντια στον κυβερνητικό συνδικαλισμό που αποτελεί τον θώρακα και την πρώτη γραμμή άμυνας της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους. Το τσάκισμα της κυβερνητικής πολιτικής που καταστρέφει τους εργαζόμενους και σπρώχνει στην απελπισία τις λαϊκές τάξεις προϋποθέτει το τσάκισμα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και το ξεπέρασμα της συμβιβασμένης αριστεράς κοινοβουλευτικής και μη. Προϋποθέτει την ενότητα των εργαζόμενων για ανεξάρτητο από το κράτος και την εργοδοσία αγώνα ενάντια σε κάθε απόπειρα να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. Προϋποθέτει τον συντονισμό όλων των εργαζόμενων στην κατεύθυνση αποφασιστικού αγώνα ώστε να πέσει η κυβέρνηση να καταργηθούν τα μνημόνια και να διαγραφεί το χρέος.

 2/6/2013

ΥΣ ΕΡΓΑΤΗ: Στο Βόλο είναι γνωστές τρεις περιπτώσεις διαγραφής αριστερών συνδικαλιστών, από το εργοδοτικό σωματείο της ΜΕΤΚΑ (των 3 επαναπροσληφθέντων εργατών), ένος δημοσιογράφου μέλους του ΠΑΜΕ από το σωματείο των δημοσιογράφων και από το την ΕΑΑΚ Βόλου, δυο επίσης συντροφισών από το φοιτητικό σχήμα της Αρχιτεκτονικής.

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s