ΑΔΕΔΥ: Να σώσουν τα τομάρια τους επιχειρούν οι γραφειοκράτες

ΑΔΕΔΥ απαντά στο μνημόνιο-3 με στάση εργασίας

Αν οι 24ωρες απεργίες είναι ντουφεκιές στον αέρα, η στάσεις εργασίας είναι απλές κοπάνες !! Ετσι επέλεξε να απαντήσει στην εφαρμογή του 3ου μνημόνιου η ΑΔΕΔΥ. Δείτε την κατάπτυστη ανακοίνωση που εξέδωσε, οι κόκκινοι τονισμοί δικοί μας:

Στη σημερινή συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Υπουργός επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι η διαδικασία της διαθεσιμότητας, όπως αυτή προβλέπεται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε, προχθές στη Βουλή, δεν οδηγούν σε απολύσεις αλλά απλώς σε «μετακινήσεις» προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία.

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη!

          Εκτίμησή μας είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή ενός προγράμματος μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα, δεδομένου ότι η διαθεσιμότητα είναι το πρώτο βήμα για την απομάκρυνση ενός εργαζόμενου από την υπηρεσία του παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού για το αντίθετο.

          Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό των εργαζόμενων!

Τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού τις διαψεύδουν οι ίδιες οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Σε λίγο καιρό θα τον διαψεύσει και η πραγματικότητα.

          Φρόνιμο είναι να μην συνδέσει το όνομά του με τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και με απολύσεις εργαζομένων, όπως απαιτεί η Τρόικα και δρομολογεί η Κυβέρνηση και να παραιτηθεί πριν εκτεθεί περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε  τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση.      Στο πλαίσιο αυτό, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας, 12 με λήξη ωραρίου, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 12:30 μ.μ. στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15).

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Προφανώς οι κρατικοί συνδικαλΗστές της ΑΔΕΔΥ δεν έχουν καμία συναίσθηση της πραγματικότητας. Μετά την ψήφιση του μνημονίου-3 πήγαν στον Μανιτάκη (ΔΗΜΑΡ) και τούπαν να φροντίσει τη φήμη του κι αν θα γίνει ο νόμος πράξη. Προφανώς δεν ψηφίστηκε για πλάκα όλο αυτό το έκτρωμα, αλλά οι συνδικαλΗστές της ΑΔΕΔΥ έχουν συνηθίσει σε αυτού του είδους τα παζάρια, δηλαδή τη λογική της προσωπικής εξυπηρέτησης και εκβιασμών που τόσα χρόνια ασκούσαν. Προφανώς στερούνται κάθε λογικής όλα αυτά, όσο και τόλμης για οποιαδήποτε δυναμική απάντηση. Οσο τα ίδια καθάρματα καθορίζουν τις τύχες των εργαζόμενων, τόσο το χάσμα της κοινωνικής εξαθλίωσης θα βαθαίνει. Η λύση της μαζικής απεργίας διαρκείας προφανώς δεν είναι αυτή  που προωθούν αλλά είναι η μόνη απάντηση που μπορούν  να δώσουν οι εργαζόμενοι με κάποιο απτό αποτέλεσμα.

http://ergasiakodeltio.wordpress.com/2012/11/10/%CE%B7-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-3-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B5/#more-4529

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s