ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας

Υπερψηφίστηκε στη σημερινή ΓΣ του Σωματείου των ΟΤΑ Μαγνησίας το πλαίσιο που παρουσιάστηκε από την Κίνηση Μετωπικής Ανατροπής, μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα από συναδέλφους που βρίσκονται ένα βήμα πρίν την απόλυση.

Παράλληλα ψηφίστηκε πενθήμερο απεργιακό πρόγραμμα, 48ωρη για 13& 14/12, αποχή από την εργασία 15&16/12, 48ωρη 17&18/12 και συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ 19/12.

Επίσης ψηφίστηκε η έκδοση ψηφίσματος για τις απολύσεις των 500 εργαζομένων της 9Κ από το ΙΚΑ.

Η σημερινή εισήγηση που υπερψηφίστηκε:

Συνάδελφοι

Η ψήφιση του πρόσφατου μνημονίου, ολοκληρώνει αυτό που προδιαγράφηκε από την κυβέρνηση του Γιωργάκη Παπανδρέου το 2010, με το διάγγελμα από το Καστελόριζο. Ολοκληρώνοντας την καταστροφή του λαϊκού πληθυσμού, ολοκληρώνει και το μοναδικό μοντέλο διαχείρισης της κρίσης από την αστική εξουσία, που αφορά στην απόλυτη εξαθλίωση των εργαζόμενων, σαν όρο για το ξεπέρασμα της. Ρίχνει στην απελπισία και την απόγνωση τις λαϊκές μάζες καθώς τις στερεί από κάθε πόρο διαβίωσης καταργώντας ταυτόχρονα το προστατευτικό κοινωνικό δίχτυ που υφαίνονταν με τους λιγοστούς νόμους για την πρόνοια. Ένας αχαλίνωτος καπιταλισμός αναδύεται από την κρίση και αποδομεί τις εργασιακές σχέσεις, μετατρέποντας τον χώρο εργασίας σε βασίλειο αυθαιρεσίας του εργοδότη.

Στοιχειώδεις κατακτήσεις όχι μόνο της εργατικής τάξης αλλά των λαϊκών στρωμάτων συνολικά καταργήθηκαν, ενώ η πλήρης κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας συνθέτει μια πρωτοφανή ταξική γενοκτονία. Άνεργοι, ανασφάλιστοι μετανάστες, κατεστραμμένοι επαγγελματίες, είναι τα άμεσα θύματα αυτής της γενοκτονίας που επιβάλλεται από τους διεθνείς τοκογλύφους και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Αυτό το άθλιο πολιτικό προσωπικό ελέγχει μια κρατική μηχανή πρόθυμη να υπηρετήσει οποιονδήποτε αφέντη έτοιμη για κάθε αθλιότητα σε βάρος του λαού.

Μαζί με την καπιταλιστική κοινωνία που βυθίζεται στην άβυσσο, θα βρεθούν και όποιες πολιτικές δυνάμεις δεν είναι σε θέση αντιληφθούν το πνεύμα των καιρών, που απαιτεί λύσεις επαναστατικές σήμερα. Που αφορά στον συντονισμένο αγώνα, σε μια μαζική αποφασιστική μάχη ώστε να εφαρμοστεί ένα κατ αρχή πρόγραμμα σωτηρίας του λαού από την καταστροφή. Όχι σε ένα απροσδιόριστο μέλλον, δεν υπάρχει καιρός, αλλά στο σήμερα.

Αυτή η απαίτηση συνοψίζεται στο σύνθημα «Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας». Μια πράξη εξέγερσης που θα αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα (Γενική) θα έχει πολιτικά αιτήματα και θα λύνει το πρόβλημα του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) με ένα πολιτικό εργαλείο που θα αποφασίζει στο όνομα των εργαζόμενων (όπως ήταν η εργατική συνέλευση του Πολυτεχνείου το 73) (Πολιτική) και θα δηλώνει με την αποφασιστικότητα της να φτάσει μέχρι το τέλος (Απεργία Διαρκείας).

Η υπεράσπιση των υπό απόλυση συναδέλφων μας δεν περνά απλά από μια κλαδική απεργία την εποχή της καπιταλιστικής χρεοκοπίας. Πρέπει να απορρίψουμε  τους μνημονιακούς νόμους τους και τις κυβερνήσεις τους.

Πρέπει στις ανέξοδες και υπονομευμένες από τα πράγματα 24ωρες τουφεκιές να οργανώσουμε με το υπόλοιπο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που στενάζει, τη «μάχη των μαχών» δηλ. Γενική (δημόσιος & ιδιωτικός τομέας), Πολιτική (ενάντια στη κυβέρνηση, τα μνημόνια, την εργοδοσία και τους συνδικαλιστές γραφειοκράτες), μέχρι τέλους, Απεργία Διαρκείας.

Προτείνουμε

 • · Σε συντονισμό της δράσης με τις άλλες ομοσπονδίες για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας με στόχο την ανατροπή των μνημονίων, της κυβέρνησης και κάθε αντεργατικής πολιτικής.
 • · Να γίνουν οι δήμοι, μέσα από τις καταλήψεις, κέντρα αγώνα,συντονισμού και ανοίγματος προς τις τοπικές κοινωνίες(συνελεύσεις γειτονιάς, συλλογικότητες, κινήματα ανυπακοής) με ανοιχτή συντονιστική επιτροπή αγώνα.
 • · την ΠΟΕ-ΟΤΑ να αποφασίσει άμεσα την κλιμάκωση του αγώνα με αποφασιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Καμιά δουλειά γι αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα!

ΚΙΝΗ.Μ.Α ΟΤΑ

2 Σχόλια

 1. Διαβάστε και τη σχετική ανακοίνωση που λήφθηκε πριν από λίγες ημέρες από το σωματείο της Νίκαις-Ρέντη:

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ

  Η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας καλεί τους συλλόγους εργαζομένων της Νίκαιας και των όμορων δήμων σε κοινή δράση για κλιμάκωση των αγώνων κινητοποιήσεων.

  Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε:

  α) τους συλλόγους και τα σωματεία αλλά και την Ομοσπονδία να προχωρήσουμε σε πραγματικές καταλήψεις σε όλους τους χώρους δουλειάς για να γίνουν οι δήμοι κέντρα αγώνα και ανοίγματος προς τις τοπικές κοινωνίες.

  β) την ΠΟΕ-ΟΤΑ να αποφασίσει άμεσα την κλιμάκωση του αγώνα με κινητοποιήσεις διαρκείας

  γ) οι ανακοινώσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν πρέπει να είναι μόνο επικοινωνιακού χαρακτήρα και να δημιουργούν συγχύσεις αλλά να είναι σαφείς και να μην επιτρέπουν παρερμηνείες.

  δ) σε συντονισμό της δράσης με τις άλλες ομοσπονδίες για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας με στόχο την ανατροπή των μνημονίων, της κυβέρνησης και κάθε αντεργατικής πολιτικής.

  ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΡΤΙΝΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΕΛΕΠΗΣ

  Μου αρέσει!

 2. Reblogged this on My Blog.

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s