ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ: Ένα ΔΣ γεμάτο προδότες και δειλούς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/10) το μεσημέρι η συνέλευση των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Βόλου για να συζητηθεί η στάση του σωματείου σχετικά με τις μειώσεις μισθών που έχει προτείνει η εργοδοσία.

Το ΔΣ του σωματείου έθεσε σε ψηφοφορία το ερώτημα αν οι εργάτες δέχονται ή όχι την πρόταση Μάνεση για μείωση κατά 18% των μισθών τους και μάλιστα με κλειστή κάλπη τη στιγμή που υποτίθεται ότι το ΔΣ είχε ομόφωνα δηλώσει με ανακοίνωσή του ότι δεν αποδέχεται καμιά μείωση μισθών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέλευση περίπου 170 εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ της μείωσης των αποδοχών τους και περίπου 100 κατά.

Το ΔΣ σκέφτεται μάλιστα να παραιτηθεί (αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί….) γιατί είναι σε δυσαρμονία με τη βούληση των εργατών…..Το πιθανότερο όμως είναι όχι, καθώς αυτός ήταν ο αρχικός σχεδιασμός του Μάνεση σε συνεργασία με το ΔΣ, ανταλλάσσοντας μεταξύ τους ευχές για καλή μείωση μισθών….

Η σημερινή ψηφοφορία είναι ταφόπλακα για τους μισθούς σε όλο το κλάδο του μετάλλου, τουλάχιστον στην περιοχή.

Η μεθόδευση της εργοδοσίας σε συνεργασία με το ΔΣ του σωματείου να θέσει το ερώτημα στους εργαζόμενους, οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν έχουν μια ηγεσία για να τραβήξει οποιοδήποτε αγώνα, ώθησε, εκτός από τους δηλωμένους εργοδοτικούς του Μάνεση, μια μεγάλη ομάδα εργατών να ψηφίσει τη μείωση των αποδοχών όλων των εργαζομένων γνωρίζοντας ότι με τη παρούσα ηγεσία είναι αδύνατον να διεξαχθεί οποιοσδήποτε πραγματικός αγώνας.

Τώρα το ΔΣ του σωματείου όπως και το ΕΚΒ μπορούν να νίψουν τα χέρια τους και να πουν, όπως και πέρυσι όταν οι συνάδελφοί τους στον Ασπρόπυργο απήργησαν, ότι οι εργάτες ψήφισαν δημοκρατικά……

Το ΔΣ του σωματείου της Χαλυβουργίας, όπως κι οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΜΕΤΚΑ που είχαν θέσει σε ψηφοφορία τη διαγραφή των τριών επαναπροσληφθέντων εργατών από το εργοστασιακό σωματείο, ακολουθούν κατά πόδας το ΕΚΒ με το οποίοι πλέον κωλοτρίβονται οι αριστεροί φίλοι του.

Μπροστά οι πουλημένοι, πίσω οι αριστερές δυνάμεις.

Αυτός είναι ο λόγος των ανεξάρτητων απεργιακών συγκεντρώσεων τις οποίες με επιμέλεια πουλημένοι συνδικαλιστές και αριστερά δεκανίκια θέλουν να διεμβολίσουν.

Ενόψη δε των εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και το συνέδριο της ΓΣΕΕ δεν αποκλείεται να δούμε όλες αυτές τις συμμαχίες που θα δούμε στην κεντρική πολιτική σκηνή. Είναι ώρα για να χαθεί κανένα ψηφαλάκι;

Μέσα όμως στους εργάτες υπάρχει πλέον μια μειοψηφία που πρέπει να βρει μια ταξικά ανεξάρτητη φωνή από το Μάνεση και τη σημερινή διοίκηση που πάει αγκαζέ μαζί του.

Το κείμενο του ΑΚΑΕ που μοιράστηκε σήμερα στην πύλη της Χαλυβουργίας πριν τη συνέλευση: ΑΚΑΕ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΜΑΝΕΣΗ 25-10-2012

4 Σχόλια

 1. Ακριβώς αντίθετη ήταν η απόφαση της συνέλευσης από αυτή που ισχυρίζεστε ότι είναι

  Μου αρέσει!

  • Τι ακριβώς εννοείτε; Ποια ήταν η απόφαση της συνέλευσης;
   Η μόνη διόρθωση είναι 168 υπέρ της μείωσης μισθών, 101 κατά, 1 λευκό και 52 απείχαν.

   Μου αρέσει!

 2. Ένα φιλοΚΚΕ blog ασχολήθηκε με την ανάρτησή μας. Το Lenin Reloaded που μέχρι τώρα παίρνει το μέρος των εργατών και των αγώνων τους, μας εκπλήσσει γιατί μας ζητά να πάρουμε το μέρος μιας προδοτικής ηγεσίας σε ένα σωματείο:

  http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7337.html#more

  Το πρόβλημα του σχολιαστή δεν είναι τι ακριβώς γράφει για τις φιλοτροτσκιστικές απόψεις του blog, που είναι συνήθεις copy-paste από τη δεκαετία 30 και που ένθερμοι αναγνώστες του τον εξυμνούν.

  Δεν αναφερόμαστε καν στις συνήθεις διαστρεβλώσεις σε διάφορα τμήματα των άρθρων που αναφέρει, με σκοπό να πιαστεί από κάπου για να ασκήσει κριτική. Κάθε αναγνώστης μπορεί να βρει τα άρθρα και να τα μελετήσει.

  Το πρόβλημα είναι ότι με την τοποθέτησή του ο Lenin Reloaded, για να χτυπήσει το άρθρο μας, σκίζει κυριολεκτικά τη γραμμή του τοπικού ΠΑΜΕ, εκτός αν δεν γνωρίζει ποια είναι.

  Όσο για το ότι το άρθρο στρέφεται ενάντια στους εργάτες, ενώ το άρθρο στρέφεται ενάντια στα τσιράκια του Μάνεση (κι αυτό είναι πολύ σαφές), παρακαλούμε τους σχολιαστές του blog να συστήσουν τα ίδια που λένε σε εμάς να τα πουν και στους αγωνιστές του ΠΑΜΕ στην ΜΕΤΚΑ. Μάλλον θα γελάσουν με τη ψυχή τους για τις πολιτικές ανοησίες

  Όσο για το άρθρο κριτικής για τον αγώνα στη χαλυβουργία δεν χρειάζεται να απαντήσουμε εμείς τι έγινε σωστά και τι όχι. Έχει ήδη απαντηθεί στην πράξη, και τα αποτελέσματα δεν οφείλονται στον εκτροχιασμό τραίνων, το σαμποτάζ βιομηχανικών μονάδων, τη καταστροφή της αγροτικής παραγωγής, την υπονόμευση των 5χρονων πλάνων από τροτσιστικοφασιστικές συμμορίες, αναρχοσυμμορίτες.
  Στον αγώνα ηγήθηκε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, εκτός κι αν αυτό δεν είναι γνωστό.

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s