ΙΚΑ-9Κ: 24ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις των 450 εργαζομένων της 9Κ

Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε η Ομοσπονδία ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) μετά τις «αιφνιδιαστικές» απολύσεις που αφορούν 450 εργαζόμενους της προκήρυξης 9Κ.

Οι πρώτες απολύσεις επιτυχόντων με ΑΣΕΠ είναι γεγονός, ενώ οι πολιτικές υποσχέσεις για τη πρόσληψη επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ, από έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, θα γίνει με την αναλογία των μνημονιακών νόμων (1 προς 5, άτυπα 1 προς 10) και σύμφωνα πάντα με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Με τεράστιες ευθύνες η Ομοσπονδία που άφησε άπρακτο το διάστημα από Δεκέμβρη μέχρι σήμερα, δεν συσπείρωσε ούτε προετοίμασε το κλάδο για αποφασιστικό αγώνα, ενώ τώρα διεξάγει μάχες οπισθοφυλακής χωρίς καν να έχει πατήσει το πόδι της σε έστω κι ένα περιφερειακό σύλλογο, με ελάχιστες γενικές συνελεύσεις.

Οι καταλήψεις διαφόρων καταστημάτων και οι απεργιακές κινητοποιήσεις ορισμένων συλλόγων, εκτός σχεδιασμού της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, έχει ωθήσει σε μια νέα 24ωρη απεργία, η οποία παραμένει ανεπαρκής για την αντιστροφή της κατάστασης και απόλυτα ελλειπής όσον αφορά τη δυνατότητα συσπείρωσης κι άλλων κλάδων πάνω στα κοινά ζητήματα.

Αν και η στη σημερινή μαζική συνέλευση του ΙΚΑ Μαγνησίας υπερψηφίστηκε η πρόταση για αύριο (14/2) η  24ωρη κατάληψη του ΙΚΑ, η απόφαση της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ τη μετατρέπει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Η πολιτική κριτική και οι προτάσεις της Αριστερής Συσπείρωσης ΙΚΑ: ΑΡ_ΣΥΣ.ΙΚΑ 11-2-213

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s