Εκβιάζονται να μην απεργήσουν οι εργαζόμενοι κοινωφελούς εργασίας στο Βόλο

Εκβιάζονται να μην απεργήσουν οι εργαζόμενοι κοινοφελούς εργασίας στο Βόλο

Καλησπέρα, είμαι από βόλο δουλεύω σε 5 μήνη σύμβαση τις inegsee k (εννοεί στη ΜΚΟ του ΙνΕ της ΓΣΕΕ !!) δουλεύω στο πράσινο κλάδεμα φύλλα κλπ. Σήμερα δουλέψαμε με την απειλή ότι αν δεν το κάνουμε θα θεωρηθούμε αδικαιολογήτως απόντες k αν το κανουμε 5 φορες χάνουμε τη δουλειά μας. Μας κάλεσαν να πάμε για δουλειά σε μυστικό σημείο ώστε να μην έρθουν σωματεία. Κάνουμε έκκληση αύριο να μαζευτεί κόσμος εκεί που μας είπαν. Είναι “απαράδεκτο” να δουλεύουμε με την απειλή τις απόλυσης.Το σημείο είναι στης εργατικές κατοικίες τις αγίας Παρασκευής k μας είπαν να είμαστε αύριο εκεί στις 7.30 για δουλειά.

,,,και ορθά επισημαίνει ο “εργάτης”

Συνάδελφοι το μεγάλυτερο ζήτημα σχετικά με τις υπηρεσίές του Δήμου είναι ότι οι μόνιμοι εργαζόμενοι στου ΟΤΑ πρόκειται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις σχεδόν για όλη την εβδομάδα και τα σκουπίδια ήδη συσσωρεύονται  στους κάδους.

Όπως είχαμε πει και στην πρώτη συνάντηση των κοινωφελών στο Βόλο αλλά και από τους κοινωφελείς της Αθήνας, εκτός από τη πλήρη εφαρμογή των σχεδίων της τρόικας και της κυβέρνησης για τον άνεργο-εργαζόμενο που λέγεται πια …ωφελούμενος, ο πρόσθετος σκοπός είναι να χρησιμοποιηθούν οι κοινωφελείς εργαζόμενοι ως απεργοσπαστικός μηχανισμός κι έναντια στις απεργιακές κινητοπιήσεις των εργαζομένων.

Προφανώς ..η πρόσκληση αφορά υπηρεσία του Δήμου..δημάρχου που θέλει να χρησιμοποιήσει τους άνεργους-εργαζόμενους ως απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Απλά δεν θα περάσει,,,,

Στο λινκ περισσότερες πληροφορίες

http://anergoigeitonion.espivblogs.net

Επισημαίνουμε, όχι μόνο είναι εκτεθειμένοι οι “αριστεροί” του εργατικού κέντρου Βόλου αλλά πλέον είναι ανάγωγοι και κάνουν τα κορόιδα ξέροντας πως συγκεκριμένοι άνθρωποι του δήμου εκβιάζουν φουκαράδες για να δουλέψουν, όπως ξέρουν και το έντονο πρόβλημα στις υπηρεσίες καθαριότητας εξαιτίας των κινητοποιήσεων εκεί.

http://ergasiakodeltio.wordpress.com/2012/11/07/%CE%B5%CE%BA%CE%B2%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1/#more-4497

Advertisements

2 Σχόλια

 1. ένα επιπλέον σήμα κινδύνου για όσα καταγγείλαμε στη σημερινή απεργιακή κοινητοποίηση:

  συμβάσεις 5μηνου

  Σήμερα τραμπούκιζε δημόσιος υπάλληλος, υπαλλήλους με 5μηνη σύμβαση (αυτές που είσαι ουσιαστικα δούλος), ότι αν κάνουν απεργία θα ζητήσει να τους απολύσουν σαν αδικαιολόγητους απόντες και τέτοια σχετικά.

  http://voliotaki.blogspot.gr/2012/11/5_6.html

  Μου αρέσει!

 2. Κάναμε κι εμείς στην Κοζάνη επίσχεση για 6 μέρες, με απειλές από παντού κ σήμερα μας ενημέρωσαν οτι κριθήκαμε παράνομοι κ δεν θα πληρωθούμε για το διάστημα εκείνο…τώρα όσον αφορά στο οτι ξεπεράσαμε τις μέρες απουσίας που δικαιούμασταν δεν ξέρω…Διαβάζω ότι έγιναν επισχέσεις σε πολλές περιοχές στην κοινωφελή εργασία. Ας μας πει κάποιος τι έγινε στη δική του περίπτωση. Κανείς δεν μπορεί να μας πει αν είμαστε ή όχι νομικά κατοχυρωμένοι? Μας το λένε έτσι για να χάσουμε τα λεφτά μας?Αξίζει να το ψάξουμε παραπάνω?

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s