Πορεία στο Βόλο για «το νόημα της 28ης Οκτωβρίου»: Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά!

Με παλμό και πολύ καλή συμετοχή πραγματοποιήθηκε η σημερινή απογευματινή συγκέτρωση και πορεία που ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Παπαστράτου, έφθασε μέχρι τα άτυπα γραφεία των ναζιστών στην οδό Σκενδεράνη όπου θα πραγματοποιείτο εκδήλωση τους για το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου, δηλαδή για το έργο των χιτών, ταγματασφαλιτών και ναζιστικών SS.

Παρά το γεγονός ότι ο Πρύτανης είχε λάβει εντολή να βάλει λουκέτο στο πανεπιστήμιο, δεν πρόλαβε να το πραγματοποιήσει κι έτσι η συγκέντρωση κστο Θόλο του πανεπιστημίου έγινε κανονικά και χωρίς προβλήματα.

Η πορεία με πολλά συνθήματα κατά της τρόικας, των τραπεζιτών, των δυνάμεων καταστολής του αστικού κράτους και των φασιστών, έφθασε αυτή τη φορά μέχρι την οδό Σκενδεράνη, όπου λειτουργούν τα άτυπα γραφεία των ναζιστών. Οι διαδηλωτές έκλεισαν τη πρόσβαση προσέλευσης από Δημητριάδος, ενώ μερικοί ναζιστές αμέριμνοι που προσέρχονταν, έφυγαν τρέχοντας, ενώ κάποιοι άλλοι που ήταν ήδη στα γραφεία αποφάσισαν να φύγουν με τη βοήθεια της αστυνομίας.

Μια διμοιρία κρατούσε ανοικτή την έξοδο της Σκενδεράνη από Ιάσωνος για να φυγαδευτούν τα κλούβια αυγά.

Την πορεία ακολούθησαν κι άλλες διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ δεκάδες άνδρες της ασφάλειας παρακολουθούσαν. Οι δυνάμεις καταστολής κράτησαν σχετικές αποστάσεις και χωρίς προκλήσεις καθώς έχουν στο μυαλό τους την αυριανή εύφλεκτη για όλη την Ελλάδα μέρα.

Η περιφρούρηση της πορείας από τους σ. ήταν υποδειγματική και εξασφάλισε όλους τους όρους για να κινηθούν όλοι οι διαδηλωτές με ασφάλεια στην πορεία.

Τα υπόλοιπα στην αυριανή παρέλαση, όπου ο ναζιστής βουλευτής Μαγνησίας θα χαιρετά με την αγάπη του Ηρώδη όσα παιδιά παρελάσουν από μπροστά του.

Η Ανοικτή Συνέλευση Μαγνησίας καλεί στην πλ. Πανεπιστημίου (βλ. αφίσα).

Advertisements

1 σχόλιο

  1. Εδώ φωτό από την πορεία:
    http://eekmag.blogspot.gr/2012/10/blog-post_28.html

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s